Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Føj højde til havesenge med en obelisk

Af Diana Elizabeth Steffen

Diana Elizabeth i sin have

Diana Elizabeth i sin Phoenix-have, der har CedarLast Obelisk. Tekst og fotos af Diana Elizabeth Steffen, www.dianaelizabethblog.com.

Hej fra Phoenix! Mens det meste af landet nyder et smukt vinterunderland lige nu, nyder de af os i Zone 9 vores forlængede havearbejde. Jeg ville dele nogle fotos fra min have og et par produkter, jeg har føjet til mine hævede havesenge fra Gardener’s Present Agency. Jeg vil også gerne dele, hvad vi vokser herude.

Beneath mit besøg i Schweiz sidste år blev jeg fortryllet af deres haver, og jeg vidste, at jeg ønskede at tilføje højde til min egen have med en obelisk. Jeg har haft øje med CedarLast-obelisken, der står ved 7’6 ″ (en anden mulighed er Pyramid Trellis), og jeg ønskede at plette den i en mørk farve. (Læs om mit besøg i Schweiz her.)

Farvning af CedarLast Obelisk.

Gardener har en ny udvendig træplet, og jeg elskede grafitgråen. Det tog min mand og jeg måske lidt over en time at plette det sammen og mindre end en time at samle og placere det – samlet tid, 2 timer.

Ikke-giftig gartnerens udvendige træplet beskytter træ mod vand, meldug og UV-skader. Den er lavet af valle – et biprodukt af ostefremstilling.

Du kan se, at CedarLast Obelisk er meget høj! Vores hjem er i øjeblikket under udvidelse, så det er hvad der sker i baggrunden.

Jeg besluttede, at denne seng havde brug for nogle hvide, lilla og grønne accenter, så vi gik til vores lokale planteskole og købte lavendel, rosmarin, stevia (hvide blomster), og når det kom til at beslutte, hvilken variety klatreplante jeg ville have i stedet for ærter – hvilket ville være fantastisk – jeg gik efter hollænderens rør, også kendt som en pipevine. Denne særlige seng får ikke det bedste vand, og disse planter foretrækker veldrænet jord, så jeg tror, ​​det vil være temmelig glad her.

Hollænderens rør klatrer obelisken til venstre. En af planterne i bunden er lavendel, vist til højre.

Hvis de hævede havesenge ser velkendte ud, skal de – de er de hævede sengekanter og in-line-stik – højden er 10 ”. Jeg anbefaler disse hjørner til alle mine venner, der starter deres havearbejde. Vores brædder er redwood, som jeg forsøgte at male med fortyndet mælkemaling. Mens det ideelt set ville være bedst for os at plante i jorden i betragtning af de ekstreme sommervarmer, vi har, er et draw back, jeg har, bermudagræs og møtrikgræs.

Så uden at skulle tilføje betondeler i jorden, har vi hidtil været fint med de hævede senge – og hvert efterår for at kontrollere ethvert massivt møtrikgræs overtager fra sommeren lag jeg avis, ny jord og barkflis, som hjælper med at nulstille mine senge før Jeg planter frø og forretter.

De hævede senge er lavet med Gardener’s Present’s Lifetime Raised Mattress Corners.

Min basilikum er stadig glad og blomstrende – det vil være lykkeligt indtil januar eller februar, når vikarer virkelig falder her og fryser. Nogle dele af Phoenix overlever imidlertid basilikum frosten, jeg har set det selv, da jeg besøgte en ven, der bor i centrum, og jeg blev chokeret!

Jardin Half-Spherical Understøtter holder sprudlende basilikumplanter i grænser.

Om sommeren bliver min basilikum skør (jeg brugte Jardin Half-Spherical Plant Helps for at forhindre dem i at vælte og blokere mine andre blomster) og noget, jeg husker, at jeg lærte, da jeg først startede havearbejde for syv år siden var at klemme blomsterne af. Det var en vens mor, der fortalte mig, da jeg viste hende haven, det var bare noget, jeg ikke vidste, og havde spekuleret på, hvorfor mine basilikumblade så anderledes ud, end da jeg oprindeligt købte dem. Det viser, hvordan vi kan undervise hinanden i alle faser – og jeg lærer stadig ivrigt.

Lige nu dyrker jeg artiskok (fra forretter, og nogle kom tilbage og jeg delte dem), peberfrugter, nasturtium, grøn løg og masser af blomster – jeg er nødt til at placere dem i overensstemmelse hermed ved at vide om foråret, at sengene vil være fulde.

Jeg blander blomster med mine grøntsager for at få farve, og selvom det virker underligt at have et rosentræ midt i din hævede seng, elsker jeg den visuelle højde og farve, det bringer til sengene. Jeg er stærkt påvirket af franske haver, og jeg samler roser lige så meget som jeg synes at samle citrus træer.

Støttestøtter holder planter lodrette.

Da vi tilføjede peberfrugter denne sæson til sengene, brugte jeg disse peber- og aubergineindsatser (sæt med three). De er så nyttige til at forhindre dem i at vælte. I Phoenix bliver vores peber ikke utroligt retailer, måske knytnæve størrelse, males vores ægplanter klarer sig meget godt!

Jeg kan ikke leve uden min lyserøde Tubtrug for at samle alle mine udklip.

Så det er hvad der foregår i Zone 9 her i Phoenix! Vi elsker vores vejr og tid til at være udenfor beskæring og havearbejde. Håber du nød min lille tur, så meget tak for læsningen!

Diana Elizabeth Steffen er en livsstilsblogger og fotograf. Hun og hendes mand bor i et murstenshus fra 1952 på en tidligere citruslund i det centrale Phoenix. Hun blogger regelmæssigt om hjem, have, stil og deler effektive levende produkter og løsninger – med kameraet i hånden. Læs om hendes seneste projekter og opdagelser på hendes weblog: www.dianaelizabethblog.com.

Leave a Reply