Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Fordele ved hævet senghave | Top 5 grunde til at vælge

Har du have i hævede senge? Hvis ikke, hvorfor ikke? På grund af mulighederne kan jeg ikke forestille mig ikke at have havearbejde i hævede senge. Hævede senge er alsidige i kind og struktur, og de er det ideelle udgangspunkt for havearbejde og rigelige afgrøder. Lad os dykke ind i de fem bedste fordele, der tilbydes af en hævet senghave:

Grøntsager i en hævet seng

Hævede senge tilbyder mange fordele for produktiv og effektiv havearbejde. Det er bestemt min valgte metode.

Du er ikke begrænset af pladsbegrænsninger

Hævede senge kan bygges i næsten enhver størrelse eller kind, der passer til din ledige plads. Her er et par vigtige anbefalinger:

  • Højde: 12-18 ”er ideel, males selv så lavt som 6” kan arbejde og være produktiv. Hvis du lytter til min podcast-serie, The Joe Gardener Current, har du måske allerede lært, at en 18 ”dybde også er den perfekte højde for at give ekstra siddepladser til små rumhaver.
  • Bredde: Fireside fødder er perfekte, males tre fødder kan også fungere. Fireside fødder giver mere fleksibilitet til at placere rækker, males vigtigere er det ikke at bygge ud over denne bredde, så du nemt kan nå midten fra begge sider af sengen.
  • Længde: Uanset hvad der passer til dine behov. Så længe du holder dig inden for en maksimal bredde på fireplace fod, er din længde kun begrænset af din plads og dit funds.
  • Variety: Du kan bygge firkanter, rektangler, T’er, cirkler, ovaler osv. Så længe du kan nå alle områder af sengen fra kanten (forbliver inden for den fireplace fods bredde), er du klar.
Havefarm

De hævede senge på Yard Farm ™ er tre eller fireplace meter brede og tolv meter lange, males du har ikke brug for så meget plads til at bruge en hævet seng. Alsidighed i størrelse og konstruktion er vigtige årsager til, at havearbejde i hævet seng er sådan en god mulighed for gartnere i alle situationer.

Så mange byggematerialemuligheder

De materialer, du bruger til at indeholde din have med hævet seng, kan købes eller cykliseres. Træ, galvaniseret metallic, betonblokke, mursten, sten – der er så mange muligheder. Der er også fordele og ulemper ved hver mulighed.

Husk – de materialer, du bruger, ligger tæt på din madafgrøde, så det er vigtigt at vælge ansvarligt. Jeg undersøgte mange af disse muligheder og gav nogle detaljer i min seneste podcast-serie om Raised Mattress Gardening. Så jeg opfordrer dig til at tjekke det ud og lære at undgå eventuelle sundhedsrisici.

Du er ikke begrænset af dit miljø

Bare jord er ikke et krav i havearbejde med hævet seng. Hvis alt hvad du har er en cementpude, et stykke indkørsel, et område med grus – ikke noget draw back. Jeg har set mange hjem og samfundshave bygget på parkeringspladser, fortove osv. Hvis det er det, du skal arbejde med, så prøv det! Disse kan også være produktive haveplaceringer.

Nøglen til at bygge videre på hardscape er dræningsevne. Vand skal kunne strømme ud af bunden af ​​din hævede seng til betonen. Nogle lægger pap beneath sengestrukturen for at hjælpe med vandretention, males den pap bryder ned så hurtigt, det er virkelig ikke et værdifuldt skridt.

Hævet sengekonstruktion

Hævede sengesæt kan være en hurtig og billig mulighed. Disse materialer er tilgængelige på de fleste hjemmeforbedringscentre.

Bedre tilgængelighed

Hævede senge kan placere planter i øjenhøjde for bedre commentary af skadedyrsproblemer. Det er også lettere at høste, beskære og komme efter ukrudt i en hævet senghave. Når sengen er indeholdt i en struktur, er du bedre i stand til virkelig at komme ind der og arbejde din seng uden at påvirke den overordnede kind.

Jeg foretrækker heller ikke at bøje mig for at vedligeholde sengene. Bare den lille smule ekstra bekvemmelighed gør det lettere at arbejde i haven, selv på de dage, hvor jeg måske bliver fristet til bare at sparke tilbage med en kold drik. Tro mig, jeg har også disse dage.

Maksimal kontrol

Lad optegnelsen konstatere, at jeg ikke er en kontrolfreak, males når det kommer til min jord, handler jeg alt om mikrostyring. Gennem min havebrugsuddannelse og mine mange år i haven “skyttegrave” – har jeg lært, at havens succes skabes eller går tabt i jorden.

Jord er det anker, hvor du fastgør og fodrer dine planter. Jorden i sig selv føder ikke planterne i den almindeligt forståede forstand. I stedet er jord det miljø, der fremmer et sundt økosystem beneath overfladen – som kan lette (eller hindre) evnen til at luft, vand og næringsstoffer kan være udnyttet af planter og deres rødder på et optimalt niveau.

I et hævet sengeformat kan jeg konstruere min hævede jordjord for at opretholde ordentlig hydrering og skabe et miljø, der opretholder et utal af liv, kaldet jorden madvæv. Et sundt jordfodervæv er optaget af milliarder mikroskopiske organismer såvel som større skabninger, som regnorme, der alle arbejder sammen. En jordfødevæve er kompleks, males i det indeholdte rum i en hævet seng kan du opbygge det sunde økosystem.

Sund jord fremmer processerne for næringsudvikling og levering (til planter). Med andre ord: Foder ikke planterne. Foder jorden, så jorden kan fodre planterne.

Joe Lamp'l ændrer hævet sengjord ved GardenFarm

Der bygges rig, sund jord. Jeg har udviklet min “opskrift” af kvalitetsjordjord og økologiske ingredienser gennem mine mange års erfaring med havearbejde og konsultation, og produktiviteten (vedligeholdt med årlige ændringer) har stået tidens examine.

Hvordan bygger jeg et sundt voksemedium? I årenes løb har jeg udviklet den ideelle jordopskrift til at få hævede senge til en rig og sturdy start. Jeg bruger en blanding af organisk materiale til at skabe en forskelligartet blanding. Den fulde opskrift sammen med flere organiske ændringsanbefalinger og tip til at undgå almindelige ingredienser, der kan forgifte dine planter, er inkluderet i min freed from cost info.

Her er den forkortede mannequin. (Alle referencer her er efter volumen og er kun omtrentlige.):

 • 50% topjord af høj kvalitet: Dette udgør størstedelen af ​​din seng. Køb matjord i bulk eller poser. Hvis du køber i poser, skal du købe et pålideligt mærke og se på ingredienserne, som ofte kommer fra regionalt. Hvis du har brug for over en halv lastbil med pickup, foreslår jeg, at du køber i løs vægt. Tag dig tid til at story med leverandøren. Stil spørgsmål om, hvad der går i at fremstille deres matjord. Jeg går endda så langt som at inspicere det. Det er ikke så ualmindeligt, at leverandører leverer fyldsskidt som “matjord”, og du vil ikke starte dine senge med fylds snavs.
 • 30% hjemmelavet eller certificeret kompost af høj kvalitet: US Composting Council opfordrer alle gartnere og avlere til at “stræbe efter fem”. Dette refererer til målet om at gøre det organiske stof i din jord 5% af det samlede antal (efter vægt). Det grove skøn for at få 5% til at ske er at inkludere organisk materiale på ca. 30 volumenprocent af det samlede beløb. Det er meget sandsynligt, at du bliver nødt til at købe kompost ud over det, du laver. Ikke al kompost er skabt ens. En nem måde at spille dit kompostkøb sikkert på er at finde en leverandør, der tilbyder certificeret kompost, som det amerikanske komposteringsråd anser for. Deres websted tilbyder secure rådgivning og en database med kompostermedlemmer.
 • 20% økologiske ingredienser: Tænk på de sidste 20% som en cocktail, og det er op til dig at sammensætte din signaturmix. Der er mange gode organiske medier, du kan vælge imellem. Jeg opregner seks af mine favoritter i min freed from cost info. Jeg kan virkelig godt lide resultaterne fra valg af fireplace ændringsforslag og tilføjelse af ca. 5% af hver.

Når disse ingredienser er blandet sammen, og du er hævet, er senge fyldt, og overvej som sidste trin at tilføje noget, ikke-syntetisk, nitrogenbaseret gødning med langsom frigivelse; ligesom Milorganite®; til blandingen. Det er som et strejf af kakaopulver på en god latte – tilføj et lille ekstra spark for at fodre din jord og sikre robuste planter og en blomstrende afgrøde.

Så der har du det – mine prime fem grunde til havearbejde i hævede senge. I min podcast-serie detaljerer jeg også, hvordan jeg forbereder din haveplads, håndterer skadedyr, opretholder sund jord i de kommende årstider (eller forynge træt jord i eksisterende senge) og masser mere. Alle de oplysninger, du har brug for for at få voksende, er der.

Hævede senge ved GardenFarm

At bygge de hævede senge på GardenFarm var en reel investering. Hvis du ikke har budgettet til at bygge mere end en seng denne sæson, skal du starte i det små og gøre det på den rigtige måde. Så bygg videre på den havedrøm i de kommende årstider. De gode resultater, du får, når du investerer i jordens sundhed, vil gøre den større haveoplevelse værd at vente på.

En endelig anbefaling

Hvis du er begrænset af budgettet, er der steder at spare – som f.eks. Opcycling af materiale til konstruktion – males din jord er ikke det område, hvor jeg anbefaler at skære hjørner omkostningsmæssigt. At bygge en seng godt er bedre end at bygge fireplace senge dårligt. At starte i det små kan også hjælpe dig med bedre tilpasning til opgaverne med korrekt pleje af dine planter og lære dig, hvordan du gør det bedre næste gang. Hvis du udvider din have i en kommende eller to sæsoner, kan du få mest muligt ud af dit funds og din praksis, du lærer denne sæson.

En ting, jeg lærte tidligt, er at du får det, du betaler for. Din største investering er i din jord. Dine plantes sundhed og din afgrødes succes afhænger af det.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 041: Small Space Yard Design

Milorganite®

US Composting Council

Om Joe Lamp’l

Joe Lamp’l er skaberen og “joe” bag joe gardener®. Hans livs passion og hengivenhed over for alle ting gartneri har ført ham til en langvarig karriere som en af ​​landets mest anerkendte og pålidelige personligheder inden for organisk havearbejde og bæredygtighed. Det er tydeligst i hans rolle som vært og skaberen af ​​Rising a Greener World®, en nationwide grøn-levende livsstilsserie på PBS, der i øjeblikket er i produktion af sin niende sæson. Når han ikke arbejder i sin retailer, opdrættede grøntsagshave, planlægger eller graver han sandsynligvis noget eller bruger tid sammen med sin familie på deres økologiske gård lige nord for Atlanta, GA.

Leave a Reply