Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Efterårsblade | Sådan får du dem til at arbejde i haven

Efterårsløv

Efterår er en favorit tid på året for mange. Det er bestemt for mig. Jo blødere lys og køligere temperaturer, fodboldkampe, Thanksgiving-tilgangen – det er bare nogle af grundene til, at efteråret er den bedste sæson. Alligevel er det de faldende blade, som jeg er mest taknemmelig for lige nu. Jeg elsker de livlige farver, når blade skifter på træet, males jeg føler virkelig efterårets spænding, når de begynder at bunke op på jorden.

Det lyder måske mærkeligt for dig, males lad mig forklare metoden bag min falsk galskab. Sikker på at rive det tæppe af blade er en opgave. Der er ingen tvivl om det. Alligevel bliver opgaven næsten en fornøjelse, når du fokuserer på alt, hvad disse blade kan gøre til gavn for dit landskab.

Havefarm

Jeg har mange træer på GardenFarm. Selvom det er et stort job at samle alle disse blade, elsker jeg hvert minut at vide, hvor meget disse blade vil gavne min jord.

Overvej dette: 50-80% af de næringsstoffer, træerne har ekstraheret fra jorden, holdes i bladene, der i sidste ende falder til jorden. Hvorfor lade alle disse næringsstoffer trækkes væk til lossepladsen i plastposer som affald? Bladene er virkelig en gave til gartnere, så sæt dem lige tilbage for at arbejde ind i dit landskab.

Blade på arbejde

Hvert år samler jeg bladene, der tæpper min ejendom på GardenFarm ™. Jeg satte dem til at bruge som barkflis. Så snart jeg har spredt dem over min jord, begynder magien at ske.

Regnorme, gavnlige svampe og bakterier i jordens madvæv elsker at fejre på barkflis. Disse organismer kommer op til overfladen for at fortære mulken, og graver sig derefter dybere ned i jorden og deponerer det stof som støbning eller gennem deres egen nedbrydning. Denne proces genbruger og distribuerer disse rige bladnæringsstoffer gennem jorden i en kind, der kan bruges af planterødderne mere effektivt og effektivt end nogen syntetisk gødning.

Bladbarken nærer alt det liv, der vokser i og fra jorden, males ligesom al naturlig barkflis giver det også så mange yderligere fordele:

  • Det isolerer jorden og planterødderne for at bevare varmen, når temperaturen falder (eller holde jorden kølig beneath varme trylleformularer).
  • Det bevarer fugt nær jordoverfladen for at skære ned på vanding.
  • Det forhindrer jorderosion beneath kraftig regn.
  • Det forhindrer sollys i at nå jorden, hvilket forhindrer ukrudtsfrø i at spire.
  • Det giver det organiske materiale, der forbedrer jordens struktur og dræning.
Efterårsblade

50-80% af kvælstof, fosfor og andre næringsstoffer, som træer har ekstraheret fra jorden, holdes i bladene. Hvorfor ikke returnere disse næringsstoffer tilbage i jorden?

Enhver jord kan forbedres med organisk materiale som blade. Det er aldrig en transformation natten over, males et par år med at bruge blade som barkflis vil gøre toppen af ​​flere inches af selv den tætteste ler til rig, lerjord der er en fornøjelse at have i.

Som om alle disse fordele ikke var grund nok til at sætte disse blade i arbejde i vores haver, kunne genbrug af dette materiale samlet reducere lossepladsaffaldet med 10% eller mere.

Bare rolig, at blade fra nogle træer, som eg, kan have en negativ indflydelse på din jord pH. Det er bare ikke et downside. Imidlertid indeholder blade fra sorte valnøddetræer en forbindelse, der kan være giftig for andre planter, så jeg advarer mod at bruge dem.

Forberedelse af blade til barkflis

Det er let at konvertere blade til rige, leragtige organiske stoffer, der tilføjer liv til enhver havejord, når du har samlet dem. Du kan sprede hele bladene i dine landskabssenge, males for at høste gevinsterne hurtigere er her de trin, jeg tager:

  • Saml alle de blade, du har samlet, på et område, hvor du kan klippe over dem med din mulchklipper. Lag ikke så tykt, at det myrer din plæneklipper ned. Et lag på nogle få inches fungerer godt for mig. Det er nemmest, hvis din plæneklipper klipper bladene med din bagger fastgjort for at undgå behovet for dig at rive dem op igen.

Forsøg at undgå at udføre dette projekt, når bladene er våde – tørre blade gør denne proces meget mere effektiv. Klip over laget en eller to gange for at makulere det godt, fordi mindre stykker binder bedre sammen i sengene for et mere ensartet mulchlag. Personligt kan jeg godt lide at arbejde med strimlede blade meget mere, fordi de er meget lettere at sprede manuelt – især når man arbejder omkring mindre planter. Jeg elsker også, at de små stykker nedbrydes og forbedrer jorden hurtigere.

Hvis du ikke har et rum, hvor du kan makulere blade med en plæneklipper, skal du ikke bekymre dig. Du kan opnå de samme resultater ved at fylde en stor skraldespand ca. to tredjedele fyldt med blade og derefter sænke en strømtrimmer i skraldespanden. Når du tænder trimmeren, fungerer den som en blender til at hugge bladene i små stykker.

Efterårsblade

Efterårsblade er ikke bare smukke. De er en gave til gartnere og en fantastisk måde at forbedre jorden på og reducere haveproblemer.

  • Når bladene er strimlet; du kan rive eller blæse dem direkte i dine tilstødende senge. (Det er fint at efterlade et tyndt lag af blade på plænen, males undgå at efterlade en mængde, der dækker meget af dit græs.) Hvis du har lagt dem i pose, er de nemme at bære og distribuere på udsat jord hvor som helst i din have. Påfør et lag af barkflis omkring 2 ”dybt for at dække jordoverfladen.
  • Disse to første trin er alt hvad du behøver for at drage fordel af bladbarkfladen, males du kan vælge at anvende endnu et lag barkflis oven på bladene. Det lyder måske overdrevent. Det er canine en god ide at tage dette ekstra skridt for at sikre, at bladene vejes tilstrækkeligt til at mindske risikoen for at blive sprængt væk. Hvis du foretrækker udseendet af et mere konsistent mulchmateriale, som fyrstrå eller flis, er dette den ideelle kombination for at få næringsfordelen ved blade sammen med den æstetik, du leder efter. Uanset hvad, den ekstra barkflis (forudsat at den ikke er for tyk – ikke mere end 4 ″ i alt) vil give et andet lag af organisk materiale, der i sidste ende vil nedbrydes og tilføje endnu mere værdifuldt organisk stof til din jord.

Jeg sætter efterårsblade til at arbejde i min kompost også. Hvert efterår samler jeg en enorm mængde blade fra villige naboer, og jeg har ofte nået ud til lokale landskabsbesætninger for endnu mere. Så når jeg har mulket alle mine landskabs- og havebede, tilføjer jeg resten af ​​de strimlede blade til mine kompostbakker.

Bladene er en fantastisk kilde til kulstof – et nøgleelement til fremstilling af kompost. Ved at makulere dem i små stykker finder nedbrydningsprocessen sted meget hurtigere, hvilket hjælper med at hæve temperaturen i min kompost. Inden for et par uger i min aktive kompostbunke er de strimlede blade ikke genkendelige. De har smeltet sammen med alle de andre materialer, jeg har føjet til min kompost og er blevet omdannet til en mørk, rig, jordagtig, jordlignende konsistens.

Efterårsløv

Du behøver ikke at samle og makulere blade for at se fordel. Du kan lade dem forblive på jorden, som de ville på skovbunden. Det tager lidt længere tid, males de hele blade nedbrydes og fodrer alligevel din jord.

For mig handler havearbejde virkelig om at arbejde sammen med naturen, og at lægge blade til at virke som barkflis og i kompost er et godt eksempel. Det fortsætter livscyklussen i haven. Jeg genopfylder jorden – gør det bedre og bedre hvert år. Mine planter er sundere, mit lille økosystem er lykkeligere, og jeg er en tilfreds gartner. Jeg håber, du vil prøve det i dit eget lille hjørne af verden i år.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 048: Den enkle videnskab bag stor havearbejde med Lee Reich

joegardener Weblog: Kompostering i baghaven: En simpel opskrift til at lave god kompost

joegardenerTV: Hvorfor blade skifter farve om efteråret

joegardenerTV: Sådan bruges blade som havebarkflis

Den komplette data til hjemmekompostering

Leave a Reply