Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forebyggelse af squashbug | Organisk kontrol

Squashblomst

(foto: Dr. Jennifer Johnson)

Squash-bugten (Anasa tristis) er et skadedyr på planter i agurkurbifamilien (squash, græskar, agurker, vandmelon osv.) og en af ​​de sværeste have skadedyr at kontrollere organisk – males det kan gøres!

Squash-bugs (ikke at forveksle med Squash Vine Bore) beskadiger ikke kun planteblade, når de fodrer, de kan overføre cucurbit gul vinstoksygdom (Serratia marcescens) til planter. Bakterien overvintrer med squashbugs, der bærer den, og om foråret inficerer bugs den nye afgrøde. Unge kimplanter med deres første sande blade er mere modtagelige for infektion end ældre planter, så det er meget vigtigt at holde squashbugs væk fra dine planter på dette tidspunkt. (Mere om det forude.)

At genkende squashbugs og forstå deres livscyklus

Squash bug æg findes normalt på undersiden af ​​cucurbit blade mellem venerne, males kan også findes på stilke. De bronzebrune fladede, ovale æg er ca. 1 millimeter hver og lægges i løse klynger på ca. 20.

Squash bug æg

Squash bugs æg er bronzebrune og ovale. De findes normalt på undersiden af ​​cucurbitblade mellem venerne, males kan også findes på stilke.

Generelt lægger squashbugs æg mellem begyndelsen af ​​juni og midsommer, males dette varierer afhængigt af space. Ti dage efter, at de blev lagt, klækkes æggene ud og nymferne af squashbugs opstår. Nymferne har lange antenner og tre benpar og starter lysegrøn og kun en tiendedels tommer lang. Når de smelter og udvikler sig gennem fem nymfeinstaller, vokser de til sidst til en halv tomme, og deres farve skifter til grå. Hele nymfestadiet tager lidt over en måned.

Kontroller squashbugs, så snart de vises

Ti dage efter, at æg er lagt, klækkes de ud, og nymfer af squashbugs dukker op. Nymferne har lange antenner og tre benpar og starter lysegrøn og kun en tiendedels tommer lang.

De voksne er fem ottendedele af en tomme lang med flade, mørkegrå, næsten sorte kroppe. De har antenner og seks ben, ligesom nymfer. Squashbugs har en yngling om året i nord og kan should eller endda tre i syd, og jegDet er kun voksne, der overvintrer. Om foråret dukker de op for at fodre og parre sig og begynde cyklussen igen.

Moden squash bug nymfe

Efterhånden som squashbugs smelter, udvikler de sig gennem fem nymfeinstaller, og til sidst vokser de til en halv tomme, når deres farve skifter til grå.

Anerkender skader på squashbug

Squashbugs bruger deres munddele til at suge saft lige ud af bladene og injicere deres giftige spyt i processen. Toksinet skaber gule pletter, der til sidst bliver brune og skaber huller, og de berørte blade visner, tørrer op og dør.

Modne planter tåler mere skade end ung squash og græskarplanter kan, males det er altid en god ide at gribe ind efter at have set squash bug-skader.

En cucurbit, der er inficeret med cucurbit gul vinstoksygdom, er i problemer. Bakterierne tilstopper plantens vaskulære system, hvilket får bladene til at gule og bladkanterne krøller. Den nederste stilk vil gulne og rødderne rådne. Berørte planter skal fjernes og bortskaffes – ikke komposteres.

Forebyggelse af squashbug

Hvis du har haft squashbugs før, er dine chancer for at få dem igen høje – medmindre du gør noget for at gribe ind.

Fjern de gamle vinstokke og bladaffald fra din have, hvor voksne squashbugs overvintrer. Dette vil i høj grad reducere den befolkning, der opstår i begyndelsen af ​​vækstsæsonen.

I en stærkt mulket have vil squashbugs have mange steder at gemme sig. Plastbarkflis (tynde plastplader, der er perforeret, så vand kan passere igennem), er en passende barkflis til squash, fordi det vil give ukrudtsundertrykkelse af organisk barkflis, mens det ikke skaber skadedyr.

Uanset om du har haft et squash-bugproblem eller ej, er det altid en god ide at øve sædskifte ved at blande, hvor du planter agurker. For eksempel, hvor squash blev dyrket året før, plant natskygge (som tomater og peberfrugter), rodafgrøder (som radiser og gulerødder) eller salatgrøntsager, fordi disse spiselige fødevarer ikke er modtagelige for squashbugs og cucurbit sygdomme.

Visse squashvarianter er langt mindre tilbøjelige til at blive angrebet af squashbugs end andre. Disse inkluderer agern squash, spaghetti squash, butternut squash og courgette.

Courgetter

Visse squashvarianter som courgetter er mindre tilbøjelige til at blive angrebet af squashbugs end andre sorter.

Nasturtium, en vinplante med spiselige blade og blomster, siges at afvise squashbugs. Interplantation af nasturtium med dine agurker som ledsagerplante kan holde squashbugs væk.

Flydende rækkeafdækning installeret over squashplanter nægter squashbugs muligheden for at lægge deres æg – i det mindste i din have. Denne tynde barriere slipper lys og vand igennem, males ikke squashbugs og andre squash skadedyr, såsom squashvinebore og squashbagler. Rækkedækning udelukker canine også bestøvende insekter, så det skal fjernes, når planterne begynder at blomstre.

Rækkedæksel

Flydende rækkeafdækning placeret over squashplanter forhindrer squashbugs i at være i stand til at lægge deres æg i din have (i det mindste for dem, der ikke overvintrede i de senge, hvor du planter nye cucurbitplanter).

Du kan fortsætte med at bruge rækkeafdækning, indtil truslen om squashbugs er helt forbi, hvis du håndbestøver. Identificer først en kvindelig blomst, der skal bestøves. Du kan genkende kvindelige blomster ved lille embryonal frugt mellem blomsten og plantestammen. Identificer derefter en mandlig blomst – der vil ikke være noget mellem blomsten og stilken – og skræl kronblade tilbage for at afsløre pollenbelagt anther. Børst stifteren omkring den kvindelige blomsters stigma, og luk derefter blomsten med et let klipspind, så bestøvningsprocessen kan gennemføres. Min foretrukne metode er at dække den bestøvede blomst i en nylon mesh netpose. Disse tasker er både billige og genanvendelige.

En anden håndbestøvningsmetode er at tage en lille, blød malerbørste og duppe børsten på støvknappen for at samle noget af pollen og derefter ”male” pollen på den kvindelige blomsters stigma.

Squashblomst

For at håndbestøve squash, der er beskyttet beneath rækkeovertræk, skal du først identificere en kvindelig blomst, der skal bestøves. Kvindelige blomster har små embryonale frugter mellem blomsten og plantestammen.

Squash Bug Administration

Håndplukning er en kedelig, males effektiv – og organisk – squash-bugkontrol. Undersøg unge squashplanter, især undersiden af ​​blade, for æg. Efterlad bladene, males fjern og ødelæg æggene. Hyppig inspektion og fjernelse af æg kan stoppe et squash-bugproblem, før det starter.

Et stykke klæbebånd fungerer godt til fjernelse, eller du kan prøve at skrabe dem af med et kreditkort.

Du kan også fjerne nymfer og voksne og smide dem i sæbevand. Nogle mennesker bruger endda et trådløst bilstøvsuger eller shop-vac med en smal fastgørelse i deres have for at få jobbet til at gå meget hurtigere.

Insekticid sæbe dræber squash bug nymfer, når de anvendes direkte. Du kan købe insekticid sæbe færdiglavet eller lave din egen ved at blande kun en til to spiseskefulde opvaskemiddel med en liter vand. Brug blandingen i en sprøjteflaske med et smalt sprøjtemønster for at målrette mod bugs.

Selvom insekticid sæbe betragtes som en organisk skadedyrsbekæmpelsesmetode, er den ikke-selektiv, ligesom syntetiske, uorganiske pesticider. Det har potentialet til at dræbe, hvad det end kommer i kontakt med, især blødkropede insekter, herunder gavnlige insekter. Insekticid sæbe bør kun bruges sparsomt og bør aldrig sprøjtes uden forskel.

Husk, at insekticidsæbe er langt mindre effektiv på modne squashbugs, hvilket er en grund til at få en infestation beneath kontrol med det samme.

Hvis det overhovedet er muligt, skal du først udøve manuel kontrol og modstå trangen til at bruge kemiske pesticider til bekæmpelse af squashbugs. De gavnlige og neutrale insekter, som disse kemikalier dræber, er vigtige for et sundt økosystem.

Et andet almindeligt og destruktivt skadedyr af squashplanter er den frygtede Border af Squash-vinstokke. Tjek mit indlæg om, hvordan du forhindrer og kontrollerer squashvinbore. Det kan ødelægge dine planter hurtigt, hvis du ikke fanger det i tide.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 008: Organisk skadedyrsbekæmpelse med Jeff Gillman

Afsnit 050: Organisk skadedyrsbekæmpelse: gavnlige insekter og videre

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Skadedyr, sygdomme og ukrudt

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Dyrkning af en grønnere verden®

GGW Episode 723: Naturlig skadedyrsbekæmpelse – Grønnere løsninger på almindelige havearbejdeudfordringer

Flydende rækkeafdækning

Nylonpose med nylonnet

Nasturtium frø

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Hen, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply