Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

CedarLast Raised Bed Makeover: Installationsdag

[[Editor’s word: That is the third in a sequence of posts from Carrie Bettencourt about her yard makeover. Learn the primary submit describing the makeover mission and second submit on seed beginning.]

Forberedelse af jord til hævet seng Garden Makeover

Forberedelse af rummet var den sværeste del af vores havekonvertering, males det var hele værd. Vi flyttede mere end 30 trillebørsmængder jord for at udjævne området – whew! Jeg fortsatte med at fortælle mig selv, at det var et engangsjob, der ikke skulle gentages, når det var gjort rigtigt. En entusiastisk mand må ikke undervurderes!

CedarLast Raised Beds og Obelisk ankom i separate, lette at flytte kasser med alt inkluderet undtagen boret. Det meste af arbejdet var allerede udført for mig. Huller blev forboret, og anvisningerne var lette at følge. Instruktionerne sagde, at der var behov for to personer til at samle obelisken, males jeg var i stand til at gøre det alene. Samlingen af ​​komponenterne viste sig at være en leg, og ALLE senge og obelisk blev sat sammen på mindre end to timer – fantastisk!

Vi havde lavet en plan inden vi valgte komponenterne. På installationsdagen ændrede vi planen lidt. Når den endelige positionering var besluttet, gik vi på arbejde med at fylde senge og installere kunstvanding. Vi lægger en ukrudtsbarriere oven på hele rummet, inden sengene placeres. Et job på 10 minutter, der er værd at udføre.

Vi inkluderede beplantningsplads beneath og omkring obelisken. Vores hensigt var at have forskellige farvede tomater, der voksede op på hver af siderne. Indtil tomatplanterne startede, dyrkede vi ærter og brug nedenunder plads til skygge-elskende planter. Californien er så varm, at salat virkelig har brug for lidt ekstra skygge for at få succes. Vi lægger også ledsagende urter af basilikum og purløg omkring tomaterne.

Plantning har været en godbid. Højden på de hævede senge gør det behageligt og let at få adgang til hele sengen. Jeg kan ikke forestille mig at gå tilbage til al plantning i jorden. Jeg er vel forkælet nu!

De oprindelige beplantninger bøjede sig for køligere vejrvalg. Disse planter ville komme hurtigt ind og derefter høstes for at give plads til sommerplantning. Oprindeligt plantede vi salat, radiser, kale, chards, urter, spiselige blomster og artiskokker. Vi følger med ånden i en ægte køkkenhave ved at sikre, at hver plante har en spiselig del.

Planterne elsker det nye rum og trivdes lige uden for flagermusen. Vi begyndte at spise salater ved at plukke de ydre blade inden for et par uger.

Ærter elsker også obelisken. Ikke kun er det en showstopper, males det fungerer – alle de høje planter er udvendigt, hvilket gør høstning let. I sidste ende voksede vores ærter til obeliskens højde.

Vi tilføjede arealer med beplantning i jorden i sengens hjørner. Dette gav plads til stauder og fik senge til at se mere jordede ud. Blomster var en vigtig del af vores plantning. Vi overvejer altid at tiltrække bestøvere.

Jeg elsker greener! Hvis jeg kun kunne vokse en ting, ville det sandsynligvis være greener, males lad mig ikke vælge. Grønkål, chard og sennep giver gode tilføjelser til salater og arbejder også i en omrørning.

Salat! Behøver jeg sige mere? Vores salater inkluderer blandede grøntsager, urter og spiselige blomster. Hver dag er det som at lave et lille maleri på en tallerken – glæde!

Nævnte jeg jordbær? De er perfekte i en hævet seng. Vi valgte en form, der ville hænge ud over kanterne og producere hele sommeren og skabe små pletter af rødt. I betragtning af kanterne på en seng, og hvad der ville falde over siderne, tilføjes haven dybde og interesse. Kan du desuden have for mange jordbær?

– Carrie

Carrie har en passion for madlavning ved hjælp af ingredienser friske fra sin have og de rigelige landmændsmarkeder i Californien. Hun har lært at have haven i forskellige rum og klimaer, fra østkysten til vest, og har elsket al glæde og udfordringer undervejs.

Tjek hendes Instagram-konto og weblog for inspirerende fotos af hendes smukke køkkenhave samt lækre opskrifter og havearbejde.

Leave a Reply