Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

10 planter til at tiltrække gavnlige insekter i din have

Mange insekter spiller vigtige roller i at hjælpe vores haver med at vokse. Fluer, bier, sommerfugle og møller bestøver afgrøder, mens edderkopper, biller, mantids, parasitoid hveps, lacewings og andre rovdyr lever af skadedyr. På jordniveau hjælper orme, tusindben og andre nedbrydere med at gøre organisk materiale til brugbare næringsstoffer til dine planter.

At tiltrække nogle af disse insekter til din have kan reducere skadedyrstrykket, hjælpe med at opbygge sund jord og forbedre udbyttet. Her er ti planter, du kan dyrke denne sæson for at tiltrække nogle af disse vigtige insekter til din have:

Boghvede

Boghvede

Denne velsmagende korn og fantastiske grønne gødningsafgrøde er også fremragende til at tiltrække bestøvere og parasitoid hveps. Den vokser hurtigt, og både hveps og bier elsker blomsterne! Såning af et plaster og få det til at svirre med aktivitet, når blomster dukker op på så lidt som seks uger!

Dara

Dara

Denne sarte blomst er tæt beslægtet med dronning Annes blonder, males er ikke så aggressiv i haven. Blomsterklyngerne i lyserød, mørk lilla og hvid tiltrækker forskellige bestøvere, herunder tachinidfluer, der parasiterer squashbugs.

Krybende timian

Krybende timian

Langsomt voksende i starten vil Krybende Timian til sidst danne tætte måtter. Dette tykke bunddække giver fremragende ly og skygge for rovbiller såvel som nedbrydere som tusindben.

Bronze fennikel

Fennikel

Fennikel har smukke sarte blomster, der tiltrækker små hvepse og andre bestøvere. Dens blade er også en fødekilde for nogle svalehale sommerfugl larver.

Mint

Mint

Ligesom timian er mynte en fantastisk måde at skabe tætte skyggefulde løvområder, der er multifunktionelle. Du kan høste mynte til te og kulinariske anvendelser, mens den giver nedbrydere og rovbiller levested. Blomsterne er en favorit hos bier.

Vi er i øjeblikket udsolgt af myntefrø, males du kan muligvis få en start fra en ven. Alternativt inkluderer andre planter i myntefamilien, der fungerer godt, citronmelisse eller anis-isop.

Sød Alyssum

Sød Alyssum

Sweet Alyssum danner lave, spredte høje med duftende, små hvide blomster, der er fremragende til at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere. Det er langblomstrende, især når brugte blomster er skåret ned. Det giver også skygge og husly til fordelagtige insekter i jorden.

Echinacea

Echinacea

Denne indfødte blomst kan hjælpe dig med at tiltrække en række sommerfugle og bier til din have. Det er også tørke-tolerant og medicinsk.

Dild

Dild

Ligesom fennikel og Dara er dilds små blomster attraktive for mange små gavnlige insekter, herunder parasitoid hveps, fluer og bier. Det vil gøre dobbeltarbejde, når det er tid til at lave pickles!

Rudbeckia

Rudbeckia

Undertiden kendt som Black-eyed Susan, har den sammensatte blomster, der vil tiltrække bier, svævefly, parasitoid hveps og røverfluer. Det er også en god plantning med lav vedligeholdelse til et ubehandlet rum. Rudbeckia sår selv og naturaliserer aggressivt.

Zinnias

Zinnias

Dette er arbejdshesten i enhver blomsterhave. Zinnias er nemme at dyrke og vil blomstre hele sommeren, især hvis du holder op med deadheading. De er fremragende til at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere.

Bonus: Pollinator-kollektion med velkomst til haven

Støt bestøvere hele sæsonen med denne specielle samling af 13 gammeldags enkeltblomstret arvestykke, åbenbestøvede blomster og urter. Det inkluderer calendula, echinacea, kosmos, sød alyssum, bachelor’s button, cleome, solsikker, rudbeckia, beebalm, phlox og zinnia.

Vi giver 30% af dit køb af denne blanding til Piedmont Environmental Council for deres ”Køb frisk køb lokal” madguide.

Yderligere tip

  • Undgå at bruge pesticider. Selv organiske pesticider kan påvirke gavnlige insekter negativt på samme måde, som de er beregnet til at skade skadedyr. Vælg i stedet integreret skadedyrsbekæmpelse.
  • Lad tingene blive lidt rodet og give naturlige, vilde levesteder, når det er muligt. Lad en del af din græsplæne vokse, lad stående dødt plantemateriale, ikke slippe af med efterårsblade, og lad træer og buskede områder vokse.
  • Byg et insekthotel! Du kan finde instruktioner her.

.

Leave a Reply