Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Container Vegetabilsk havearbejde 101

køkken urtehave pottet

Der er mange grunde til at starte havearbejde, males for mange mennesker er en traditionel have i baghaven ikke længere mulig. Mange udviklinger minimerer størrelsen på det parti, huset er bygget på, og der er simpelthen ikke plads nok til en have. Flere mennesker vælger at bo i lejligheder eller lejligheder. Deres udendørs rum er begrænset til en gårdhave eller balkon. Hvis du aldrig har havearbejde før, er en containerhave en god måde at starte på. Hvis du er bekymret for, at du ikke har tid til at afsætte til en have, kan et par containere være perfekte. Beholdere er også perfekte til alle med begrænset fysisk evne, som ældre eller handicappede. Uanset omstændighederne, hvis du stadig drømmer om havearbejde, kan containere være svaret.

køkken urtehave pottet

Der er meget få grøntsager, der ikke kan dyrkes i en beholder, så du skal bare vælge den rigtige type og den rigtige størrelse beholder. En åbenbar ikke-beholderplante ville være sød majs eller en stor viningplante som græskar eller retailer vandmeloner. Desuden er flerårige urter muligvis ikke det bedste valg for en beholder, afhængigt af dit voksende zone. De fleste grøntsager kommer i sorter, der kan tilpasses til containere. Så lad os komme i gang!

Valg af dine containere

Næsten meget enhver container fungerer. Det skal bare være stort nok til at rumme den størrelse og type grøntsag, du vil dyrke i den. For eksempel, hvis du vil dyrke nogle gulerødder, skal du bruge en beholder det er dybt nok til at give guleroden plads til at vokse, mens bladsalat vil være fint i en lavere beholder.

Hvis du genbruger din beholder, skal du sørge for, at den er ren, ikke indeholdt skadelige stoffer og er lavet af sikkert materiale. Du ønsker ikke at dyrke mad i en beholder lavet af kemisk behandlet tømmer eller metal, der kan indeholde bly.

En anden overvejelse er dræning. Din container skal have et hul i bunden, så overskydende vand kan løbe ud. Hvis vandet ikke kan undslippe, bliver din gryde overmættet efter en regnvejr, der får planterne til at rådne. Hvis beholderen, du vil bruge, ikke har huller, kan du bore nogle med en almindelig boremaskine. Bor et antal små huller eller et stort hul, som du dækker med et stykke skærm for at holde i jorden.

Tilføjelse af jord til dine containere

Fyld dine beholdere med pottejord af god kvalitet. Brug ikke jord fra din baghave, da den bliver for tung og komprimerer i en gryde, hvilket resulterer i dårlige resultater. Hvis du kan, skal du bruge en organisk blanding af pottejord og tilføje gødning, hvis den ikke allerede er i blandingen. I vækstsæsonen kan du supplere med en god flydende gødning for at sikre, at dine planter har nok næringsstoffer til at producere en rigelig afgrøde af økologiske urter og grøntsager.

Vanding af dine containere

radise vokser i salatbeholder

Du bliver nødt til at vandre mindst en gang om dagen om sommeren og muligvis to gange, hvis det er meget varmt. Der er gryder til rådighed, der har et vandreservoir, der opretholder fugtighedsniveauet, så længe du holder reservoiret fuldt. Hvis du har mange containere, kan du overveje det et drypvandingssystem.

Placering til dine containere

Den mest kritiske faktor i beslutningen om placeringen af ​​din containerhave er udsættelse for solen. Planter har brug for mindst seks timers sollys hver dag. Uden sol er nok dine planter leggy og har lidt eller intet frugtsæt. Andre faktorer inkluderer adgang til vand – og jo tættere på dit køkken, jo oftere vil du kontrollere, om der er ting, der er klar til plukning.

Beslutning om frø eller planter til dine containere

ægplanter, der vokser ud af stor gryde

Hvis du kan dyrke dine egne planter fra frø, har du et langt større valg af planter. Du vil let være i stand til at vokse økologiske grøntsagsfrø eller arvestykker. Du kan kun plante de sorter, der har den rigtige størrelse til containere. Hvis du beslutter at starte dine planter indendørs, en god data til hvordan man starter frø indendørs vil være uvurderlig. Hvis du skal købe planterne, skal du kigge efter ord som kompakt eller gårdhave i beskrivelsen. Disse hjælper med at indikere, at sorten vil være passende til en containerhave.

EN vejledning til plantning af grøntsager er også meget nyttigt, især for en ny eller første gang gartner. Disse vejledninger giver oplysninger om, hvor længe planten har brug for at producere frugt, samt hvor meget plads hver plante har brug for.

Selvom du ikke kan dyrke alle grøntsagerne til din familie, vil alt hvad du dyrker være af højeste kvalitet. Du ved, at det er så rent og kemikaliefrit som muligt. Den første smag af en tomat, der er friskplukket fra planten, vil overbevise enhver skeptiker om, at dyrkning af din egen mad er den lille nødvendige indsats værd.

Leave a Reply