Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forebyggelse og kontrol med japansk biller | Organiske muligheder

Parring af japanske biller.

Japansk billeforebyggelse og -kontrol er en af ​​de mest almindelige udfordringer for gartnere hver sommer. Selvom de er en af ​​de mest visuelt imponerende insekter, med deres bronze og grøn farve, er disse invasive skadedyr også et af de mest destruktive – de beskadiger og kan undertiden endda dræbe blomster, buske og træer, når de ikke kontrolleres.

Det antages, at japanske biller først ankom til USA med en forsendelse med irisløg fra Japan i 1916. Desværre tog deres naturlige rovdyr ikke rejsen med dem til Nordamerika, hvor de nu spredes næsten uformindsket i stedet for menneskelig indblanding.

Japanske biller er generende både i larve- og voksenfasen og påvirker mere end 300 typer planter og træer.

Japanske biller spiser en blomsterknop

Japanske biller byder på blomsterknopper såvel som blade.

Identifikation af japanske biller og deres skade

En voksen japansk bille er ca. three/eight tomme lang. De forskellige vingedæksler ser ud som metalliske – som kobber med grøn fluorescens – mens underlivet har det fem bundte hvidt hår på hver aspect. En japansk billelarve er en hvid grub, der vokser til en tomme lang. Grubs findes i jorden, ofte beneath græsplæner, i en krøllet place.

Du kan muligvis se den skade, som japanske biller forårsager, før du finder en biller eller en grub.

Over jorden, hvor japansk billeskade er mere tydelig, skelner de voksne blade mellem venerne. Det løv, der er tilbage, ligner blonder. Males billerne stopper ikke der – de spiser også blomster.

Grubskader bliver tydelige, når døde pletter vises i græsplæner og golfgrøntsager. Pletterne af dødt græsplæne kan samles op som stykker af løst tæppe. Mens der kan være andre årsager til, at en græsplæne dør som denne, er japanske biller med rette en af ​​de sædvanlige mistænkte.

Japansk bille på beskadiget blad

Voksne japanske biller skeletter blade mellem venerne. Det løv, der er tilbage, ligner blonder.

Forståelse af den japanske bille livscyklus

Den japanske bille har en årlig livscyklus. De voksne overvintrer ikke, så billerne, der tygger på dine planter, er mindre end et år gamle.

De voksne, der dukker op om sommeren for at brødføde blade, yngler også. Kvinden graver sig ned i jorden eller græsset mange gange i løbet af sæsonen for at lægge æg – op til ca. 60 i midten af ​​august.

Japanske billeæg klækkes mindre end to uger efter, at de blev lagt, og larverne eller gruberne forbliver beneath jorden i en bedre del af et år. Selvom grubs kan virke immobile, i efteråret og foråret fodrer grubsne aktivt på græsrødder. Grubs pupper derefter, før de kommer to uger senere, i slutningen af ​​foråret eller forsommeren, som voksne. De voksne lever i gennemsnit kun 30 til 45 dage.

Parring af japanske biller.

Voksne japanske biller dukker op om sommeren og yngler. Kvinden graver sig ned i jorden eller græsset mange gange i løbet af sæsonen for at lægge æg – op til ca. 60 i midten af ​​august.

Metoder til kontrol og styring af voksne japanske biller

Du kan aldrig fjerne japanske biller, males du kan styre dem.

Japanske biller kan flyve til din have så langt som fem miles væk – selvom det er mere sandsynligt, at de kom en kortere afstand. Den første, der ankommer til dine planter, frigiver en lugt, der fortæller andre, hvor de har fundet mad.

Ligesom med ethvert insektproblem, du støder på, skal du først starte med den mindst miljøeffektive kontrolmetode i overensstemmelse med principperne for integreret skadedyrsbekæmpelse eller IPM. Start øverst på denne liste og arbejd dig kun ned, hvis du skal:

  • Håndplukning er let og meget effektiv, når japanske biller er små. Tidligt om morgenen, når billerne er sløv og lette at få dråben på, skal du slå dem af dine planter i en kop eller spand sæbevand. Gentag denne proces i et par dage.
  • Biologisk kontrol er en metode til dræbe japanske biller ved hjælp af dyrkede jordbeboende bakterier, nemlig Btg (Bacillus thuringiensis galleriae). Btg kan bruges sikkert på både prydplanter og spiselige planter, da det er specifikt for biller og snegle og ikke vil skade mennesker og kæledyr. Btg findes ikke bredt i butikkerne, males kan findes hos on-line distributører. Haver i reside sælger beetleJUS! ® som indeholder Btg og efter sigende er effektiv mod både voksne og grubformer af japanske, asiatiske, juni- og orientalske biller. For at kontrollere voksne blandes beetleJUS med vand i henhold til pakningsinstruktionerne og sprayes løv grundigt.
  • Kemiske insekticider til at dræbe voksne japanske biller inkluderer carbaryl, der findes i produktet Sevin, og acephat, fundet i Orthene. (Disse aktive ingredienser kan også findes beneath andre mærker.) Problemet med kemiske kontroller som disse er, at de ikke er selektive, hvilket betyder, at de dræber næsten ethvert insekt, de kommer i kontakt med. Ud over skadedyr dræbes gavnlige insekter såsom bestøvere også af ikke-selektive insekticider. Hvis du vælger kemiske foranstaltninger, skal du udvise passende pleje. Påfør despatched på dagen eller aftenen, og når vinden er stille, for at reducere den damaging indvirkning på fordelene.

Fangstning er en populær tilgang til japansk billebekæmpelse, der bruger gule poser agnet med feromoner og blomster dufte. Disse kommercielle fælder findes i hjemmeforbedringsbutikker og havecentre og er meget effektive til at tiltrække japanske biller – faktisk er de for effektive. Flere undersøgelser har vist, at japanske billefælder tiltrækker langt flere biller, end de fanger. Som et resultat kan fælderne faktisk trække flere biller til din have, end du havde før. Af denne grund anbefaler jeg ikke denne mulighed.

Metoder til kontrol og styring af japanske billegruber

Før du anvender grubkontrol på din græsplæne, skal du først teste for at være sikker på, at du har et grubproblem. Det bedste tidspunkt at kontrollere for grubs er i sensommeren og sene forår, når grubs vil være nærmest overfladen. Vælg et par forskellige områder, og skær i hver en fod på 1 fods sektion, der er three inches dyb. Vend udskæringen og inspicer rodområdet og jorden for grubs. Hvis du tæller 10 grubs eller mere pr. Kvadrat, skal du overveje behandling.

Den mest almindelige grubkontrol for græsplæner er en stor pose granulært syntetisk insekticid fra havecentret eller hjemmeforbedringsbutikken. Selvom den er effektiv, kan denne type grubbekæmpelse være farlig for dyrelivet, gavnlige insekter, miljøet og mennesker, når de anvendes forkert.

Et bedre og sikrere valg til undertrykkelse af torvinsekter er biologiske kontroller – nemlig bakterier og parasitære nematoder. Biologiske kontroller virker langsommere, males holder længere, og de kan opnå lignende resultater uden de risici, som traditionelle kontrolmetoder udgør.

Her er en delvis liste over nogle af de mest populære biologiske kontroller for japanske billegruber:

  • Mælkespore er opkaldt efter sin aktive ingrediens: sporer af bakterierne Paenibacillus popilliae. Mælkespore, som har vist sig at være mest effektiv i det østlige USA, er tilgængelig fra Arbico Organics som begge en pulver (bedst til haver og gårde) og som granulater (bedst til græsplæne). Det er harmløst for andre organismer. Når en grub behandlet med mælkespore dør, frigives op til 2 milliarder flere sporer tilbage i jorden for fortsat at øge befolkningen. Det tager to til tre år at opnå effektiv grubundertrykkelse, og i løbet af denne periode bør insekticider til bekæmpelse af grubs ikke anvendes, da de kan forstyrre populationen af ​​Paenibacillus popilliae-populationen. De bedste resultater opnås, når de bruges i en kontrolkampagne, der dækker hele området.
  • Btg sælges som et ikke-kemisk granuleret insekticid mod japanske billegruber, der frigives i jorden gennem regn og vanding. Det er meget effektivt, når det indtages af grubs. Males sørg for at bruge Btg og ikke en underart af Bt, der er beregnet til larver (Btk) eller myggelarver (Bti). Haver i reside sælger grubHALT! ® til kontrol af græsplæne, og ligesom BeetleJus er hovedingrediensen Btg. Det viser sig også at være effektivt mod europæisk chafer, grøn junibille, nordmaskeret chafer, sydlig maskeret bille og orientalsk billegrub.
  • Parasitiske nematoder er den nyeste biologiske kontrol for japanske biller at blive kommercielt tilgængelige. Nematoder er mikroskopiske orme, der lever af specifikke organismer, og nogle nematodearter – som Heterorhabditis bacteriophora og Steinernema riobrave – er målrettet mod japanske billegruber. Tilgængeligheden af ​​parasitiske nematoder i havecentre er begrænset, så jeg foreslår en on-line kilde som f.eks Arbico Organics, der sælger Heterorhabditis bacteriophora og Steinernema riobrave som et produkt kaldet NemaSeek ™. Påfør nematoder, når gruberne er små, på sensommeren eller det tidlige efterår, og glem ikke at skylle før og efter.

Lyt til joegardener podcast-episoden Forståelse af nematoder: Mikroskopiske orme, ven eller fjende til din have med Dr. William Crowe, professor i entomologi og nematologi ved Faculty of Florida, for at lære mere om fordelene og videnskaben bag parasitiske nematoder som skadedyrsbekæmpelse.

Udryddelse af japanske biller er stadig uden for rækkevidde, males nye kontrolmetoder evalueres konstant. Indtil en eternal løsning opstår, skal du fortsætte med at praktisere integreret skadedyrsbekæmpelse – du finder det både sikkert og effektivt.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit zero08: Organisk skadedyrsbekæmpelse med Jeff Gilman

Afsnit 050: Organisk skadedyrsbekæmpelse: gavnlige insekter og videre

Afsnit 144: Forståelse af nematoder: Mikroskopiske orme, ven eller fjende til din have

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Skadedyr, sygdomme og ukrudt

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Dyrkning af en grønnere verden®

GGW Episode 723: Naturlig skadedyrsbekæmpelse – Grønnere løsninger på almindelige havearbejdeudfordringer

Milky Spore Powder

Milky Spore Granules

NemaSeek Heterorhabditis bacteriophora

NemaSeek Steinernema riobrave

billeJUS!

grubHALT!

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Rooster, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply