Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forberedelse af efterårshaven The Little Veggie Patch Co.

Plantning af kimplanter

Plantning af hvidløg

Husker du den kærlighed, du havde til din patch gennem foråret og sommeren? Da det første tegn på en tomat fik dig til at rødme, og til sidst rødmede det sine rosenrøde kinder til gengæld. Vi er her for at hjælpe dig med at blive forelsket i efteråret havearbejde. Vi har ikke amors pil eller en rose ceremoni … undskyld Osher. Vi har canine alle tip og suggestions til at gøre din patch klar til de køligere måneder. Overvej dette din blind date med efteråret, og os din fælles ven, hvilket giver dig al indsigt for at få det bedste første indtryk. Blind date? Ha! Det er som om du allerede har mødt.

Med den nye sæson kommer løftet om hyppigere regn (vi ser dig glemsomme vandere) og mindre intensiv haveforvaltning, så hvis din iver efter veggieplasteret tog et par skridt sydpå i løbet af de foregående måneder, vær sikker på at fremtiden ser lysere ud, og vi holder snak om det kolde og våde vejr på ingen tid, “dejlig dag for det …”

Hvem er hvem af efterårsplantning er omfattende og varieret; sådan er holdningen i Australiens klima, dørpolitikken er afslappet, og mange kan komme ind på vores patches og de fleste tider af året. Det er som det skal være. Grøntgrøntsager, rodfrugter, alliums, alle brassicas – broccoli, kål, blomkål – og bælgfrugter af bønner og ærter tygger ved at blive en del af efterårets udplantningsfest. Måske er en dørliste ikke sådan en dårlig idé? I alfabetisk rækkefølge, så vi ikke slipper for, hvem vores favoritter er, her, der ønsker at komme ind …

Rødbeder, Bok Choy, bredbønner, broccoli, rosenkål, kål, gulerod, blomkål, selleri, koriander, fennikel, hvidløg, urter (alle stauder, dvs. ikke basilikum!), Grønkål, kohl rabi, purre, salat (alle sorter) , Sennepsgrønne, løg, Pak Choi, radise, raket, Skalotteløg, sølvbeder / schweizisk chard, spinat, forårsløg, jordbær, svensker, majroe.

Tomathøst

Høst
Måske har du ladet din plaster falde til vejkanten, og den ligner nu en plantegård – fuld af tilgroede, brændte tomatplanter eller pulverformige mildugede courgetter? Måske producerer de stadig frugt og kaster signaler for at lokke dig tilbage ud i plasteret. Næsten alle knogler i din krop ønsker at rive dem ud og kaste dem til komposten for at starte med en ren skifer. Det lønner sig at huske, hvor længe du ventede på de første frugter, og ikke tage noget for givet. Tilbage i november eller december ville du give din venstre arm til en moden Tommy Toe-tomat, og selvom planterne ligner døden nu, producerer de muligvis stadig deres skatte.

Drej i bønner efter tomater

Sædeskifte
Hvor du har plantet kvælstofgrise afgrøder som tomater og majs, skal du genopfylde ved at dyrke ærter og / eller bønner gennem de køligere måneder. Begge har brug for lidt støtte, når de vokser op, og disse rammer installeres bedst før plantning, når der er mindre chance for en klodset massakring af afgrøderne. Rum, der har dyrket bønner, pumpes fyldt med kvælstof, klar til at tømme brassicas – broccoli, blomkål, kål osv. -.

Jordforberedelse
Selv når du træner afgrødedrejning, har din jord brug for et moralsk improve såvel som et fysisk. Når der plantes ærter og brede bønner, skal du bringe en frisk kompostslik (* slik = en tomme eller deromkring, gravet ind gennem jorden). Når du vælger salater, rødder og alliums, skal du tilføje noget blod og knogler til komposten, hvilket giver jorden noget tiltrængt fosfor til alliums og rødder. For de sultne brassica-fødere har du virkelig brug for fuldt hus; tilføjede også noget kvælstofgødning til blandingen.

Jordtemperatur
På denne tid af året vil du høre folks story om jordtemperatur, som om de bager brød. For at sætte en vis kontekst på det er det jordtemperaturen snarere end lufttemperaturen, der dikterer væksten af ​​vores mad, og efterårs- / vintervarianter har brug for en jordtemperatur i området 18 grader for at være klar til plantning. På trods af at lufttemperaturen er den vigtigste determinant, og noget vi ikke kan ændre, er der måder, du kan køle din jord af til plantning. Fjernelse af mulch fra plasteret, når vejret køler ned, gør det muligt for jorden at køle hurtigere. Du kan derefter lægge en hessisk klud over rummet, der yderligere vil fremskynde processen. Husk ikke at ignorere jorden fuldstændigt, den skal stadig vandes for at forhindre, at den bliver hydrofob. I stedet for at bruge en finger til at måle temperaturen, brug måske noget mere præcist som f.eks jordtermometer.

Netting hjælper med at holde skadedyr ude

Netting
Opbevar unge brassica-kimplanter dækket med fint web for at forhindre, at den hvide kålmøl lægger sine larver. Det er primetime for dette skadedyr, så en fysisk barriere er din første og ofte den bedste kind for forsvar. I mangel af netting spiller du virkelig på resultaterne, for mens du måske ser et par harmløse hvide sommerfugle, der flagrer rundt om plasteret, er det et hårdere forslag at identificere de grønne, kamuflerede larver, der striper dine planter bare.

Efteråret haven vanding

Vand
Hvis du har forsømt din have i løbet af sommeren, er det tid til at køre en simpel check out. Vand din jord, indtil den bogstaveligt talt er oversvømmet, og vent derefter på, at den suger ind. Skrab nu overfladens jord til aspect; hvis du afslører støvet, tør jord, kan det faktisk være hydrofobt. Når det først er kommet til denne tilstand, kan det være en lang vej tilbage, så længe faktisk, at selvom vi langsomt er i stand til at gendanne det tilbage med integrering af frisk organisk stof eller befugtningsmidler og hydratiseringsvæsker, anbefaler vi normalt at starte på ny. I det mindste skal du udskifte de øverste par centimeter af de hårdest ramte. Se vores fulde ressource om hydrofob jord her.

Mulching
Dette er mere end bare den fritidsaktivitet, det ofte opfattes som. Faktisk er det et absolut fundament for veggiehavearbejde og især vigtigt på denne tid af året for at forhindre hydrofob jord. Tilføjelse af et lag mulch forhindrer stort set fordampning, males tilføjer også et beskyttende lag, der forhindrer de hårde stråler i at bage det tørt. Sørg for at barkflise til en nyttig dybde på ca. three cm og brug et materiale, der fodrer planterne, når det bryder sammen, såsom ærter, halm af lucerne eller sukkerrørbark. Tidligere har vi efterladt pletter uvandede i flere måneder advert gangen, males med en beskyttende dækning af barkflis holder tæppevirkningen overfladen kølig og jorden nyttig. Hvis du fjerner barkflis for at lade jorden køle af, skal du sørge for at holde den hydreret eller som anbefalet, læg hæksklud ned og sørg for at holde den fugtig.

Formering
Selvom det kan være for tidligt at plante ting direkte på plasteret, er der ikke noget bedre tidspunkt at begynde at formere sig efterårsfrø i beredskab. Vokser i en mini-drivhus eller brug af nogle toiletrulleplantere er den mest effektive og effektive måde at få et forspring på de kølige sæsonafgrøder. Drivhuseffekten hjælper med at isolere jorden og bevare fugt, og bærbarhed betyder, at du kan holde det et køligt sted, der efterligner de ideelle vækstbetingelser; det vil sige ikke at bage ud i den varme, sommerlignende sol!

Plantning af hvidløg

Hvidløg
Hvis du har lyst til et langsigtet forhold, så prøv at plante økologisk hvidløg. Som andre ting i livet vil det tage cirka ni måneder at give noget væsentligt. I modsætning til andre ting i livet følges disse ni måneder canine ikke af syv års bilsæder. Hvidløg er bestemt en langsom brænder, males det er også en sæt og glemme afgrødetype med fordele ud over produkterne. For en er at have hvidløg i plasteret et strålende naturligt skadedyrsafvisende middel og er en særlig nyttig ledsager til jordbær. Derudover begynder hvidløg at producere lange grønne stilke, kaldet scapes. Trimning af disse landskaber er en midlertidig høst, der tilføjer en velsmagende x-faktor til din madlavning.

Koriander

Urter (og Koriander!)
Naturligvis er efteråret stadig det perfekte tidspunkt til dyrkning af urter, og basilikum bortset fra enhver urt kan dyrkes og trives nu. Det er det ideelle tidspunkt at genoprette din kamp med koriander og dild; to problemer, der ofte opfører sig dårligt i varmen. Selvom du ikke har meget plads til en spiselig have, er potter og urter retailer gamle venner og passer perfekt til hinanden. Vælg en pottestørrelse, der gør det muligt for dine urter at vokse ind i rummet. Som at købe dine 12-årige fodboldstøvler i three størrelser for retailer – få noget ud af dem!

Plantning af kimplanter

Plantning
Når alle forberedelsesopgaver er afsluttet, og forholdene nærmer sig efterårsperfektion (normalt omkring begyndelsen af ​​april), er det tid til at plante. Mens midt til høje 20’ere med rigelige stråler er ideelle forhold for os som mennesker, er en køligere temperatur og overskyet himmel meget mere venlige for efterårsplanter. Sørg for at time deres indgang til plasteret godt, og når de er plantet, skal du holde dem godt hydreret.

Leave a Reply