Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Dyrkning af chili, peberfrugter og auberginer: dag nr. 1

“Papirhåndklædemetoden” er nævnt i næsten alle artikler om dyrkning af chili og peberfrugter, så her er min mannequin af den. Alternativerne til at bruge papirhåndklæder til spiring er at så frø i stenuldspropper, kokospropper eller direkte i pottekompost. Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg, planlægning for spiring, i år vil jeg bruge papirhåndklædemetoden, fordi 1) det betyder opvarmning af et mindre rum og 2) Jeg kan let se fremskridt med spiring. At se frøene er vigtigt for mig i år, da jeg stadig lærer og ønsker at se nøjagtigt, hvornår frøene spirer, især den vanskelige Habanada.

Da det er den første spiringsrunde i år, vil jeg ikke forbehandle frøene på nogen måde (f.eks. Iblødsætning, kold behandling), da jeg vil finde ud af, hvilke frø der spiser uden. Males hvis jeg har dårlig spiring, vil jeg prøve nogle forbehandlinger i næste runde.

Jeg vil dyrke 6 planter af hver kind, så så oprindeligt eight frø af hver, undtagen Jalapeno og Habanada, fordi jeg ikke har mange frø og ikke vil risikere dem alle ved første forsøg. Et ark køkkenpapir er stort sammenlignet med eight små peberfrø, så mit første skridt var at skære et ark køkkenpapir i kvartaler. Hvert kvartal blev derefter foldet i halvdelen og derefter i halvdelen igen for at skabe en lille firkantet papirkuvert. Jeg oprettede 6 af disse, der kun havde brug for 2 papirhåndklæder til 6 typer peber.

Dernæst mærkede jeg hvert lille papirfirkant med sortens navne plus datoen. Jeg brugte en blyant, da den bliver, når papiret er vådt, males blyanten var ret blød, og jeg er nødt til at vippe papiret til en bestemt vinkel for at læse navnene tydeligt. Næste gang bruger jeg en hårdere blyant med en skarp spids, så mærkningen er lettere at læse.

Papirhåndklæder foldes, mærkes og klar til frø

Når alle konvolutterne var mærket, lagde jeg dem beneath et tryk i et par sekunder. Papiret opsuger vand meget hurtigt og bliver vandtæt ved at gøre dette, så jeg pressede derefter hver konvolut ret hårdt (holdt det fladt) for at fjerne overskydende vand.

Tid til at så frø! Papirhåndklædekonvolutten blev foldet ud, og frøene fordelte sig jævnt i et kvarter, og derefter blev konvolutten foldet op igen og lukkede frøene.

eight chili frø placeret på fugtigt papirhåndklæde

Da alle frøene var blevet sået i deres papirhåndklædekonvolutter stablede jeg alle konvolutterne og lagde dem i en lille plastbeholder. I et tidligere liv var denne beholder en hummuspotte, males nu er det et spiringskammer – jeg køber alt for mange units, så det føles godt at genbruge noget.

Humus pot spiring kammer, pakket med eight typer frø

Og det sidste trin: Geminationskammeret og et termometer blev gemt beneath et skostativ på et underopvarmet gulv. Jeg havde tidligere fundet, at dette sted var det varmeste i huset på grund af det lukkede rum mellem skostativet og det opvarmede gulv og opretholdte 26 celsius.

Hvad er det næste? Jeg venter.

Leave a Reply