Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Den bedste måde at binde tomatplanter på

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at holde dine tomatplanter sunde, produktive og sikre, er at yde støtte til de grene, der har et stadigt voksende udbud af modningstomater – og det betyder at binde dine tomatplanter til maksimal støtte!

Uanset om du bruger tomatpæle, bure, trellislinjer eller en hjemmelavet hybrid Stake-A-Cage-struktur, som vi bruger til at støtte planter, er det vigtigt at give en god base for styrke til grøntsager som tomater og peberfrugter.

At yde tilstrækkelig støtte har en lang række fordele for en plantes sundhed, vitalitet og lang levetid.

For det første yder det beskyttelse mod naturens kræfter. Efterhånden som planter modnes og frugter, bliver de toptunge og kan vælte let i sommerstorme.

binde tomatplanter
At yde støtte til hovedstøtten er afgørende for at forhindre planter i at vælte. Når planter er fyldt med frugt, kan grene let snappe og bryde beneath vægten. Uden beskyttelse kan en enkelt sommerstorm ødelægge det meste af en afgrøde.

For det andet beskytter det også planter mod sygdomme og skadedyr. Ved at holde løv og frugt væk fra jorden og ude af fare gør det det sværere for begge at angribe planterne.

Når tomat- og peberplanter får lov til at sprede sig på jorden, kan de blive et let mål for skadedyr at angribe. Jordbårne sygdomme kan let tage fat – og insekter har en let vej til destruktion.

Når du til sidst binder dine tomatplanter, gør det det nemt at styre, vedligeholde og høste dem. God luftcirkulation og lys er afgørende for at hjælpe planter med at modne deres frugt. Og der er ingen bedre måde at give begge dele på end at have dine planter bundet.

Sådan binder du dine tomatplanter – det grundlæggende

Det er selvfølgelig vigtigt at binde dine planter. Males det er også at binde dem sammen med de rigtige materialer og i den rigtige metode. Faktisk kan det gøre en stor forskel mellem plantesucces eller plantesvigt!

have spørgsmål
Tomatplanter, der ikke understøttes, kan let brydes og splittes. Der er intet mere nedslående end at miste en stor gren fuld af modne tomater.

I årenes løb har vi forsøgt at prøve et utal af metoder og produkter til at binde vores planter. Og selvom der er mange, der fungerer godt nok, som du vil se nedenfor, der i en, som vi mest elsker.

Ikke kun er det let at bruge og effektivt – det sker også meget billigt!

Hvad man ikke skal bruge – Sådan binder du tomatplanter let

Nøglen er at bruge et materiale, der er holdbart nok til at holde planter, males som stadig har fleksibilitet. Materialer, der er for stive, kan skære og beskadige planter, når de vokser eller bevæger sig i vinden.

Lynlåse, plastbånd og endda metalbånd falder alle ind i denne kategori. Selvom de er lette at arbejde med, kan de faktisk forårsage mere skade på planterne, når de vokser. Alle disse holder måske planterne op med masser af støtte, males de skiver let ind i plantens ømme hud.

ved hjælp af garn til at binde tomater
Vi har brugt garn i årevis til at binde vores planter. Det fungerer godt for at give støtte, males er stadig bøjeligt nok til ikke at skade planter.

Så hvad fungerer godt? For mange er gamle bomuldst-shirts skåret i strimler og strømpebukser to af favoritterne. Begge er stærke nok til at holde lemmerne sikkert, males giver mulighed for vækst og udvidelse af stilke og skud.

Det eneste draw back er, at det kan være svært at konstant kilde. Derudover kan et utal af farverige skjorter ofte også få en have til at se lidt grim ud. Så hvad er det ultimative materiale til at binde planter? For os er det tilfældigvis garn!

Brug af garn til at binde tomatplanter

I årevis har vores valg til at binde tomatplanter været en stor kugle af billigt, 100% helt naturligt bomuldsgarn. Ikke kun det ekstremt omkostningseffektivt, det fungerer utroligt godt på planter for både styrke og giver.

For beneath $ three kan du få 100 yards materiale. Og det er også perfekt til at binde tomat- og peberplanter! Bedst af alt, hvis du køber det i grønt, er det helt usynligt i haven. Produktlink: Grøn bomuldsgarn

Garnet er både stærkt og fleksibelt. Efterhånden som planterne vokser, tillader det masser af bevægelse for at beskytte dem mod at gnide eller skade lemmer. Og det er også ekstremt let at skære og binde af – i modsætning til mange kommercielle bånd kan det være.

Tjek vores Podcast om voksende tomater!

Og vi elsker simpelthen at bruge det grønne garn, fordi de fleste besøgende i vores have ikke engang ved, at der er bundet tomater! Med det sagt – her er en hurtig vejledning til de bedste måder at binde dine tomater på, når de vokser.

Sådan binder du tomatplanter

Når det kommer til at binde tomater og peberfrugter ordentligt, er god støtte til hovedstammen afgørende. Selvfølgelig er beskæring af dine tomater i bunden det første skridt til succes. Se: Sådan beskæres tomater og peberplanter

Når dine planter er blevet beskåret, skal du starte ved bunden af ​​planterne og sikre dem til dine understøtninger ved at binde af med to bindinger. En et par inches af jorden og en anden omkring 6 inches væk.

Dette forhindrer planten i at afvige og yder støtte, når den bliver større. Trim eventuelle grene af beneath dette punkt. Til de øverste grene kan vi lide at væve et par på tværs af hinanden og binde dem sammen til stolpen eller buret. Dette holder planterne i at gå i for mange retninger.

garn for at binde tomatplanter
Grønt garn er et godt valg, fordi det smelter sammen med planterne. Det holder haven ser pæn og pæn ud!

Derudover giver det endnu mere styrke til hovedgrene. Det er en af ​​grundene til, at vi godt kan lide vores hjemmelavede stake-a-bur. De giver flere bindingspletter med nem adgang. Se: Den bedste måde at indsætte tomater nogensinde på!

Vi binder normalt et par øverst i midten og nogle flere til højre og venstre for at hjælpe med at udfylde baldakinen. Du kan omhyggeligt flytte grene, når de vokser for at træne dem til disse tre områder.

Når planten har 4 eller 5 binde pletter op, er den normalt stærk nok til at holde. For os, resten af ​​året, binder vi kun yderligere grene, der kan have for stor frugtbelastning.

Her er at binde dine tomatplanter til stor succes i år! Glad havearbejde – Jim og Mary

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply