Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Bedste jordtemperatur til spiring | Frø starter

Varmemåttetermostater

Forventningen og spændingen, der kommer fra såning af frø til en favoritblomst eller -grøntsag, kan føre til skuffelse uger senere, når mange, hvis ikke alle, af disse frø har undladt at spire. Mens mange faktorer påvirker spiring – fra frøets alder og kvalitet til plantedybden – er det mest udfordrende for gartnere og ofte mindst forstået jordtemperaturen. At lære den bedste jordtemperatur til frøspiring vil gå langt hen imod din frøstart-succes.

Varmere temperaturer fremskynder kemiske reaktioner, og omvendt sænker køligere temperaturer dem. Disse kemiske reaktioner hjælper med at nedbryde den beskyttende frøbelægning og fortælle frøet, at det er tid til at vågne op og begynde at vokse. For en kølig sæson med bladafgrøde som spinat kan den ideelle temperatur til spiring være så lav som 50 grader Fahrenheit. For varmekærende tomatillos er den mindst ønskede jordtemperatur 80 grader.

Jordblokke med kimplanter

At starte planter fra frø er en sjov og givende havearbejde. Mange faktorer påvirker spiring af frø, males den mest udfordrende for gartnere og ofte mindst forstået er jordtemperaturen.

Selv om der kan være variation fra en frøtype til den næste, foretrækker de fleste frø til spisesteder i varm sæson jordtemperatur mellem 70 og 80 grader Fahrenheit (21,1 og 26,7 Celsius). Når jordtemperaturen i din have er for kølig – eller for varm – kan frøene tage længere tid end forventet at spire eller vil aldrig spire overhovedet. Uanset om direkte såning af frø i haven eller start af frø indendørs, vil opnåelse af den optimale jordtemperatur inden plantning i høj grad øge spirehastigheden og også resultere i mere kraftige planter.

Vil du vide, hvad det ideelle jordtemperaturområde for optimum spiring for de mest dyrkede spiselige fødevarer? Acquire vores freed from cost pdf der sætter disse oplysninger lige ved hånden for klar reference.

Indendørs kræver frø ofte varmere temperaturer end det gennemsnitlige hus opvarmes til om foråret. Udendørs, selv efter din sidste frostdato på foråret, vil jorden fortsat forblive køligere end lufttemperaturen, indtil den har haft uger til at varme op. Males før du bruger ideas til at hæve jordtemperaturen, er det vigtigt at vide, hvor du starter fra.

Kontrol af jordtemperatur

Alt hvad der kræves for at finde ud af temperaturen beneath overfladen af ​​din have er et billigt jordtermometer. Et jordtermometer har typisk en 6-tommers sonde, males 6 tommer er dybere end nødvendigt for frøstart. Stik termometeret mellem 1 og 2 inches ned i jorden, og vent tæt på 30 sekunder for at få den mest relevante og nøjagtige temperaturmåling.

Tag en læsning både om dagen og om aftenen, og beregn gennemsnittet. Hvis du har flere beplantningsområder – især hvis nogle får flere timers direkte sollys end andre – antager du ikke, at de alle vil have den samme temperatur. Registrer temperaturen på hver.

Termometer

Du kan bruge et billigt analogt eller digitalt jordtermometer til at finde ud af jordtemperaturen i din have eller frøplantebakker.

Hæve jordtemperatur udendørs

En sydvendt have opvarmes hurtigere end andre, og en hævet seng eller containerhave er typisk varmere end jordoverfladen. Uanset hvor din have er placeret, hvis du finder ud af, at din jordtemperatur ikke er, hvor den skal være, kan du varme den op med plastikbarkflis. Klar eller form plastbarkflis drager fordel af solenergi til at hæve temperaturen på jorden med flere grader og holder den varme natten over.

Brug en cloche eller en kold ramme for at øge både jord- og lufttemperaturen. Begge fanger varme som mini-drivhuse og er fremragende til at forlænge havesæsonen. De kan være lavet af glas eller plast. Låget på hjemmelavede, kolde rammer, der er let at bygge, er ofte lavet af opadgående vinduesruder.

Jord, der er dækket af barkflis (flis, bark, strimlede blade, halm osv.) Vil tage længere tid at varme op om foråret, så riv væk og fjern barkflis efter den sidste hårde frost. (Du kan altid anvende barkflis igen, når dine frø er spiret, eller dine transplantationer er i jorden.)

Joe med kold ramme

Kolde rammer fanger varme som mini-drivhuse og er fremragende til opvarmning af jord og forlængelse af havesæsonen.

Hæve jordtemperatur indendørs

Indendørs starter du muligvis dine frø i en jordløs potteblanding, males de samme principper gælder: For den mest succesrige spiring skal du få vækstmediet til det ideelle område for frøet.

En pose jordløs blanding, der blev koldt siddende udendørs eller i en uopvarmet storage, er ikke et draw back, fordi det løses hurtigt ved at tilføje varmt vand i blandingen, når du forbereder dine celler eller jordblokke. Stadig vil stuetemperatur ikke være varm nok til, at mange frø kan yde deres bedste og opnå en høj spirehastighed.

Også kendt som spiringmåtter, frøstartende varmemåtter, der er placeret beneath frøbakker, hæver temperaturen på jorden med ca. 10 grader. Så i et hus, der holdes ved 65 grader, vil frøbakken komme op til ca. 75 grader – den ideelle temperatur i de fleste tilfælde.

Måtterne er tynde, vandtætte og findes i mange størrelser. De mest sofistikerede kimplantevarmemåtter inkluderer termostater for at nå en præcis temperatur. Disse er nyttige i en kølig kælder, hvor yderligere 10 grader ikke er nok.

Varmemåttetermostater

En varmemåtte med en digital termostat er perfekt til at holde jordtemperaturen på et specificeret antal.

On-line havearbejde akademi ™ Frø temperatur diagram

For at lære jordtemperaturområdet for optimum spiring for almindelige grøntsagsfrø, klik for at downloade On-line Gardening Academy ™ Frø temperatur diagram.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 091: Starter frø indendørs: de ikke-forhandlingsmuligheder for succes, Pt. 1

Afsnit 094: Sådan starter og plejer du frøplanter indendørs: Mine skridt til succes

Episode 110: Why Mulch Points in Every Yard: What You Must Know

joegardener On-line Gardening Academy ™ Tre populære online-kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy: Grasp Seed Start

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

joegardener Twitter

Dyrkning af en grønnere verden®

Jordtermometer

Varmemåtte

Varmemåtte med termostat

* Offentliggørelse: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Fowl, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten brandpartnere for joegardener.com og / eller annoncerer på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply