Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Bedste tidspunkt at vælge tomater | Tomatsæson

Bedste tidspunkt at vælge en tomat som denne Cherokee Purple

Hvornår er det bedste tidspunkt at vælge en tomat? Det er et af de hyppigst stillede spørgsmål, når vi kommer tættere på den tid, og fristelsen til at høste bliver større for dagen.

Når en tomat når en fuld størrelse, og frugten bliver en lysegrøn, begynder den modningsprocessen, reguleret af en intern gasoline produceret i frugten kaldet ethylen.

Mens tomater udvikler deres optimale smag, ernæring og farve, når tomaten er i det fuldt røde modne stadium, behøver dette ikke at forekomme på planten.

Når tomaten når et stadium, hvor den er omkring ½ grøn og ½ lyserød (kaldet ‘breaker stage’), kan tomaten høstes og modnes fra vinstokken uden tab af smag, kvalitet eller ernæring.

Bedste tidspunkt at vælge en tomat som denne Cherokee Purple

Dette er den samme tomat ca. 48 timer efter plukningen

Du kan også fremskynde eller sænke modningsprocessen, når den først er valgt, ved at hæve temperaturen (til et optimalt på 85 ° F) eller sænke temperaturen for at bremse den (til et minimal på 50 ° F).

Selvom det måske lyder fristende at efterlade frugt på planten for at nyde det moden vinstok tomat, kan du overveje risikoen ved at gøre det. Vi har alle oplevet det øjeblik, hvor vi ventede en dag eller endda et par timer for længe og fortryder at have gjort det.

Et pludseligt brusebad kan få den perfekte tomat til at splitte eller knække, da rødderne optager lidt mere vand end frugten kan bære. Det indre tryk af den ekspanderende frugt på huden er bare for meget. Opdeling er resultatet. Eller en fugl, egern, vaskebjørn eller enhver anden af ​​mange væsener kan prøve at prøve den tomat, før du gør det.

Det er en almindelig begivenhed og bare ikke værd at risikoen i min rest room. I stedet høst på eller kort efter breaker-fasen, med tillid til at vide, at dine tomater vil være lige så gode som hvis du efterlod dem på vinstokken, males uden risiko for et antal ting, du ikke kan kontrollere.

Hvis du vil høre min diskussion med Craig LeHoullier (forfatter af Epic Tomatoes), hvor vi snakker om dette “breaker-stadium” og andre problemer omkring tomatdyrkning, så tjek min podcast-episode: What’s Mistaken With My Tomato – Mid-Season Care.

(Fotokredit: Nancy Suttles – øverste billede)

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 003: Voksende episke tomater med Craig LeHoullier

Afsnit zero04: Heirloom Tomatoes: Earlier, Present and Future med Craig LeHoullier

Afsnit 005: Hvad er der galt med min tomat? Midt-sæson pleje med Craig LeHoullier

Craig LeHoullier

Episke tomater

Leave a Reply