Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forbered din have | Top 5 forårstrin

Forårs busk beskæring

Der er intet som forårets tilgang for at få dig til at kløe at tilbringe tid i haven. Hvis sneen stadig ligger truende på jorden, hvor du bor, kan du føle, at der ikke er meget, du kan gøre – endnu. Males de uger efter vinteren (eller en lang, kold forår) aftager og før den helt klare dato for frostfrit vejr er nogle af de bedste forberedelsestider på året for enhver have eller landskab.

Rundt om i mit hus holder jeg mig travlt med en række enkle, males vigtige projekter, der gør en mærkbar forskel resten af ​​sæsonen og derefter. Her er blot nogle få af de projekter, der holder mig aktiv og udenfor i de tidlige forårshelge.

Landskabsgrænse

Det er meget af det forberedelsesarbejde, jeg laver nu – før mit landskab grønt op og løber ud – der vil have alt, der ser så frodigt og sundt ud i de kommende sommermåneder.

Forbered dine havesenge

Jeg går aldrig glip af en mulighed for at forberede senge mellem årstiderne for mine kølige sæsonafgrøder, der kommer ud, og mine klassiske klassikere i den varme sæson går ind. De nu tomme senge er lettere at få adgang til uden risiko eller udfordring ved at arbejde rundt og potentielt skade planter, der stadig er i jorden .

Det er så vigtigt at arbejde for at forbedre jorden lige nu. Selvom du har brug for at børste et lag sne af, har de tidlige forårstemperaturer ofte opvarmet nok til at blødgøre jorden. Hvis du er ligesom mig og haven i hævede senge, opvarmes og blødgør jorden hurtigere end en seng i jorden. Hvis du ikke har havearbejde i hævede senge, er det måske i år tid til at prøve.

Mange af de næringsstoffer, der var i jorden sidste vækstsæson, er sandsynligvis væk nu – efter at have taget op af de tidligere planter eller nedbrudt eller udvasket. Selv den bedste jord – rig på organisk materiale – har brug for en jævn forsyning med nye ændringer et par gange i løbet af året for at genopfylde det, der er blevet fjernet eller formindsket. Bare tilføjelse af gødning vil ikke opnå udviklingen af ​​en sturdy jord, der kan give mere rigelige afgrøder.

Det er lige så let og mere fordelagtigt at tilføje et lag kompost på en eller to tommer. Hvis din jord er sund, og du har gjort det til en vane at tilføje organiske materialer, behøver du ikke engang at arbejde komposten i jorden. Mikroberne, der lever i jorden, vil gøre arbejdet for dig.

Forbered din have

I begyndelsen af ​​hver sæson, mens mine senge er tomme, tilføjer jeg et lag kompost på en eller to centimeter. Nogle gange lader jeg det være på overfladen for at lade mikroberne gøre arbejdet, dette års køligere vikarer betyder, at jeg skraber det let ind på overfladen for at fremme inkorporeringsprocessen.

Hvis din jord er ”træt” og lidt forsømt (hvilket ofte er tilfældet!), Skal du arbejde komposten i de øverste seks inches af haven sengen. Strimlet eller rådnet blade eller komposteret træflis fungerer også godt, og en god kornet kvælstofkilde er blodmel. Jeg kan godt lide den granulære type, da den forbliver i jorden og ikke udvaskes – hvilket betyder at den er der, der arbejder igennem sæsonen.

Disse organiske ændringer er ideelle til fortsat at bygge min havejord og forbedre strukturen, mens kvælstof er afgørende for nye og etablerede spiselige planter. Plus, ikke-brændende organiske kilder betyder, at jeg ikke behøver at bekymre mig om at skade mine ømme nye planter (som det ofte er tilfældet med syntetiske muligheder). Det er lidt som at tage min køkkenhave af en “junk-food gødning” diæt og lægge den på “hele fødevarer” diæt af organiske næringsstoffer.

Du kan læse mere om, hvorfor jeg holder fast ved organisk gødning i en weblog, jeg skrev, hvor jeg sammenlignede syntetisk med organiske næringsstoffer. Det er almindeligt for gartnere at nå ud til de syntetiske muligheder, males jeg opfordrer dig til at forstå dine muligheder, inden du foretager dit køb. Det kan overraske dig at høre, at fejlfrekvensen er højere, når du bruger syntetiske stoffer.

Gød træer og buske

Ligesom mine nye strøplanter skal komme godt i gang med næringsrig jord, har etablerede træer og buske også fordel af en topdressing af organiske næringsstoffer. Mens jeg er i ændringstilstand, laver jeg runder og anvender en generøs mængde organisk gødning eller kompost på rodzoner.

Jeg kan godt lide at bruge en organisk-baseret næringsstofkilde med langsom frigivelse til alle mine træer og buske, når jeg tilføjer gødning. Jeg har set for mange planter ødelagt af selv en let tunghåndet anvendelse af syntetisk gødning. Min favorit er Milorganite, som ikke er brændende og bekymringsfri.

Næringsstofkravene vil være høje med ny vækst. Brug af det tidlige forår til at sætte næringsstoffer tilbage i jorden i tide til stress i den nye sæson og den brutale sommer betaler stort udbytte til bæredygtigheden og kraften i dine planter og træer og det samlede landskab. Sunde træer og buske er bedre i stand til at modstå tørke eller andre ekstreme forhold.

Gødning af buske

Anvendelse af organiske næringsstoffer, som kompost, på træerne og buskene i mit landskab giver dem en ny vækst og styrker dem til bedre at modstå stresset fra den kommende sommervarme.

Ukrudt nu for mindre arbejde senere

Som økologisk gartner udføres det meste af min luge med håndkraft. Gennem årene har jeg indset, at jo hurtigere jeg fanger ukrudt tidligt på sæsonen, jo mindre disadvantage bliver de generelt senere. De er muligvis beneath forårssne nu, males preserve øje med de unge og besluttsomme opstarter!

Ved at starte tidligt på foråret og trække i det, du ser, når du kommer over dem, slår du, inden ukrudtet får mulighed for at gå i frø og blive for meget at håndtere om sommeren. Mit yndlingsværktøj er en skovlhakke. Jeg har også en ukrudtskniv i min beskæringshylster (ja, jeg har en beskæringshylster), så den er ved min side, mens jeg arbejder rundt i haven. At have det rigtige værktøj klar gør en lang vej til at gøre din tid i haven og landskabet mere afslappende, og det giver en ting mindre du skal komme tilbage til senere.

Mit andet trick til at holde ukrudt i skak er et skridt, jeg tager kun en eller to gange om året, hvilket sparer mig timers ukrudtsperiode gennem hele vækstsæsonen. Det er en af ​​mine yndlings ting, og det vil også hjælpe din have på mange måder. Du kan læse om det beneath afsnittet Protokol i min artikel om organisk ukrudtsbekæmpelse.

Slås hakke

Mit foretrukne ukrudtsværktøj er min skovhakke, og det at komme til ukrudt i de tidlige dage af foråret forhindrer dem i at blive stærkere og sætte frø.

Beskær inden det er for despatched

Du er måske ikke klar over det, males normalt får de smukkeste træer masser af opmærksomhed i de sovende måneder. Sen vinter til det tidlige forår er de bedste tidspunkter for årlig beskæring, fordi du stadig kan se tydeligt ind i baldakinen eller gennem buskstrukturen – inden den springer ud og adgangen bliver meget mere udfordrende.

Årlig årvågenhed for at forhindre, at baldakinen eller strukturen bliver for overfyldt; fjerne døde, syge eller krydse grene og udtynding af konkurrerende eller indad voksende grene kan gøre en enorm forskel i det generelle helbred og generelle udseende af ethvert træ.

Hvis dine træer og buske begynder at sprænge ud, er det bedst at vente med at beskære meget til næste år – bare sæt dig selv en påmindelse nu, mens du tænker på det. Males når som helst er det perfekte tidspunkt at fjerne døde eller syge grene, og disse tidlige uger af året er det perfekte tidspunkt til at få øje på dem.

Forårs busk beskæring

Det er lettere at få øje på krydsende, døde eller syge grene i dine træer og buske nu – før de sætter sig på løv. Dette er også det perfekte tidspunkt at beskære efter type.

Du skal muligvis ansætte en certificeret arborist, males for mine penge er det prisen værd. Jeg elsker mine træer, og de større prøver er uerstattelige. Bedre at investere lidt penge nu for at holde dine prøvestræer sunde og se godt ud. For mindre træer kan de fleste husejere – ved hjælp af stangbeskærere og beskæresave (sammen med en anstændig stige) – nemt håndtere dette projekt.

Hvis du har brug for en beskæring genopfriskning, så tjek min weblog eller mine video tutorials. Du behøver ikke at huske alle disse detaljer fra år til år. Du skal bare vide, hvor du skal henvende dig til en god ressource.

Jeg har din ryg.

Fastgjort indendørs

Okay, så måske er det stadig for koldt, hvor du har haven til at blive lokket af opgaver udenfor. Brug din tid fast indendørs til at forberede dine værktøjer og udforsk en ny metode til at holde dit havearbejde organiseret. Vent ikke med at få disse små, males vigtige projekter i gang, indtil Moder Natur endelig samarbejder og frigiver vækstsæsonen i fuld gang.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 007: Organisk ukrudtsbekæmpelse med Jeff Gillman

Episode 016: Komposteringsvejledning A til Å: Den hurtige og beskidte på alt Kompost

Episode 040: Forbered din have til foråret: 10 ting at gøre nu

Afsnit 042: Raised Mattress Gardening, Pt. 1

Afsnit 046: Organisering af dit havearbejde

joegardenerTV: Største beskæringsfejl og hvordan man undgår dem

joegardener Weblog: Beskæring 101: Grundlæggende beskæring af beskæring fra A til Å

joegardener Weblog: Tallene på gødningsetiketter, hvad de betyder

Leave a Reply