Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

De 8 bedste grøntsager at dyrke i potter

høstning af kartofler fra spanden

rød salat vokser

Sandheden er, at du kan dyrke næsten enhver grøntsag i en gryde. Så længe beholderen er dyb nok til rødderne og bred nok til planten, vil du få succes. Der er endda vegetabilske planter, der er designet til at være mindre og mere ideelle til en gryde eller beholder.

En anden grund til at vokse i containere er den lette pleje. Beholderne hæver planterne op, så der ikke er så meget bøjning eller bøjning. Dette er et plus for de fleste mennesker og især nyttigt for ældre eller handicappede. Der er også meget mindre ukrudt at gøre. Når planterne fylder potten, efterlader de lidt plads til ukrudt og blokerer enhver sol, som det tilfældige ukrudtsfrø har brug for for at vokse. Container havearbejde kræver lidt mere opmærksomhed på vanding. Det kan være nødvendigt at vandre to gange om dagen, hvis det er varmere end normalt, eller hvis du bor i et område med kraftig vind, der lettere tørrer containerne ud.

Der er mange grøntsager, der kan gemmes i en stor beholder med blomster uden at se ud af sted. Peberfrugter findes for eksempel i mange forskellige farver og former. De er generelt pæne, farverige planter uden en enorm spredning og kan ligne en prydplante snarere end mad. Hvad med at plante urter i stedet for pelargoner i vindueskasser? Sæt nogle spiselige blomster som nasturtium i farve, og hele vindueskassehaven vil være spiselig såvel som smuk.

høstning af kartofler fra spanden

Når du vælger frøene til de planter, du vil dyrke i beholdere, skal du være særlig opmærksom på selve plantens størrelse og hvor meget plads roden har brug for. Dyrkning af kartofler i containere er en trendfad lige nu, og det er perfekt muligt at dyrke kartofler på denne måde. Husk bare, at kartofler vokser beneath jorden på rodsystemet. For at få en god mængde kartofler har du brug for en stor beholder.

Overvej derefter andre planter mere specifikt. Beslut om du er villig til at lade din squash drape over siderne af potten og over dækket. Det gælder også agurker og stangbønner. Viningplanter skal trelliseres, hvis du vil maksimere pladsen. Se efter ord som gårdhave, dværg og lille i navnet på den grøntsag, du vil dyrke. Dette indikerer, at sorten er mere kompakt og fungerer godt i en container. Her er vores eight bedste valg til havearbejde i containere.

tomater, der vokser i kurv

  1. Tomater. Selvom enhver tomat kan dyrkes i en beholder, vil de fleste kræve støtte fra et bur eller en espalier. Vælg en determinant kind, der er selvbegrænsende i størrelse. Containertomater, som Patio Various, er en god cherrytomat til gryder, hængende kurve eller vindueskasser, fordi den kun vokser 18 tommer. Denne kind kommer i enten en rød eller gul tomat. Ved at købe tomatfrø har du mulighed for at dyrke en lang række tomater, der vil være perfekte i dine beholdere.
  2. Agurk. Se efter en halvbusketype, som Select-a-Bushel Agurker eller bush-sorten, som er perfekte til containergartnere. Planterne forbliver mere kompakte, males produktionen af ​​kukes er fantastisk!
  3. Aubergine. Enhver aubergine kan dyrkes i en beholder, males overvej Patio Little one Hybrid. Denne aubergine er lille, males mægtig. Du kan høste op til 50 mini-ægplanter i en sæson.
  4. Grønkål. Der er mange sorter af grønkål, males sorten af ​​Kale Prizm har mindre blade, der hurtigt erstattes med ny vækst, når de høstes. Perfekt i containere!
  5. Gulerødder. Ja, du kan dyrke gulerødder i en gryde! Plant kortere sorter for at eliminere behovet for en dyb gryde. Prøv sorter som Little Finger eller Adelaide, som er i fuld størrelse på 4-5 inches.
  6. Salat. Skub et par salatplanter ind med blomsterne i dine beholdere eller dedikér en gryde til en række salater. Mellem farvenuancer af rødt og grønt samt den unikke bladform af de forskellige salattyper, vil din dedikerede beholder plantet med salat være lige så attraktiv som dit prydvalg.
  7. Ærter. Ærter som Patio Satisfaction er ideelle til dine gryder eller vindueskasser. Selvom de ikke har de superlange vinstokke, producerer de stadig masser af ærter. Efterfølgende plantning vil sikre, at du får friske søde ærter fra det tidlige forår til sommeren.
  8. Peberfrugter. Peberfrugter er lette at dyrke i beholdere, og de er også attraktive og kommer i mange farver. Lige den rigtige størrelse til en container er Parks Mini Bells eller Sweetie Pie Peppers. Du vil gerne plante alle dine peberfrø for at få maksimale farvevariationer.

closeup chili peber

Vær ikke bange for at prøve at dyrke grøntsager i potter. Du vil blive overrasket over, hvor meget mad du kan dyrke med denne metode.

Leave a Reply