Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

6 bedste grøntsager til en lodret have

Lodret havearbejde vinder popularitet blandt mange gartnere. Mindre værfter betyder mindre haver, og en måde at maksimere pladsen er at have lodret, når det er muligt. Uanset om du bruger trelliser, hegn eller fritstående strukturer med lommer til plantning, er mængden af ​​faktisk behov for havareal betydeligt mindre, end hvis den samme afgrøde blev dyrket på den traditionelle måde. Lodret havearbejde åbner døren til dyrkning af flere grøntsager, selvom det eneste sted, du har, er gårdhaven eller balkonen i din lejlighed eller lejlighed. Plant vegetabilske frø som stangbønner eller ærter og lad dem vokse op på væggen eller give en trellis. Dette er grøntsager, der traditionelt er dyrket lodret, males der er andre grøntsager, der er nye i lodret havearbejde. Her er nogle af de bedste.

1. Tomater

Tomatplanter findes i to kategorier: bestemt og ubestemt. Bestem tomater vokser til en vis højde og stop med at vokse. Uanset hvilken frugt der er sat, er alt, hvad planten vil producere. Disse tomatplanter klarer sig godt med støtte fra et tomatbur for at holde dem væk fra jorden og understøttet lodret. En ubestemt tomat vil fortsætte med at vokse, indtil vejret bliver koldt eller noget andet dræber planten. I troperne, hvor tomater er stauder, kan planterne nå 25 fod lang. Naturligvis ville et tomatbur være utilstrækkeligt til at understøtte en ubestemt tomat. Traditionelt fik de lov til at vokse på jorden, hvor de tog meget plads og var modtagelige for sygdomme og sårbare over for dyr. I dag bruger mange gartnere et højt trådhegn i haven lavet med åben vævetråd som kvæg eller hoghegn. Tråden er anbragt langt nok fra hinanden til, at tomatstammen kan bindes til tråden, når den vokser. Tomatstængler er stærke nok til at understøtte tomatens vægt, selv når de vokser lodret. Tomaterne er fra jorden og i solen. De er nemme at vælge, da de er meget synlige, og der kræves ingen bøjning.

En anden fordel ved at vokse lodret er, at gartneren kan prøve flere tomatsorter hver sæson. Der er fornyet interesse for arvestykker af tomater, hvoraf mange er ubestemte. Start tomatfrø indendørs, og du ved, at du får plads til flere arvestomater, hvis du dyrker dem lodret.

Klar til at begynde at plante? Få dine grøntsagsfrø i dag

en nærbillede af en tomatplante

Natthawut Ngoensanthia / Shutterstock

2. Agurker

Dette er en anden grøntsag, der traditionelt dyrkes på jorden og optager meget plads. I dag planter gartnere vegetabilske frø til almindelige agurker eller syltede agurker til konservering på en lodret støtte. Igen er det meget lettere og tager så meget mindre plads i haven for at dyrke andre grøntsager.

Retailer alt agurkefrø

three. Pole bønner

Hvis du elsker bønner friske fra haven og altid har dyrket buskbønner, vil du blive imponeret over mængden af ​​bønner, du kan dyrke i samme mængde plads ved at dyrke lodret. Lad dine bønner vokse over en arbor, og bønnerne hænger lige ned i dit ansigt og venter på at blive plukket.

Gennemse alle bønnefrø fra parkfrø

en nærbillede af en ærteplante

Igor Sirbu / Shutterstock

4. Ærter

Plant dine ærter, som er en tidlig forårsafgrøde, og følg med stangbønnerne på samme trellis. Ærterne er færdige, når bønnerne bliver høje på espalieret.

Føj ærter til din lodrette have

5. Meloner

Dette er en plante, som du normalt ikke forbinder med lodret dyrkning, males det kan gøres meget let. Vælg vandmeloner i personlig størrelse, eller dyrk mindre meloner som cantaloupe. Forsøg ikke at dyrke en vandmelon i familieform lodret, da vægten sandsynligvis vil snappe melonen fra vinstokken, før den er klar. Selv de mindre meloner vil være mere sikre, hvis du laver en hængekøje til dem at sidde i og tage noget af vægten af ​​vinstokken. Fastgør hængekøjen til trellis, og din melon kan nå modenhed, mens den vokser lodret.

Retailer alle melonfrø

6. Græskar

Ligesom meloner kan græskar dyrkes lodret, hvis du begrænser dit valg af græskar til de mindre størrelser. Græskar kan også have gavn af at have en hængekøje til at understøtte vægten af ​​græskaret.

Køb græskarfrø i dag

en kvinde, der planter i en lodret tårnplanter

Ashley-Belle Burns / Shutterstock

Udover de planter, der er vining og kan vokse på en trellis eller en arbor, kan der dyrkes mange flere rækkegrønsgrøntsager, hvis du investerer i en lodret planter. Plant en jordbærplante i hvert rum eller plant grøntsagsfrø til en salathave. Inkluder salat, arugula og spinat til blandede salater. Lad lodret havearbejde åbne døren til flere friske grøntsager fra din ikke-traditionelle have.

Retailer Park Seed til alle dine havefrøbehov

Leave a Reply