Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

CedarLast Makeover: Frø starter | Gardener’s Journal

[Editor’s note: This is the second in a series of three posts from Carrie Bettencourt about her backyard makeover. Read the first post describing the makeover project. Read the about third post about installation day.]

CedarLast hævet seng med grønne

Jeg er ikke ekspert på start af frø, males jeg er en full konvert til processen. Så meget, at jeg forestiller mig selv at starte frø året rundt nu – intet som at gå fra nul til alt i! Misforstå mig ikke, jeg har startet frø tidligere, males jeg gav det en halvhjertet indsats og havde blandede resultater.

Tomatplante

Carrie startede de fleste af sine planter fra frø.

Så hvad medførte denne ændring af hjerte og coping with? Det startede, da jeg begyndte at teste nye hævede senge fra Gardener’s Present Agency. De hævede senge ankom i januar, og Gardener ville have mig til at fotografere senge med planter i midten af ​​februar.

Februar? Ummmmm … Her i det varme sydlige Californien er det for despatched til en ægte vinterhave og for tidligt til en forårshave. Så hvad skal en pige gøre, males start nogle frø og prøv at narre Moder Natur lidt – en opgave, der er gennemførlig i vores klima. Når jeg først besluttede at give det en probability, viste det sig at være en ret sjov måde at være i havearbejde i december.

Lys betyder noget. Jeg startede med at læse “hvordan” -artiklen om frø, der starter på gartnerens websted. Den og anden forskning overbeviste mig om, at jeg havde brug for et vækstlys for virkelig at give dette et skud. Ja, det er varmt her, og solen skinner de fleste dage. Males et vækstlys ville give mig muligheden for at:

  • Kontroller lysniveauet uanset vejret.
  • Forøg “daglængden” fra vores 10 timer om dagen i januar til de 16 timer, der er optimale for kimplanter.
  • Dyrk kimplanterne indendørs, beskyttet mod udendørstemperaturudsving.

Næste: Hvilket vækstlys skal jeg bestille? Jeg besluttede endelig på Stack-n-Develop-enheden af ​​et par årsager. Først kunne jeg starte med baseenheden og derefter regular yderligere enheder ovenpå eller tage dem af for at øge eller formindske voksearealet, når mine behov ændrede sig. For det andet så det godt ud, og jeg vidste, at jeg ikke ville have noget imod at have det i mit vigtigste opholdsstue i et stykke tid.

Unge planter i hævede senge

Salathave i CedarLast Raised Beds

Beslutter hvad der skal plantes. Nu til det sjoveste ved at vælge frø. Procuring efter frø er en øjenåbnende oplevelse – så mange kataloger og websteder, så meget knowledge! – males oplysningerne var fantastiske. Anbefalede dyrkningszoner, spiringstider, pladsbehov, jordpræferencer, smagsbeskrivelser – wow!

Jeg indså hurtigt, at mine frøvalg var den hemmelighed, der skulle føre mig til det næste niveau. De detaljerede oplysninger var altid der, males jeg havde bare ikke givet det min fulde opmærksomhed. Der var desuden så mange unikke plantemuligheder, som jeg aldrig ville finde i min lokale planteskole. Jeg bestilte frø efter 90/10 reglen – 90 procent praktisk og 10 procent sjov og anderledes. Plus, jeg bestilte nogle blomsterfrø for at holde bierne glade.

Sunde kimplanter klar til transplantation.

Tid til at så. Den 2. januar var mit vækstlys her og samlet og frøpakker blev organiseret. Derudover havde jeg fået en fantastisk plejepakke fra mine venner hos Gardener, som indeholdt et GrowEase Seed Starter Package deal, Pop-out Potter, Pure Seed Start Mix og Plant Markers.

Tilståelse: Jeg havde startet en gruppe i Gardener’s Seed Start Mix og den anden gruppe i et ikke-at-blive-navngivet, velkendt mærke af frøstartmix. Der var en mærkbar forskel i de to grupper. Alle mine frø i gartnerens organiske frø startmix blomstrede. Det var ikke tilfældet med den anden gruppe. Den anden blanding håndterede vand forskelligt og efterlod nogle af mine kimplanter for fugtige og voksede skimmelsvamp, og andre tørrede ud natten over. Da jeg indså, hvor let det var at starte flere frø beneath bedre omstændigheder, lod jeg de fleste af de lidende kimplanter gå og startede et nyt parti med Gardeners organiske blanding. Jeg kalder det “Magic Soil” nu.

Jeg begyndte at plante frø og tændte vækstlyset. Jeg fulgte alle instruktionerne og begyndte at opbevare en notesbog med plantedetaljerne – virkelig en førstegang for mig! Ser jeg tilbage på min notesbog nu, ser jeg, at mine første frø kom op den eight. januar, og jeg tyndede kimplanter den 17. januar.

Transplantationer, der vokser i pop-out-potter

Jeg kiggede på containerne hver dag, talte med dem og gjorde generelt alt hvad du ville for enhver nyfødt. Resultatet af al denne kærlighed og opmærksomhed? Jeg havde nogle stærke planter klar til deres nye hævede senghjem i februar. Fotografimålene blev nået, og min holdning blev ændret. Frøstart er en spilskifter! Jeg ved alt om de resulterende planter – hvornår de blev startet, hvornår de skulle plantes, hvad jeg kunne forvente om deres vækst, og hvornår jeg høster dem. Alt, der plejede at blive overladt til gætterier.

FYI, få et vækstlys! Der er en grund til, at der er så mange til salg – de fungerer. Konsekvent godt lys gør en forskel. Jeg ved, jeg er den sidste specific particular person på jorden, der indser dette… ..

Hvorfor start af frø er fantastisk:

  • Du kender din plantes historie – frø, jord, nøgledatoer.
  • Gode ​​kimplanter skaber gode planter. Mine kimplanter så bare bedre og stærkere ud end hvad jeg så i planteskolen.
  • Planter startet derhjemme bringer ikke uventede gæster ind – skadedyr i haven.
  • Brug af god organisk frøstartmix betød, at jeg startede sygdomsfri og kemikaliefri, hvilket resulterede i hurtig spiring og en stærk spirehastighed.
  • Frøindstillinger er spændende! Jeg startede bønner, der er efterkommere af bønner, der bæres af Cherokee-indianerne på tåresporet. Fantastiske! Jeg har også denne skøre lille chard, der vokser som et salathoved og har en mild smag. Finde at i børnehaven.
  • Det er så meget lettere og enklere at starte frø, end jeg nogensinde havde troet. Jeg havde godt udstyr fra Gardener’s Present, males det er ikke et ought to for at få gode resultater.
  • Du har kontrol. Så meget af havearbejde er uden for vores kontrol, males frø startet rigtigt er forudsigeligt.

– Carrie

Carrie har en passion for madlavning ved hjælp af ingredienser friske fra sin have og de rigelige landmændsmarkeder i Californien. Hun har lært at have i forskellige rum og klimaer, fra østkysten til vest, og har elsket al glæde og udfordringer undervejs.

Tjek hendes Instagram-konto og weblog for inspirerende fotos af hendes smukke køkkenhave samt lækre opskrifter og havearbejde.

Leave a Reply