Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Havearbejde med kyllinger af Lisa Steele: Kom godt i gang

Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

[Editor’s be aware: That is the primary in a sequence of three weblog posts that includes excerpts from Lisa Steele’s e book, Gardening with Chickens: Plans and Crops for You and Your Hens. Learn the second put up on Backyard Pest Management and the third put up on Making Compost.]

Træ og trådhegn med port holder kyllinger ude af haven

Gode ​​hegn gør gode naboer – og gode kyllingeblokader. [Photograph courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Kyllinger og havearbejde går hånd i hånd. En have kan give dine kyllinger masser af nærende, billige godbidder til at supplere deres regelmæssige foder, mens deres aktiviteter – ridser efter bugs, løsner snavs, spiser ukrudt og leverer freed from cost gødning – kan hjælpe haven med at trives.

Opdræt af kyllinger og plantning af haver bidrager begge til en mere sund, bæredygtig livsstil. Males den virkelige skønhed er, når de kombineres. Cirklen er komplet! Intet går til spilde: ikke havebesætninger, ikke vegetabilske skræl, ikke en eneste æggeskal, ikke engang noget kyllingebak (AKA rigelig, freed from cost, næringsrig gødning.) Det hele har et formål.

Mens jeg i disse dage er bedre kendt for at opdrætte kyllinger, er nogle af mine smukkeste minder om at vokse op på en gård faktisk rodfæstet i haven. Da jeg var barn, overbeviste jeg min mor om at lade mig plante mit eget lille plot for at dyrke gulerødder til min kæledyrskanin. Jeg kan huske, at jeg var for utålmodig til at vente på, at gulerødderne voksede til modenhed og sneg sig ind for at høste en miniature gulerod eller to til min kanin.

I disse dage er min have vokset betydeligt, selvom jeg ikke er sikker på, at jeg er mere tålmodig, end jeg var dengang! Males jeg formår generelt at være tålmodig nok til i det mindste at lade grøntsagerne vokse fuldt ud, før jeg rykker dem ud af jorden. Nu hvor jeg har tilføjet kyllinger til ligningen, overbevisende dem at lade de voksende grøntsager være alene er den virkelige udfordring.

Ser du, kyllinger er ikke særlig diskriminerende, når det kommer til, hvad de skal spise, hvor de skraber, eller hvor de beslutter at tage et støvbad. Og de vil bestemt ikke tage ordrer! Et af de spørgsmål, jeg ofte får, er “Hvordan kan jeg få mine kyllinger til at stoppe med at ødelægge min have?

Kyllinger og haver Kan Sameksistere

Det enkle svar er at pege kyllingerne eller hegnet op i haven, males der er en langt bedre løsning end bare at holde dem adskilt. Med en ordentlig planlægning og en tankevækkende opsætning er det muligt for kyllinger og haver at leve i fred. . . og at gavne hinanden også.

Der er nogle overbevisende grunde til at placere dine haver i nærheden af ​​dit coop. Hvis du planlægger at kompostere kyllingegødningen fra coop og bruge den til at befrugte din have, vil du have din have temmelig tæt på coop. Og hvis du forventer, at dine kyllinger hjælper dig i haven, så vil en kort gåtur fra coop til haven gøre alles liv lettere. Hvordan holder du canine en have tæt på dit coop og forhindrer den i at blive ødelagt?

Hegn og barrierer
En kyllingetrådsklobe holder kyllinger væk fra urteplanter

En kyllingetrådsklobe beskytter planter mod kyllinger. [Photograph courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Arrange af hegn omkring din have er den nemmeste løsning, hvis du planlægger at lade dine kyllinger frit strejfe på din ejendom. Nem hegn? Faktisk ja, da du for det meste bare holder dine kyllinger ude af haven i modsætning til at holde rovdyr ude af dit kyllingeløb. Metal- eller træpæle, der bankes i jorden, vil gøre som hegnpæle, ligesom bambustænger eller robuste grene. Du har bare brug for noget at pakke hegn rundt.

Med hensyn til hegnmaterialer: fjerkrænet, fuglenet og kyllingetråd er alle lette, billige materialer, der vil gøre et godt stykke arbejde. Generelt vil du gerne oprette hegn, der er mindst 5 meter høj.

Bemærk: Kyllingetråd er kun godt til at holde kyllinger inde (eller ude, afhængigt af det formål, det bruges til). Det bør aldrig bruges til at køre hegn, på vinduer eller lufthuller eller andre steder, hvor rovdyrsikkerhed er nødvendig. De fleste rovdyr kan rive gennem web på ingen tid.

Andre måder at beskytte planter på
Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

Lisa Steels bathroom hedder Havearbejde med kyllinger: Planer og planter til dig og dine høner [Photograph courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Udover at nippe til planter, elsker kyllinger at ridse rundt om planterne, buske og buske på udkig efter bugs, fortrænger enhver barkflis eller grus og potentielt beskadiger ømme rødder med deres skarpe tånegle. En nem måde at beskytte planter på er at skabe en ring omkring bunden af ​​hver plante med mursten, sten, udlægningsmaskiner eller endda korte brædder. Jeg kan også godt lide at bur planter ved hjælp af et stykke trådhegn.

Bemærk: Når du vælger landskabsmaterialer, skal du passe på ikke at vælge nogen kemisk behandlet barkflis, ukrudtsplast af plast, der kan være skadelig, hvis dine kyllinger hakker og spiser det, trykbehandlet træ eller landskabsprodukter, der indeholder kemikalier, herbicider eller andre stoffer, der er potentielt farlige. til dine kyllinger. Gå i stedet med ubehandlet træ, flis og andre naturlige materialer.

Nøglen til at oprette dit kyllingevenlige landskab er at eksperimentere med forskellige typer og højder af hegn, kantning, pavers og bure for at beskytte de ting, du virkelig ikke ønsker, at kyllingerne skal have adgang til.

Om Lisa Steele: Lisa er en livslang gartner og kyllingevogter. På hendes populære Friske æg dagligt Hjemmeside og Fb-side deler hun tip til opbevaring af kyllinger samt rådgivning om havearbejde, DIY-projekter og opskrifter.

Leave a Reply