Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Almindelige havfejl | Top 5 at undgå

Havefejl udfordrer os, skubber os til at gøre det bedre og lærer os lektioner, vi bruger i de kommende år. Jeg burde vide – jeg har lavet en god del af dem gennem årene. Når du tænker over det, handler havearbejde lige så meget om at lave fejl, som det handler om at fejre gevinsterne. Når det er sagt, er der et par almindelige havefejl, som du ikke behøver at lave.

Beneath mine rejser over hele landet og videre, mens jeg ser på andre haver beneath filmen for Rising a Greener World®, har jeg bemærket weekendkrigere, der ofte laver de samme fejl. Jeg ser virkelig frem til disse muligheder for at mødes med andre gartnere for at diskutere fremskridt, milepæle og hjertesorg. Alligevel har jeg været vidne til velmenede gartnere, der går glip af nogle grundlæggende grundlæggende principper.

Her er en liste over, hvad jeg ser som de fem mest almindelige fejl, så du kan undgå disse fejl i dit landskab.

Hortensia

Træer og buske er en investering i din tid og din dollar, så pas på at plante dem på det rigtige sted. Når de får lov til at vokse beneath de forhold, de foretrækker, vil træer og buske være mere modstandsdygtige over for skadedyr og sygdomme og i tider med ekstremt vejr.

Få et råd fra denne erfarne gartner og undgå følgende:

Dårlig vandforvaltning

Denne planet af os er dækket af vand, males kun en lille mængde – 1% – er tilgængelig som rent, rent vand til brug for hele verdensbefolkningen. Overvej dette: Mellem 1950 og 1980 – mens verdens befolkning fordobles – blev kravet om rent vand tredoblet! Det er en begrænset ressource, og vi bruger den til en uholdbar sats.

Klok vandforvaltning sparer dig tid, forbedrer dine plantes kraft, reducerer ukrudts- og skadedyrsproblemer og reducerer din vand- og energiregning – alt imens du plejer vores planet. Hvad er der ikke at elske ved det? Når det kommer din have til gode og reducerer efterspørgslen efter en dyrebar ressource, hvorfor vander du ikke klogt?

Gartnere vander ofte for meget eller i løbet af dagen, hvilket øger fordampningen. Få mest ud af dit vand ved kun at vande, hvor det virkelig er nødvendigt – i bunden af ​​dine planter nær rødderne. Når det er muligt, skal du undgå overheadspray, som sætter løv i fare for sygdom og fordeler fugt ujævnt mellem dine planter. Hvis en overliggende sprinkler er din eneste mulighed, skal du vandre tidligt om morgenen.

Vand i en længere periode kun en eller to gange om ugen – i stedet for korte vandinger dagligt eller endda hver anden dag. Vedvarende vanding tilskynder vandet til at synke dybere ned i overfladen og stimulerer rødderne til også at vokse dybt. En ekstra bonus, sjældent vanding træner dit anlæg til at være bedre i stand til at opretholde varme tørre perioder, hvor vandforbruget kan være begrænset.

Forkert plante – forkert sted

Plantelivet er forskelligt, og hver art work har forskellige krav. Når disse krav overses, dør planten eller bliver i bedste fald stresset. Mens du måske ser overlevelse som en sejr, vil stress få planten til at blive mere modtagelig for skadedyr og sygdomme – som kan sprede sig til andre områder i dit landskab.

Du kan reducere din afhængighed af skadedyrs- og sygdomsbehandlinger ved simpelthen at undgå mindre end ideelle plantevalg.

En anden almindelig stressor er tilsidesættelsen af ​​planteafstand og krav til moden størrelse. Plantning for tæt forhindrer luftgennemstrømning og lys – to retailer årsager til skadedyrsproblemer. At placere træer eller buske for tæt sammen eller til en struktur, som et hjemmefundament, kan endda nødvendiggøre fjernelse af vejen. Overvej hvor bred og hvor høj planten når op. Blokerer det et vindue? Vil dets rodsystem angribe et fortov eller en indkørsel?

Træer og buske er en investering i din tid og din dollar, så nøje planlægning vil gå langt.

Kend din hårdhedszone og vær også opmærksom på disse plantemærker. Hvis børnehaven eller storboksbutikken ikke indeholder detaljer om den plante, du overvejer, køb andetsteds – eller i det mindste, lav lidt lektier, før du køber. Brug lidt tid på at være sikker på, at en plante er det rigtige valg til den tilsigtede placering. Det sparer dig kræfter og problemer i din have.

En almindelig havefejl er forkert vanding.  Overvej drypvanding for effektiv vandforsyning.

Få mest muligt ud af dit vand ved at levere det vand, hvor det er mest nødvendigt – i bunden af ​​dine planter. Dryppvanding, soaker-slange og emitterrør er ideelle til dette.

Manglende fødning af jorden

Der er en verden af ​​forskel mellem jord og snavs. God jord har en hel verden af ​​mikrobiel aktivitet, der vrimler beneath overfladen. Disse mikrober forbedrer jordens struktur, iltning, fertilitet og vandretention. Dette er et økosystem – jordfødevæven – som, når det styres ordentligt, vil give dine planter meget af det, de har brug for for at trives.

Korrekt styring betyder at fodre jorden med organisk materiale og næringsstoffer – som kompost; strimlede blade; eller en ikke-syntetisk, nitrogenbaseret gødning som Milorganite® eller fiskemulsion. Disse emner nedbrydes – fordøjes – af mikrober i jorden. Disse mikrober frigiver derefter kvælstof, fosfor, kalium og andre næringsstoffer i jorden, så planterødder er i stand til at optage de næringsstoffer, planten har brug for.

Mange gartnere anvender syntetisk gødning på deres jord og tror, ​​at de gør det rigtige. Alligevel kan syntetiske stoffer faktisk forårsage skade. De kan let forbrænde planter, deres salte beskadiger jordens madvæv, og deres kemikalier er tilbøjelige til at udvaskes i det omgivende miljø. Hvilket fører mig til den næste almindelige fejl.

Overforbrug af gødning

Mere er ikke bedre. Når du vælger at anvende gødning i din have og landskab, skal du være opmærksom på forholdstallene og påføringsvejledningen. Uanset hvad gødningen ikke kan optages af planten, udvaskes ofte i grundvand og i sidste ende i vandskel – hvilket skader amfibiske levesteder. Overdreven ophobning kan også udtørre jordens madvæv og få planter til at blive afhængige af kemikalierne i syntetisk gødning.

Brug alle kemikalier – selv gødningskemikalier – med skøn.

Joe Lamp'l med jord

Sund jord er et økosystem, der, når det styres ordentligt, giver dine planter meget af det, de har brug for for at trives. Jeg ændrer min jord to gange hvert år med organiske ændringer.

Vilkårlig anvendelse af pesticider

Hvis du vil have et skadedyrsproblem, skal du begynde at sprøjte kemikalier. Selvom bier, sommerfugle og ladybiller er de mest kendte fordele – der er tusinder flere gode bugs, som du vil have i din have. Faktisk vidste du, at kun ca. three% af alle insekter betragtes som skadedyr?

Mange pesticider er bredspektret – hvilket betyder, at de dræber alle de bugs, de kommer i kontakt med. De dræber de gode bugs lige sammen med de dårlige bugs. Hvorfor betyder dette noget? Disse gode bugs fodrer på dine skadedyrsbugs. Disse gode bugs formerer sig også for at øge din gode bughær. Når du anvender kemikalier uden forsigtighed, kaster du denne insektfødevarekæde ud af steadiness og øger dine skadedyrsproblemer generelt.

Åh, og disse pesticider skader også andre skabninger. Ifølge Nationwide Audubon Society dør omkring syv millioner baghavefugle hvert år som følge af at forbruge insekter, der er blevet dræbt af pesticider. Hvis du har frøer eller firben i din have, er de utroligt følsomme over for kemikalier og dør ofte som følge af endda minimal kontakt.

Der er tidspunkter, hvor pesticider er nødvendige, skal du bare anvende med omhu.

Så der har du det. Min liste over fejl, som ingen gartner skulle have lavet. Der er masser af muligheder for at få det forkert i haven, males når du får disse grundlæggende principper rigtige, vil du høste retailer belønninger og nyde mere glæde fra dit landskab.

Hyperlinks og ressourcer

Episode 049: When Good Bugs Eat Unhealthy Bugs: The Enterprise of Useful Bugs

Afsnit 063: Grundlæggende om havegødning: Hvad du skal vide, før du vokser

Dyrkning af en grønnere verden®

Milorganite®

Om Joe Lamp’l

Joe Lamp’l er skaberen og “joe” bag joe gardener®. Hans livs passion og hengivenhed over for alt gartneri har ført ham til en langvarig karriere som en af ​​landets mest anerkendte og pålidelige personligheder inden for organisk havearbejde og bæredygtighed. Det er tydeligst i hans rolle som vært og skaberen af ​​Rising a Greener World®, en nationwide grøn-levende livsstilsserie på PBS, der i øjeblikket er i produktion af sin niende sæson. Når han ikke arbejder i sin retailer, opdrættede grøntsagshave, planlægger eller graver han sandsynligvis noget eller bruger tid sammen med sin familie på deres økologiske gård lige nord for Atlanta, GA.

Leave a Reply