Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Frøbesparelse | The Little Veggie Patch Co.

tærskning af blomsterbælg til frø

Frøbesparelse er en grundlæggende havearbejde, der er dybt programmeret i os alle, omend gemt væk på loftet i vores arv. Frø er meget vigtige. Frø repræsenterer sikkerhed, kontinuitet og håb. De repræsenterer en mangeårig aftale mellem mennesker og planter om at bidrage til hinandens gensidige velstand. Du skraber et frø tilbage, det skraber dit med fremtidige afgrøder. Så det er tid til at klatre op på loftet, sætte den kasse med sammenfiltrede fe-lys til side, bladre gennem din VHS-samling … blive sidetracked … husk hvorfor du er der og støv det, du har brug for at vide om frøbesparelse.

Der er ikke behov for at gemme den kasse, som din telefon kom ind, eller kvitteringerne i din tegnebog (som nu forresten er falmet ud over anerkendelse af selvangivelse), FÅ DEM OUTTA HER! Det er canine værd at redde frøene fra dine planter, der bedst fungerer i haven. Du vil langsomt udvikle sorter, der er bedre tilpasset det lokale miljø. Denne praksis vil ikke kun give dig mulighed for at dyrke bedre mad, males også spare penge i processen. Det er ikke svært at gøre og kommer i sidste ende ned på et par enkle principper og praksis.

Identificering af frø
De fleste planter frø gennem frugt eller blomst. Selvom der er nogle undtagelser som knolde og jordstængler. De fleste af os er fortrolige med frugtfrø og gør sig kendt på skærebrættet, hvor en lille stemme i dit hoved siger ”Jeg kunne sandsynligvis redde dem”. Tænk tomater, aubergine (aubergine), squash, chili osv.

Planter som salat, urter, hvidløg og løg er lidt mindre indlysende, fordi de ofte kun producerer frø i slutningen af ​​deres liv. Du har måske bemærket i slutningen af ​​sæsonen, at nogle sorter bliver bedre af dig, du får aldrig plukket nok nok salat eller basilikum og derefter gennem tilsyneladende natten over magi … din plante er nu en buket. Indsamling af frø varierer lidt mellem de to typer.


Indsamling af frøene

udskæring frø agurk
1. Frugtfrø produceres løbende og kan skubbes ud af kødet med en ske, kniv eller finger, eller brug den telefonhylster, du reddede, den har nu fundet, at den kalder i livet som en scooper.

2. Adskil frugtfrø fra andre vævstykker ved at placere dem i en sigte og rindende vand over toppen.

skyl af frø i sigten

three. Frø kan hurtigt tørres på en plade, når de placeres i en solrig place. De har ikke brug for en læderagtig tan, bare for at blive tørret ud for at forhindre støbning fra fugt.

4. Ikke-frugtbare planter såsom bladgrøntsager, koriander (koriander), broccoli og radise producerer blomsterhoveder i slutningen af ​​deres levetid. Blomster varierer med hver plante. Koriander og broccoli producerer smukke spiselige blomster, mens andre, som cos (romaine) salat, vil producere et tykt tårn. Uanset hvordan blomstringen ser ud eller smager, er processen altid den samme – lad din bedste plante være i haven, indtil blomsterne / bælgene begynder at tørre og brune af

hængende frøhoved op for at tørre

5. Hæng blomsten et køligt, tørt sted. Vi bruger den samme teknik til bælg som ærter og bønner. Det kan tage en måned for planter at blive sprøde nok til at frigive deres frø, så vær tålmodig.

6. Frugtfrø tørrer derimod i løbet af en eftermiddag og kan transporteres lige ind i en forseglet beholder (mere om dette kommer).

tærskning af blomsterbælg til frø

7. Når blomster eller bælg er tørre og knasende, kan du bryde dem fra hinanden med dine hænder eller mose dem i en sigte. Dette kaldes tærskning og er en ældgammel metode, der bruges til at adskille frø fra skørt plantemateriale.

eight. Frøopsamling er for det meste kun en øvelse i mærkning. Det er svært at se forskellen mellem et paprika (paprika) frø og et spøgelses chili frø et par måneder nede advert vejen, så skriv altid sorten ned. Medmindre du selvfølgelig kan lide en overraskelse.

9. Opbevar frø et køligt, tørt sted. Fugtighed og varme forkorter frøets liv. Mange mennesker opbevarer frø i et køleskab, males hvor som helst køligt og tørt vil være fantastisk. Garagen, spisekammeret eller et skab er alt sammen fantastisk.

Leave a Reply