Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

7 grunde til at dyrke Echinacea

At vælge planter til din have kan være udfordrende. Der er så mange utrolige blomster, urter og grøntsager at vælge imellem. Mens alle skal lave en have, der er unikt deres, er en plante, som jeg synes fortjener et sted i hver have, echinacea.

Echinacea er smuk.

Denne er lidt af en no-brainer, males echinacea er en smuk tilføjelse til haven! De ser dejlige ud, tilføjet til hytte eller potager-stil haver.

Vi har fireside sorter echinacea:

 • Echinacea Pallida (Bleg Purple Coneflower)
  Hængende blomsterblade er 1½-3½ tommer lange og kan variere i farve fra lyserød, lilla eller hvid, males er typisk rosenrød lilla med en lilla-brun blomsterskive. Lange, smalle blade.
 • Echinacea Angustifolia (smalbladet solsikkeblomst)
  Planterne er de mindste af echinaceas (Eight-18 tommer), og de spredte lyserøde stråblade er de korteste (¾-13⁄Eight in. Lange). Bladene er lange og smalle.
 • Echinacea Paradoxa (gul solsikkeblomst)
  Det mest usædvanlige af echinaceas, fordi kronblade er gule snarere end lilla, deraf navnet E. paradoxa. Bladene er lange og smalle.
 • Echinacea Purpurea (Purple Coneflower)
  Blomsterne er Three-4 tommer tværs med lyserød-orange kegleformede centre og lilla-lyserøde stråler.

Echinacea er en indfødt plante.

At vælge indfødte arter til din have, når det er muligt, er en glimrende idé. Indfødte arter som echinacea har tendens til at være vedligeholdelsesfattige. De har udviklet sig til at håndtere de klimaforhold og skadedyrs- og sygdomspres, der findes her i det østlige USA. De hjælper også med at give mad og levesteder til indfødte arter.

Echinacea tiltrækker sommerfugle.

Som en indfødt blomst er echinacea en fremragende fødekilde til indfødte insekter. Du vil ofte se indfødte sommerfugle som gule svalehaler og retailer spangled fritillaries, der besøger echinacea-blomster.

Gunstige insekter som bier og rovdyr kan også overvintre i død løv og stilke. Det er bedst at undgå at trimme dødt materiale tilbage, indtil temperaturen konstant er over 50 ° F om foråret.

Echinacea tiltrækker fugle.

Sammen med at hjælpe indfødte insekter hjælper echinacea også indfødte fugle. Du kan få øje på guldfinker og andre frøspædende fugle, der besøger blomsterfrøhovederne i sensommeren og det tidlige efterår.

Echinacea er en hårdfør flerårig.

Det er let at forelske sig i blomster, der blomstrer år efter år. Echinacea blomstrer i omkring to måneder hver sommer med lidt pleje og vedligeholdelse. Det er en fantastisk plante for travle gartnere. Echinacea vil også selv så og sprede sig selv. Det er ikke så energisk, at det vil overtage din have, males når du først har det voksende, er det let at transplantere til andre dele af din have eller dele med venner.

Echinacea er tørke-tolerant.

Echinacea har omfattende rodsystemer, og de fleste sorter har en lang taproot. Disse rødder gør dem utroligt tørke tolerante. Hvis du bor i et område, der oplever flere tørke eller ikke kommer til vanding så ofte som du burde, er echinacea et godt valg.

Sørg for, at echinacea får nok vand, mens frøet spirer, og det først bliver etableret.

Echinacea er en potent medicinsk urt.

Du har måske bemærket, at echinacea ofte er opført som en ingrediens i “forkølelses- og influenza” -teblandinger fra din lokale købmand. Dette skyldes, at undersøgelser har indikeret, at echinacea har immunstimulerende, bakteriostatisk og antiviral aktivitet. Det antages, at echinacea kan hjælpe dit immunsystem med at reagere og forkorte længden af ​​forkølelse eller influenza.

Det kan bruges i te og tinkturer eller infunderes i salve. En stor ting ved echinacea er, at hele planten er medicinsk, inklusive rødder, blade og blomster.

Yderligere urtemedicin og haveressourcer

.

Leave a Reply