Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

6 tip til at maksimere lille haven produktivitet

En velplanlagt og plejet lille have kan være mere produktiv end en dårligt plejet større. Hvis du mangler plads, er der flere måder, du kan maksimere din haves potentiale og produktivitet på.

Vælg kompakte sorter

Du kan muligvis ikke dyrke kæmpe græskar, der vinder præmier på statsmessen i din lille baghave, males der er mange sorter, der er mere velegnede til små grunde. Nogle af vores favoritter til lille pladsvækst inkluderer:

Vi elsker Alston Everlasting Cherry Tomatoes til små rum, fordi de er et stort kirsebær, der holder i op til tre uger efter høsten. Sally’s Scorching Peppers bærer masser af farverige peberfrugter med medium varme, og deres lille statur og skønhed betyder, at de er lette at sætte sig i et landskab eller en containerhave. Desk Queen squash er en vidunderlig måde at lægge noget vinter squash på uden lange, efterfølgende vinstokke. Rainbow Chard vil ikke bolte ind i varmen og er smuk og smagfuld. Disse sorter og mange mere kompakte valg giver meget smag til små rum og containerhaver.

Vær ikke bange for at blande grøntsager og blomster

Hvis du prøver at få mest muligt ud af en lille have, kan det være fristende at glemme blomster helt. Imidlertid forbedrer blomster mere end udseendet af en have. De hjælper med at tiltrække og støtte bestøvere og gavnlige insekter.

Dyrk spiselige blomster som nasturtiums, Johnny-jump-ups og bachelor-knapper for at tilføje til salater eller bruge til at dekorere bagværk. Plant høje, solide solsikkevarianter til brug som trelliser til stangbønner. Dyrk morgen herlighed i vindueskasser og lad dem spore rundt veranda gelændere. Plant morgenfruer imellem grøntsager for at hjælpe med at afskrække hvide fluer og nematoder. Der er mange måder at tilføje blomster til et lille rum.

Brug containere eller hævede senge

Hvis du ikke har meget åben grund, skal du overveje at tilføje containere eller hævede senge. Beholdere og hævede senge kan give dig mulighed for at vokse på terrasser, hustage og endda ubrugte parkeringspladser. Bare sørg for, at hvis du vokser på en overflade, der kan indeholde skadelige kemikalier (som fortov), ​​har din seng en ikke-permeabel barriere i bunden. Se vores bedste tip til containerhavearbejde her.

Voks lodret

Trellising afgrøder er en enorm pladsbesparende. Polebønner, agurker, ærter, ubestemte tomater, meloner, squash, kalebasser og forskellige blomster kan alle dyrkes på trelliser. Du kan bruge eksisterende hegn på din ejendom eller tjekke vores lodrette havearbejde-blogindlæg for flere trellistip.

Glem ikke stauder

Stauder tilføjer meget produktivitet til din have i relativt lidt tid og kræfter. Du har ikke brug for plads til en fuldgyldig frugtplantage for at nyde deres fordele.

Purløg, gåløg, rabarber, salatbrænde, timian, citronmelisse, jordbær og asparges kan alle dyrkes i små haver. Timian og jordbær er fremragende bunddække beneath andre planter.

Du kan også espalier dværgfrugttræer eller bruge dem til at skabe et frugttræsskal, dyrke druer eller humle på en trellis, dyrke hindbær eller brombær langs et privatlivshegn eller plante blåbærblåbær langs en grænse.

Efterfølgelsesanlæg

Spredning af dine plantning og genplantning af senge, så snart en afgrøde er færdig, vil sikre, at du kan nyde din høst over en længere periode. Sidste år bidrog Pam Dawling med et indlæg til SESE-bloggen, “Summer season season Succession Planting: Unoiding Gluts & Shortages”, som er en fremragende ressource til at lære mere om successionsplantning.

.

Leave a Reply