Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Ærter, ærter og flere ærter! Alt hvad du behøver at vide om ærter

Forskelle i engelsk og feltærter

Alle har deres præference på hvilken ærte de foretrækker; hvis du er nordlig, kan du måske lide de engelske bedre. Hvis du er opvokset i syd, kan sorte øjne være din favorit, uanset hvad, der er en sort for alle. Hvad der er endnu bedre er, når de er friske ud af din have i stedet for fra købmanden. Her på Hoss Devices vil vi have, at alle skal kunne dyrke deres mad, og i denne weblog skal vi story om nogle forskellige sorter af ærter samt hvad der er den bedste måde at dyrke dem og opbevare dem på. Vi håber, at dette tilskynder dig til at gå ud og starte din have.

Vores to hovedkategorier med ærter er engelske ærter (Mr.Big, Grøn pil, Oregon Sugar Pod) og ærter (Sommertid Pinkeye, Dixie Lee, Lynlås creme). Der er alle slags frø derude, og her på Hoss Devices har vi mange sorter af begge, og det kommer bare ned til din præference. Markærter har mere af bønnesmagen, mens de engelske sorter er de traditionelle søde grønne. Vi er begyndt at nyde at dyrke Summertime Pinkeye-markærten, males fordi afgrøden vokser øverst, er det også let at høste, denne kind er let at afskalere. De er et lilla træk, males det er en grøn ærte, der skaber en klar bouillon. I syd dyrker vi vores engelske ærter tidligt på foråret, og når de først er høstet, skifter vi til feltærterne.

Så hvordan vokser jeg dem?

Dyrkning af den perfekte ærte tager mange forskellige trin, males det, vi har fundet, fungerer bedst, er ikke alt for vanskeligt. Med enhver ærte vil du gerne plante dem fireside inches fra hinanden og en tomme dyb. Denne afstand har tendens til at fungere godt. Vi foreslår, at du planter med en bagudsåmaskine som vores Hoss Havesåmaskine og normalt ved hjælp af nummer fem frøplade. At se på størrelsen på dit frø og se, hvilken frøplade du skal bruge, er kritisk, for hvis hullet er for stort, kan du ende med at spilde frø eller fastklemme pladen. Plantning på drypbånd er også meget gavnligt med ærter til at hjælpe med at spare på vandet. Du vil høste din afgrøde, når de ser fulde ud, og som om de let kan afskalles. Afhængigt af sorten vil de være alt fra fireside til otte inches i længden. De fleste sorter har et gennemsnit på ca. 60 dage indtil modenhed. Det betyder, at du vil være klar til at have nogle sortøjede ærter til middag omkring to måneder efter du planter.

Måder at bevare

Efter høst af din afgrøde vil der være langt mere, end du kan spise, hvis du planter meget som vi gør. Selvom vi altid foreslår at dele med dine venner, er der også mange måder at sikre, at de ikke går dårligt. Et par forskellige måder, hvorpå du kan bevare ærten, er at fryse dem, salte dem, tørre dem eller konservere. Du kan også vedligeholde hele bælgen ved frysning eller saltning. Tørrede bønner opbevarer meget godt og kan blive rehydreret til de særlige lejligheder. Black-eye ærter er også en god tilføjelse til friske salater og supper. Disse forskellige måder hjælper dig med at holde din afgrøde god og frisk, indtil du er klar til at tilberede dem!

Hvis du vil vide mere om Hoss have såmaskine eller dyrke din mad, selvom det ikke er ærter, skal du tjekke videoen nedenfor!

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Leave a Reply