Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forebyggelse og mestring: Hvidkålmøl

Dummy sommerfugle

Moth & Caterpillar Control Youtube-video

Før du ruller ærmerne tilbage til efterårs- / vinterplantning, skal vi snakke lidt om hvide kålmøl og sommerfugle … ærligt talt, vi vil ikke have dig til at være vidne til endnu en brassica-massakre denne sæson. En dag ser du på dine brassicas med tilbedelse, solen skinner, fuglene er det kvidrende, det er som om du kan høre et himmelsk kor, der roser din have … NÆSTE MINUT pauserne kommer til en SKREVHALD, da nogle spisemaskiner har fortæret dine greener. Det er en skam, at larven af hvide kålmøller deler vores appetit på kølige sæsonafgrøder.

Den virkelige styrke for den hvide kålmøl er dens snigende, fordi larverne er grønne – ja, nøjagtigt som løvet på dine planter – og ekstremt vanskeligt at få øje på. Males når dine øjne skifter fokus, er de der er overalt i din kale, broccoli og raket og deres navnekål, bliver federe og federe som hver dag passerer.

Så snart du begynder at få øje på larverne, indser du, hvad de sorte små prikker er, der samler sig i stængler af dine planter. Det er rigtigt, deres lort! Larvenes spisevaner og avlsfrekvens på møllerne er begge så suveræne, at et par små grønne larver natten over – ganske bogstaveligt vil transformere ind i en grøn lortende hær af brassica-fortærende djævle.

Netting

Forebyggelse
Den bedste metode er altid forebyggelse, og hvis du er heldig nok til ikke at få et angreb, skal du straks sikre din have med et fint vævet web. Selvom mølen i sig selv er overfladisk harmløs, har den sandsynligvis en vild bolde i din veggieplast og lægger sine æg med hensynsløs opgivelse. Retailer insektnet

Larve
Jagt og saml
Hvis dine planter allerede viser tegn på larvebeskadigelse – det hurtige udseende af huller eller tab af hele blade – en enkel metode er at jage og samle lovovertrædere manuelt. Kontroller plantens tætte centrum, og inspicér undersiden af ​​bladene. Saml så mange du kan og bortskaf dem på den måde, du anser for at være den mest humane. Vi får en bekymrende mængde glæde ved at smide dem til vores chooks og se den uundgåelige fodringsvanskab, der følger.

rosmarin
Ledsager plantning
Hvidkålmøl snuser ud brassicas i din patch. Smid dem af duften ved at plante aromatiske planter som rosmarin, salvie, dild, kamille, mynte, endda løg! Dild er også kendt for at tiltrække parasitiske hveps, hvis favorit snack tilfældigvis er larver, vind vind!


Dipel
Dipel
Et af de mest effektive og let tilgængelige naturlige insekticider. Den aktive ingrediens i Bacillus thuringiensis var. kurstaki stammer fra gavnlige bakterier, der findes i jord, på planteoverflader og også i insekter. Dipel er giftig for larver, males fuldstændig harmløs for mennesker, fugle og gavnlige insekter såsom mariehøns og bier. Bland blot en pose med vand og spray inficerede planter. Gentag påføringen over et par dage (og efter regn), og sørg for at sprøjte undersiden af ​​blade. Når larver indtager sprøjtede blade, kan det tage et par dage for dem at dø.

Dummy sommerfugle
Dummy sommerfugle
Sommerfugle er territoriale skabninger – ligesom kvarterets besiddelse – og hvis et plaster er besat, overholder de normalt gents’s rule of ‘do not enter good sir’. De har også meget dårligt syn. Dette betyder, at de vil blive afskrækket af nogle enkle dummy sommerfugle. Når du laver dine dummy sommerfugle, må du ikke antage, at alle hvide kålmøl spiller retfærdigt. I stedet for at lægge en i lappen, i håb om, at herrereglen følges, får den til at se ekstremt travl og skræmmende ud.

Inden du råber Yipee Ki Yay og ødelægger alle levende ting, du tror forsøger at spise din plante, tag vejret, gå tilbage og vent. Naturlige rovdyr er ofte ikke så langt bag deres fødekilde. Nogle gange som gartnere er vi for reaktionære, inden vi lader naturen gå sin gang. Når det er sagt, hvis skalaerne vælter i kålmøl og sommerfuglers favør – hvilket det ofte gør – har du nu alle de tip og suggestions til at undgå en ny brassica-massakre i denne sæson.

Leave a Reply