Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Creative Vegetable Gardener: Secrets of Summer Planting i juni og juli

havehøst i en kurv

En gang imellem ser jeg et indlæg fra en gartner på sociale medier, hvor de fortæller, hvordan de har “færdig” med at plante deres køkkenhave. Dette er ofte i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni.

Mange gartnere nærmer sig plantningen på denne måde. De planter hele deres haver i løbet af en uges eller to uger, og det er det for sæsonen. Sen forårsåning er deres eneste fokus, ikke sommer- eller efterårsplantning.

I min have i zone 5 (WI) begynder jeg at plante i mine kolde rammer i marts og ind i den udækkede have i april og stopper ikke med at plante frø og kimplanter før september. Den eneste gang jeg er “færdig” er, når jeg midlertidigt løber tør for plads, eller det bliver for despatched ind i sæsonen til at plante.

Denne metode til gentagen plantning betyder, at jeg får mere mad fra min have i en meget stabil forsyning gennem hele sæsonen. Faktisk høster jeg selv i det frodige nord, hvor jeg bor, fra min have 10 måneder om året.

En af de teknikker, jeg bruger til at dyrke mere mad er efterfølgende plantning. Successionsplantning betyder plantning af den samme grøntsag flere gange i løbet af sæsonen for en fortsat høst.

Hvorfor vil du bruge successionsplantning? To grunde.

Spred høsten.

Du har sandsynligvis haft oplevelsen af ​​at plante en stor række rødbeder eller en hel seng med buskbønner, og de er alle klar til at høste på samme tid. Hvilket betyder, at du skal håndtere alle disse grøntsager – enten ved at bruge dem eller give dem til venner og familie – eller tage risikoen for, at de rådner i dit køleskab. Successionsplantning er en fantastisk måde at sprede den høst på, så du har mere håndterbare mængder at spise og lave mad med.

Maksimer plads.

Din haveplads og gør dobbelt (eller endda tredobbelt) pligt ved at dyrke mere end en grøntsag i samme mængde plads i samme sæson. Dette er ikke gennemførligt med hver grøntsag, males der er masser, der parrer godt sammen, fordi det ikke tager hele sæsonen at dyrke.

Jeg finder det nemmest at opdele min rækkefølge til plantning i forår, sommer og efterår. I denne artikel skal vi dække, hvad der skal plantes i juni og juli. I slutningen deler jeg nogle ressourcer for at hjælpe dig med at udvide din successionsplantning også til foråret og efteråret.

En phrase om zone: Denne sommerplantningsrådgivning er mest anvendelig for gartnere i koldere områder, amerikanske zoner Three-7. Hvis du bor i et meget varmt klima, vil din sommerplantningskalender sandsynligvis være meget anderledes.

Dette indlæg indeholder tilknyttede hyperlinks.

Sådan finder du plads til sommerplantning

Forårsplantning kommer naturligt for de fleste gartnere. Males så snart sæsonen går ind om sommeren, lægger mange mennesker deres frø og planter væk for godt. Det behøver ikke at være sådan! Du kan fortsætte med at plante hele sommeren, hvis du har plads i din have.


Males hvordan skærer man plads til at plante?


Udskift foråret grøntsager!


Forhåbentlig kom du ud i din have i det tidlige forår og plantede dine frosttolerante grøntsager. Når din have går ind om sommeren, vil de fleste af dine grøntsager som spinat, koriander og radiser være i slutningen af ​​deres liv.


De boltes enten og fjernes til kompostbeholderen, eller du høster hele plantningen, inden den begynder at boltes.


Dette kan være frustrerende for nogle gartnere og se noget, de plantede komme til slutningen af ​​dets livscyklus, lige når sommeren går i gang, males disse grøntsager er ikke designet til at vokse om sommeren. De kan ikke lide for meget sollys, og de hader hundedagene om sommeren.


Bonusen er, at du ender med noget nyt rum i haven, hvor du kan plante en anden grøntsag, der er mere ideel til sommerplantning.


Her er en liste over nogle af de forårsplanterede grøntsager, der sandsynligvis kommer ud af haven engang i juni, hvis ikke før, og som er modne til at blive udskiftet.


Arugula

Bok Choy

Koriander

Salat

Radiser

Salatblanding

Spinat

Majroer


Om lidt vil vi story om, hvilke grøntsager der er gode muligheder for genplantning i deres ledige rum.


Ingen tomme rum!


I begyndelsen af ​​sommeren er der stadig mange voksende uger tilbage til sæsonen, hvilket betyder at du ikke skal lade plads gå til spilde i din have.
Generelt, så snart en grøntsag ikke længere er værd at høste, tager jeg den ud af min have.

Jeg hugger ned hele spinat- og salatrækken, når jeg ser planterne, der ønsker at bolte, og jeg får alle radiserne ud af jorden, inden de begynder at blive træagtige og bitre. Broccoli planter bliver også hakket ned lige efter jeg høster den smukke grønne krone.


Når pladsen er frigjort, vender jeg mig straks og planter en ny grøntsag i den haven seng. På denne tid af året tolererer jeg ikke for mange tomme rum. Der er bare for meget mad, der kan dyrkes!

kvinde høster rødbeder i haven

Bedste grøntsager til sommerplantning i juni og juli

Nu hvor du er grundet med noget tomt rum i din have, er det næste spørgsmål, hvad skal du plante?

Her er en liste over anbefalede grøntsager, der klarer sig godt med en tidlig sommerplantning.
Jeg finder det nemmest at plante grøntsager, der kan frø direkte, medmindre jeg har været i stand til at finde nogle kimplanter til salg despatched på sæsonen.

Basilikum – frøplante

Bønner (busk) – frø, spirer let i varmt vejr

Roer – frø, pålidelige spire, hvis du holder dem fugtige

Gulerødder – frø, kan være vanskelige at spire i tørt vejr. Læs nogle tip om, hvordan man dyrker gulerødder her.

Chard – frø eller planter

Koriander – frø, i en delvist skyggefuld seng er bedst

Agurker – frø eller planter beneath en espalier, let at spire

Dild – frø

Grønkål – frø eller planter

Sommer squash – frø eller planter, lette at spire

Forårsløg – frø eller planter


Personligt er mine to yndlingsgrøntsager at plante om sommeren gulerødder og rødbeder. Når det er tvivl, planter jeg en eller begge dele. Der er aldrig for mange af dem IMHO.

plantning i sommerhaven

Strategies til plantning af sommergrøntsager

Sommerplantning i juni og juli kan være lidt vanskeligere end plantning om foråret, når jorden er fugtig og vejret er køligt – forhold, der er optimale til spiring af frø.

Her er nogle ideas, du kan holde ærmet op for at gøre sommerplantning lettere og mere vellykket.


Tilsæt organisk gødning

For at holde dine planter forsynet med de næringsstoffer, de har brug for for at vokse stærke og producere robuste høst, anbefaler jeg at tilføje en organisk gødning til din jord hver gang du planter. Jeg har en omfattende artikel, hvor jeg deler, hvad jeg skal se efter i en organisk gødning og nogle mærker, der opfylder kriterierne.


Plant inden regn

Da jeg arbejdede på en økologisk gård for mange år siden, lærte jeg et tip fra landmanden, som jeg har brugt lige siden – hvis der er regn i prognosen, så prøv at plante lige før eller efter. Frø har brug for ensartet fugtighed til spiring, så en dejlig overskyet dag med rigelig regn er en fantastisk måde at sætte dem op til let spiring.


Vand konsekvent


Nyplantede frø skal forblive fugtige for at spire hurtigt. Dette er sværere at opnå beneath de varme og tørre forhold, der ledsager sommerplantning. Du skal vand mindst to gange om dagen – om morgenen og aftenen. Jeg arbejder derhjemme, så nogle gange går jeg endda ud og vand ved frokosttid.


Når frøene er gemineret, kan du vende tilbage fra vanding hver dag. Jeg giver generelt mine planter ca. 1 tomme vand om ugen. Uncover masser af tip her til vanding af din køkkenhave.


Nyplantede kimplanter har ikke et etableret rodsystem og er mere tilbøjelige til at lide af chok om sommeren, når det er varmt, tørt og blæsende. Hjælp dem med at komme igennem den første uge eller to ved at give dem lidt vand hver aften for at tilskynde til hurtig rodvækst, så de kan blive hårdere og ikke blive påvirket af sommervejret.

salatblanding vokser under skygge klud

Giv skygge

I min forhave har jeg to senge, der får lidt skygge despatched på eftermiddagen. Det er her, jeg ofte fokuserer mine sommerplantager. En smule skygge kan gøre underværker ved at holde jorden mere fugtig til frøspiring og give nyplanterede kimplanter en pause fra midt på solen.


Du kan også oprette din egen skygge ved at drappe en skygge klud over nogle bøjler eller anden struktur for at holde den over planterne.


Barkflis

Jeg taler om de mange fordele ved køkkenbarkflis og jeg kan ikke forestille mig at have en have uden den. Mulket jord forbliver meget køligere og mere fugtig end jord udsat for solen.

Lige efter plantning af kimplanter skal du sørge for at sprede et tykt lag barkflis omkring dem.
Efter sommeren plantede frø spire jeg også mellem alle rækkerne for at holde ukrudt nede og planterne glade.

På billedet ovenfor kan du se en af ​​mine forskellige eksperimenter med coaxing gulerødder til at spire om sommeren. Ikke en let opgave i nogle år!


I dette eksperiment bruger jeg burlap til at holde jorden fugtig i længere tid. Det fungerede ret godt!

gulerødder fra haven

Hvad med arveplantning resten af ​​året?

Som jeg delte i begyndelsen af ​​denne artikel, har jeg en tendens til at adskille plantninger om efteråret, sommeren og efteråret. Vi har dækket sommerplantager, hvilket normalt sker i juni og juli.


I min zone 5-have begynder min forårsrække i midten af ​​marts i min kolde ramme, starter i midten af ​​april udenfor i haven og fortsætter til maj. Hvis du ønsker at planlægge dine forårplantager, kan du bruge denne plantningsplan.


På trods af navnet anbefaler jeg ikke at vente med at plante dine efterårsgrøntsager indtil efteråret. Det er normalt for despatched! De fleste af mine efterårsplantager går i jorden fra midten af ​​august til den første uge i september. Læs mere om, hvad du skal plante om efteråret.
høst af bønner i sommerhaven

At tage de første skridt i efterfølgeplantning om sommeren

Nu er det tid til at take care of i din have!

Hvis det er juni eller juli, skal du gå ud og gå rundt i haven. Er der tomme rum, du kan udfylde med en sommerplantning? Har du planter, der er forbi deres bedste alder, der kan trækkes ud for at skabe plads?


Tænk derefter på dine yndlingsgrøntsager at spise fra hear over sommerplanterede grøntsager fra tidligere i denne artikel. Er der nogle, du aldrig bliver træt af? Andre hvor du ønsker du havde plantet en række mere?

Dette er de grøntsager, du skal prioritere til sommerplantning.

Leave a Reply