Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Forskellen mellem fiskegødning og tangekstrakt

Det kan være overvældende at gå ned advert gangen med tonics, brygge og potions i enhver børnehave. Vi forstår det! Forsøger at finde ud af, om du skal bruge Eyaf Newt eller Frogs tå til en blomstrende have er forvirrende. Gem den kogende kedel til en gryde te, vi er her for at hjælpe med at afmystificere to almindelige allierede i haven.

Ordene fiskegødning (emulsion) og tangekstrakt kastes meget rundt af gartnere, så meget at people ofte tror, ​​at de er den samme. Selvom de begge er din ven i plasteret, har fiskegødning og tangekstrakt lidt forskellige anvendelser og fungerer bedst ved at blive brugt sammen i stedet for i stedet for den anden i din veggieplaster.

Fisk gødning eller fiskemulsion er en hurtigvirkende, koncentreret flydende gødning. Det skønne ved det er, at det er lavet af biprodukter fra fiskeribranchen og er et særligt nyttigt program til at slippe af med ikke-indfødte invasive arter … Ser på dig, Carp. Det er en fremragende kvælstofkilde og hjælper med at fremme god mikrobiel vækst i jorden. Den stærke lugt, der svider næseborene, hvis du tager for tæt på en duft? Det kan også stikke næseborene på din plante. Når du påfører det i din plaster, skal du sørge for at fortynde det med vand – typisk i en ration på 1: 100 – på den måde er der ringe risiko for at brænde planter. Det tilrådes også at vande rigeligt efter påføring.

Tangekstrakt på den anden aspect kan lugte som om det er skåret af samme klud som fiskemulsion, males det er det ikke. Tang har komplekse kulhydrater, der stimulererisolere mikrober i jorden og hjælpe planter med at spise alle deres næringsstoffer … her kommer flyet. Normalt lavet af tang, og så plantebaseret, er den fuld af plantehormoner som auxiner, cytokininer, betaines og gibberelliner. Dette gør det godt til at hjælpe med at forhindre transplantationschok. Tang hjælper også med at forbedre tykkelsen af ​​plantecellevægge. Dette hjælper dine planter med at beskytte dem mod angreb fra skadedyr og sygdomme. Tilgængelig som et pulver eller et flydende koncentrat, tangekstrakt påføres let i din have, når det fortyndes med vand. Igen skal du ikke drikke den hjertelige lige, Sørg for at fortynde det for alles helbred.

De vigtigste forskelle er, at fiskegødning / emulsion indeholder meget kvælstof, hvilket er nøglen til planter, da det er en vigtig ingrediens i klorofyl, den forbindelse, planter bruger til fotosyntese (brug solens energi til at producere sukker fra vand og kuldioxid). Tang handler derimod om væksthormoner. Det hjælper med transplantationschok, fremmer rodudvikling og styrker cellevæggene på dine planter, hvilket gør den mere modstandsdygtig over for koldere vejr og skadedyr. Brugt sammen er denne dynamiske duo uovervindelig i veggie patch! Intet par kan sammenligne, ikke engang Mulder og Scully eller Bert og Ernie. Så carpe diem, eller skal det være karpe karpe? Grib kraften i fiskemulsion og tangekstrakt i din have.

Leave a Reply