Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

10 nemme måder at forbedre din jord på

Vil du have sunde planter? Start med at bygge sund jord. Din jordsundhed kan påvirke din plantes produktivitet, sygdoms- og skadedyrsresistens og mere. Brug disse ti strategier til at forbedre din jord og opbygge en sundere og mere produktiv have.

1. Start kompostering.

Kompost beriger jorden og tilføjer struktur og gavnlige svampe og bakterier. Det er en fremragende ændring til enhver have og let at lave selv. Tjek vores indlæg, Black Gold: Making Compost, for nem vejledning til at komme i gang i din baghave.

Dem uden værfter kan overveje vermicomposting eller tjekke med samfundshave eller kompostfaciliteter for at bringe køkkenrester til og få adgang til alderen kompost.

2. Dæk dækafgrøder.

Dækafgrøder er ikke kun for retailer gårde! Dækafgrøder hjælper med at forbedre jorden på mange måder. Nogle er “kvælstofbindere” som kløver og vetch og tilføjer kvælstof til jorden, når de vokser; andre afgrøder som boghvede hjælper hurtigt med at opbygge organisk materiale og gøre fremragende barkflis.

Alle dækafgrøder er en god måde at dække jorden på. De skygger det og holder i fugt, giver levested for gavnlige insekter og bestøvere, og deres rødder holder jorden for at forhindre erosion.

Du kan læse mere om brug af dækafgrøder i din have her.

three. Få en jordprøve.

Check out af din jord kan hjælpe dig med at træffe de bedste valg til din have og spare dig tid og penge. Du lærer, hvilke næringsstoffer der mangler, og om du skal ændre din jords pH. Tjek Forståelse af jordtests for en mere detaljeret forklaring.

Du kan købe jordbundstest derhjemme i de fleste havecentre eller sende din jord til check out. Mange universiteter og udvidelsestjenester fra staten og amter tilbyder meget overkommelig jordprøvning.

4. Forstå jordens madvæv.

Jordfødevævet ligner en “fødekæde”, males er ikke-lineært. Den består af planter, dyr og alle organismer i jorden fra synlige insekter og svampe til mikroskopiske bakterier. Et sundt jordfodervæv er nøglen til en sund have og økosystem. Lær mere ved at læse vores indlæg, The Soil Meals Web.

5. Reducer erosion.

Ikke alle er velsignet med en stor, perfekt flad haveplads. Selvom du er, kan vinden stadig skabe kaos på udsat jord. Mist ikke jord på grund af vind og vand.

Hvis du bor i et blæsende område, skal du bruge vindstød. Disse kan være hegn, buske eller træer. Selv unge buske og træer kan gøre en overraskende forskel.

For at forhindre vanderosion, skal du prøve at holde din jord dækket. Brug dækafgrøder, når det er muligt, og keep jorden omkring planter mulket. Permanente stier med en dækafgrøde som kløver er ideelle.

Hvis din ejendom er skrånende, skal du undersøge permakulturmetoder som at plante på kontur og bygge hvaler. Disse kan hjælpe dig med at stoppe erosion og samle vand til dine planter!

6. Giv levested for gavnlige insekter.

Når people hører gavnlige insekter, tænker de ofte på bier, sommerfugle og andre bestøvere. Mens du skal stræbe efter at hjælpe disse arter, er der mange flere, der også spiller nøgleroller for at holde din have sund. Disse inkluderer mange rovdyrarter såsom hvepse, biller og mantiser.

Du kan støtte gavnlige insekter på mange måder. Brug af dækafgrøder og barkflis, som jeg nævnte ovenfor, hjælper med at skabe levesteder, ligesom plantning af indfødte arter og efterladelse af dødt materiale i din have (medmindre det har et skadedyrs- eller sygdomsproblem). Du kan også oprette dit eget habitat ved at bygge et insekthotel. Det er selvfølgelig også vigtigt at undgå at bruge pesticider. Selv organiske pesticider kan stave undergang for gavnlige insekter, da de normalt påvirker mere end en art work.

7. Brug barkflis.

Jeg har nævnt barkflis et par gange nu, males det er utroligt nyttigt i haven. Det hjælper med at blokere ukrudt, holde jorden kølig og fugtig (eller varm om vinteren) og giver struktur og organisk materiale, når det nedbrydes.

Tjek vores indlæg, Mulch Ado …, for at lære mere om hvorfor mulch er vigtig, og hvordan vi bruger det på SESE.

eight. Drej dine afgrøder.

Uanset om du har en hektar i haven eller bare en lille lille grund, skal du rotere dine afgrøder. Roterende afgrøder forhindrer skadedyr og sygdomme i at opbygge jorden, hvor du dyrker en bestemt plante. Det hjælper også med at reducere nedbrydning af næringsstoffer. Et år dyrker du tunge foderautomater som tomater eller majs, og det næste dyrker du kvælstoffikser som bønner og ærter eller en dækafgrøde.

Brug for rådgivning? Se Planlægning af afgrødedrejning efter plantefamilie.

9. Ret din jord.

Som du vil lære af din jordtest, er det undertiden nødvendigt at tilføje ændringer til din jord. Disse ændringer kan bruges til at ændre jordens pH som kalk, træaske eller tørvemos. Andre ændringer giver dig mulighed for at tilføje de makro- og mikronæringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst. Disse inkluderer gødning, kompost, æggeskaller, grøntsand og gødning.

Lær mere om ændringer og almindelige næringsstofmangler i planter her.

10. Reducer eller fjern jordbearbejdning.

Rototilling kan virke som en vigtig del af havearbejde, males mange landmænd, gartnere og forskere har opdaget, at det er muligt at dyrke en mere produktiv og mere miljøvenlig have ved at grøfte styrestangen.

Uden jordbearbejdning reduceres komprimeringen og holder jordstrukturen intakt. Det giver dig mulighed for at bruge plante- og dækningsresterester som barkflis, der nedbrydes som i et naturligt økosystem. Det tillader også gavnlige bakterier, insekter og svampe at trives i jorden.

Følg disse tip for at opbygge sund jord i din have.

.

Leave a Reply