Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Dyrkning af chili, peberfrugter og auberginer: dag nr. 4

I går fandt jeg ud af, at mine første frø var spiret ved hjælp af papirhåndklædemetoden, så jeg har transplanteret de spirede frø til kokospiller at vokse på. De ugerminerede frø forbliver i deres spiringskammer til papirhåndklæder og sidder på et opvarmet gulv.

Pillerne havde ligget i blød i vand i 24 timer, da jeg bemærkede de spirede frø og besluttede at skulle transplanteres. Baseret på en anbefaling fra en YouTube-video (jeg finder linket senere ….) løsnede jeg den fugtige kokos i hver pille ved hjælp af et plantemærke.

Gennemblødte kokos-kokospiller, der er blevet løsnet

Frøene blev derefter meget forsigtigt overført fra det fugtige papirhåndklæde til små zero,5 cm dybe huller i pillerne, et frø pr. Pille, og kokosnød blev forsigtigt presset ned på frøene. Flere artikler siger ikke at plukke frøene op fra papiret, da rødderne bliver beskadiget. Jeg har tidligere oplevet dette med salat, hvor roden var vokset gennem papiret, males ikke havde noget draw back med disse auberginer eller peberfrugter. Det afhænger sandsynligvis af papirets tæthed, og hvor længe frøet har været væk på papiret.

Vælg forsigtigt spirede frø fra det fugtige papir

Placering af det spirede frø i en coco-coir-pellet

Derefter overførte jeg kimplanterne i deres nye coir-pillehuse til et Ikea-spiringskammer, og før jeg satte låget på, vandede jeg hver pellet forsigtigt. Spiringskammeret placeres på et opvarmet gulv i et hjørne af rummet, der forbliver 23 celsius.

Coir-pellets anbragt i spiringskammeret
Ikea-spiringskammer med nytransplanterede aubergine- og peberfrøfrø

Dag nummer 4 spiring leaderboard er:

– Aubergine 2018: 7 af 7
– Cayenne: 5 af eight
– Petit Marseillais: 5 af eight
– King of the North: 2 af eight
– Jalapeno: 1 af 4
– Papy’s Peppers: 1 af 9
– Habanero: zero af 2
– Aubergine 2019: zero af 4

Leave a Reply