Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Genbrugsformede plastikpotter | Top 10 tip

Oftere end ikke er de nye planter, vi henter på planteskoler eller hjemmeforbedringscentre, i en plastikpotte. Som ansvarlige gartnere hader vi alle bare at smide disse potter væk og tilføje dem til lossepladsen. De fleste af disse gryder er lavet af genanvendeligt plastik, males hvis du har set en beslægtet episode, som vi har filmet for Rising a Greener World®, ved du, at genbrug af plastgryder ikke er en nem ting at gøre. Det er en besværlig proces, så der er bedre muligheder at overveje først.

Før vi nogensinde griber til genbrug, er der to andre R’er, der skal overvejes først:

Reducere

Når det kommer til plastikpotter, er jeg alt for at reducere deres brug. Heldigvis gør nogle virksomheder gode fremskridt mod at lave passende alternativer til den alt for almindelige plastikpotte. Når du får muligheden, skal du vælge planter i et af disse plastikalternativer. Når du stemmer med din buck, leverandører vilje læg mærke til, og industriændringer vil blive mere udbredte.

Planter i biologisk nedbrydelige beholdere

At reducere antallet af plastikpotter, vi bruger, er den bedste løsning. Så når du handler, skal du kigge efter planter i biologisk nedbrydelige potter.

En anden mulighed for at reducere dit forbrug af plastikpotter er at købe bare rodplanter – typisk tilgængelige fra postordreplanteskoler. Mens der er fordele og ulemper ved bare rodplanter og træer, er det bestemt en levedygtig mulighed for at fjerne flere potter i dit hus.

På trods af vores bedste bestræbelser på at reducere de plastikpotter, vi bringer hjem, ender vi alle uundgåeligt med en stak eller to. Før du kaster eller genbruger disse gryder, skal du overveje den bedre, anden R-mulighed:

Genbruge

For mig er dette den nemmeste mulighed at omsætte i praksis. Heldigvis ser det ud til, at mange af jer allerede finder måder til at genbruge plastikgryder. For et par år siden unhealthy jeg joe gardener Fb-gruppen – om deres bedste “genbrug” -ideer. Jeg modtog en strøm af svar fra mine on-line venner, som delte, hvad de laver af hensyn til planeten. De havde masser af gode tip, og jeg deler mine prime ti valg med dig her.

Så selvom genbrug er en mulighed, her er min liste over de ti bedste måder at genbruge dine plastikgryder, og de handlinger, vi alle skulle tage, før de nogensinde skal genbruges!

1. Gem dine containere til din egen personlige brug. Jo mere du har haven, jo mere finder du tidspunkter, hvor du har brug for at potte noget op, flytte en plante, dele nogle stauder eller shoppe fra din have for at tilføje til dit eget landskab. Måske har du også opsplittet divisioner eller stiklinger for at give til venner og familie?

For mig gør jeg alle disse ting. Og jeg elsker især at have et udvalg af beholdere ved hånden til al den skæring, jeg elsker at tage for at fremstille flere planter. I alle tilfælde er disse gemte gryder en livredder som en klar forsyning, der står klar til når som helst de er nødvendige.

Og lad mig bare sige, på grund af deres typisk ensartede størrelse er de nemme at regular og opbevare – ude af vejen og ude af syne – indtil du er klar til at sætte dem i brug igen.

Stakke med plastikpotter

Stak disse plastikpotter væk et praktisk sted. Der er mange anvendelsesmuligheder for disse ydmyge, ”multifunktionelle” haveværktøjer – og mange lokale haveorganisationer vil meget gerne tilføje deres forsyning.

2. Giv dem væk. Selvom du ikke er en, der repoterer dine planter, kender du uden tvivl nogen, der er det. Så få disse gryder i hænderne på venner, der kunne bruge dem. Eller endnu bedre, doner dem til din lokale Grasp Gardener-gruppe. Mange af disse grupper har årligt plantesalg til fundraisers, og de har ofte ikke nok potter til alle planterne.

Du kan også kontakte dit lokale naturcenter, oprindelige planteorganisation, en skole eller samfundshave eller endda et lokalt planteskole. Oddserne er gode for, at mindst en (og sandsynligvis alle) af disse organisationer ville være begejstrede for at få fat i disse havepotter.

Du kan endda tilbyde disse plastikgryder på Craigslist eller Freecycle.

Bundlinjen er denne: For en mindre tidsinvestering kan du helt sikkert finde et kærligt nyt hjem til alle de gryder, du ikke længere har brug for.

Der er en sjov option-1-og-2 kombination, som vores ven, Elaine Miller fra Ohio, gør for at sikre, at disse potter ikke går på pension for tidligt. Elaine bruger sine ekstra potter til at starte frø og plante kimplanter eller delte planter fra sin have for at give væk til venner, der venter spændt på dem. Males disse gaver kommer med en advarsel: Hvis disse venner vil have flere freed from cost planter næste sæson, skal de returnere potterne til Elaine fra det foregående år. Det sætter et nyt spin på “livets cyklus.”

three. Prøv potten i potten. Hvis du er den slags particular person, der kan lide at have deres allerbedste planter foran og i midten, når gæsterne ankommer, så prøv at synke de tomme potter ned i jorden, hvor du vil have, at de aktuelle planter skal ses. Sæt læben på den tomme gryde lige på jorden.

Så når som helst behovet opstår, skal du smide dine smukkeste planter ned i de tomme potter. I stedet for at grave op og genplante hver gang, skal du bare løfte en potteplante ud og placere i den næste. Med dette sunkne grydesystem vil ingen nogensinde vide, at du ikke plantede disse skønheder i jorden. Denne plantebytte fungerer især godt til sæsonbestemte løg som tulipaner.

Som en ekstra bonus hjælper dette trick med at beskytte dine planter mod voles. (Tak til Bonnie Saxon for dette tip.)

Haveaffald i en plastikpotte

Plastgryder er nyttige beholdere til haveaffald eller som hjælp til spredning af barkflis eller kompost.

4. Fang disse jordbærløbere. Placer potter fyldt med jord beneath løberne i din jordbærplaster. Tryk løberne ned i jorden, og når de er rodfæstede, skal du skære løberen fri. Derefter kan du enten genplante det i en anden del af din have eller give det som en gave. (Tak til Patti Habbyshaw.)

5. Opret et mini-orm kompostsystem. Bor huller i siderne og bunden af ​​gryden for at lade orme komme ind og forlade. Sænk derefter beholderen i haven, og fyld den med køkkenrester og gårdsrester. Ormene kommer ind gennem hullerne, forbruger skrotene og nedbryder det affald. I løbet af få uger har du kompost og ormstøbninger, der er lette at hente og tage i brug i haven. (Tak til Joe Doyle fra Margate Metropolis, NJ.)

6. Brug mindre gryder som fyldstoffer. Fra svarene modtaget beneath min undersøgelse er dette et populært genbrugstrick. Mange Joe Gardener-gruppemedlemmer derude bruger små eller mellemstore potter, der er sat på hovedet i en større beholder, inden de fylder beholderen med jord og planter. Luftrummet beneath den mindre gryde gør den større beholder meget lettere, og det er også nødvendigt med meget mindre pottejord! (Tak til Jan Dahling, Shannon Carr Pable og Kimberly Scott.)

7. Sæt tomme potter for at arbejde med barkflis og kompost. Større potter i træstørrelse fungerer godt som lette, fleksible beholdere til påfyldning og fordeling af barkflis eller kompost omkring haven og landskabet. De er retailer nok, males ikke for retailer – hvilket gør dem håndterbare og i den perfekte størrelse til let at få dine ændringer lige, hvor de skal hen. (Tak til Mark Goodsmith fra Cedar Rapids, IA.)

eight. Sæt tomme potter til at virke som ukrudtsspande. Disse plastikpotter kan stables uden for stedet i hele dit landskab – bag hævede senge, buskager osv. – for at være tilgængelige som en spand med ukrudt eller haveaffald. På den måde, uanset hvor du arbejder, har du en praktisk beholder til opsamling af snavs. (Tak til Joanne Cheatham fra Mount Ethereal, NC.)

9. Byg skadedyrsafskrækkende stoffer. Skær bunden af ​​plastikpotterne ud, og placer potten over nye eller små frøplanter for at holde kaniner væk. Som en anden mulighed skal du vende hele potter over ømme planter, når du har brug for at fange lidt ekstra varme eller give frostbeskyttelse. (Tak til Benette Sherman.)

Plastkrukthylse over ung plante

Ved at fjerne bunden af ​​en plastikpotte kan den resterende ærme glide over ømme nye planter for at beskytte løvet mod skadedyrsskader.

10. Begræns de aggressive spredere. Nogle urter – som mynte – spredes så aggressivt, at det er bedst ikke at plante dem i jorden. Hvis du vil have udseendet af en urt i jorden, males ikke ønsker at bekæmpe deres invasion i andre områder af haven, skal du synke hele beholderen ned i jorden. Selvom rødder stadig vil vokse ud fra bunden, vil potterne indeholde og temme deres naturlige vane med at overhale området. (Tak til Kimberly Scott.)

Et sidste bonustip: Hvis du føler behov for at bruge lokkemad eller current til at kontrollere ildmyrer, skal du huske at fugle og andre nysgerrige væsener sandsynligvis også indtager disse potentielt dødelige giftstoffer! Så keep flere retailer beholdere ved hånden for at bruge til at vende og dække ildmyrerhøje efter at have lagt det agn eller current ned. Forankre potten med en sten eller mursten, så den ikke kan væltes eller sprænges over. Gryden beskytter de venlige besøgende i din have og påvirker ikke effektiviteten af ​​brandmyrebehandlingen på højen. Når agnet eller produktet er forbrugt eller spredt, kan du fjerne beholderen.

Der har du det. Mine prime ti valg og en bonus at starte. Lad os alle forpligte os til at sætte disse ideer i arbejde i vores have for at holde plastikpotter ud af lossepladsen – og ude af den kedelige genbrugsproces, når det er muligt.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 073: Sådan oprettes en modstandsdygtig have: 10 nøgleprincipper

joegardener Fb Group

GGW Episode 720: Talking Trash-Dealing with Plastic Potts, Packaging and further

GGW Weblog: Den grimme sandhed om havearbejde

GGW-blog: Genbrugte børnehavepotter er et populært emne – læserne svarer

GGW-blog: Genbrug af plastikgryder – en sølvforing i en ellers afvisende indsats

GGW Weblog: Hvorfor elske bare rodtræer og buske; og hvordan man planter dem

Craigslist.org

Freecycle.org

Om Joe Lamp’l

Joe Lamp’l er skaberen og “joe” bag joe gardener®. Hans livs passion og hengivenhed over for alle ting gartneri har ført ham til en langvarig karriere som en af ​​landets mest anerkendte og pålidelige personligheder inden for organisk havearbejde og bæredygtighed. Det er tydeligst i hans rolle som vært og skaberen af ​​Rising a Greener World®, en nationwide grøn-levende livsstilsserie på PBS, der i øjeblikket er i produktion af sin niende sæson. Når han ikke arbejder i sin retailer, opdrættede grøntsagshave, planlægger eller graver han sandsynligvis noget eller bruger tid sammen med sin familie på deres økologiske gård lige nord for Atlanta, GA.

Leave a Reply