Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Havearbejde med kyllinger: Lav kompost (det er gratis gødning!)

Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

Kyllinger, der går i bar havejord

Når du har kyllinger, er der ikke behov for kommerciel gødning. [Photo courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

[Editor’s word: That is the third in a sequence of three weblog posts that includes excerpts from Lisa Steele’s e-book, Gardening with Chickens: Plans and Crops for You and Your Hens. Learn the primary publish on Getting Began and the second publish on Backyard Pest Management.]

Der er tre måder, hvorpå kyllinger kan hjælpe med kompostering i haven. Du kan integrere dine kyllinger med en kompostbunke, lade kyllinger fungere som et mellemrum, når det kommer til madaffald og haven, og hjælpe dem med at skabe kompost lige inde i kokken om vinteren.

Integrering af kyllinger med din kompostbunke

Kyllinger blev født til at ridse og vende jorden. De kan ikke tåle at se noget stablet. Således er kyllinger mesterkompostspredere. Lad dem være ved din kompostbunke, når det skal drejes, og de vender det for dig. Som en bonus leverer de masser af kvælstofrig grønt materiale i sort af kæbe, når de arbejder jorden med fødderne og søger efter frø, bugs og andre godbidder at spise.

Lad kyllinger kompostere i haven

Hvis du roterer dine haver og planter nogle om foråret og nogle om efteråret, hvorfor så ikke lade kyllingerne komme ind i den hvilende have? De kan hjælpe med at holde bugs og ukrudt i skak og også deponere deres affald.

Som en del af denne plan skal du bruge kyllingerne som din kanal, når du komposterer. Normalt tager du dine havebesætninger og køkkenrester og deponerer dem i kompostbunken for at nedbrydes langsomt. Prøv dette i stedet: Fjern kompostbunken helt ved at lade dine kyllinger behandle dit køkkenaffald for dig. Giv dine kyllinger passende skrot; de vil fordøje maden og gøre den til gødning og derefter deponere den i haven. Du reddede dig selv flere trin og giver dine kyllinger en mere sund, varieret kost.

Lad haven og jorden hvile i three måneder, efter at du har roteret dine kyllinger væk, inden du planter dine afgrøder.

Kompost inde i dit coop

Coop kombinerer brunt stof og grønt stof lige som du vil have i kompostering. Det kulstofholdige coopkuld, uanset om det er spåner, halm, hø eller endda fyrrenåle eller tørrede blade, er det brune stof. Og den kvælstofrige gødning, som dine kyllinger giver regelmæssigt, er det grønne stof. Således har du dine kompostingredienser lige der samme sted. Jeg må sige, det er strålende!

Lad gødningen og strøelsen i kokken samle sig og nedbrydes inde i kokken hele vinteren, så om foråret renser du det hele og har smuk kompost til din have. [Editor’s word: That is typically known as “the deep litter methodology.” Lisa explains the step-by-step course of intimately in her Gardening with Chickens e-book.]

Gødningste er en bekvem måde at give planter et improve af næringsstoffer. [Photo courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Lav kyllingegødningste

Kyllingebæste tilføjer næringsstoffer, enzymer, mikroorganismer og andre gode ting til din havejord, som kompost gør, males den flydende sort gør det praktisk at give en drink te til nye transplantationer eller planter, der har brug for lidt improve.

Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

Lisa Steels lavatory hedder Havearbejde med kyllinger: Planer og planter til dig og dine høner [Photograph courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Lav en “tepose” til gødningen – såsom en gammel pudebetræk. Fyld den ca. 1/three fuld med alderen kyllingegødning og delvist nedbrudt halm fra bunden af ​​coopkuldet. Bind et stykke garn eller tørresnor rundt om pudebetrækets prime og læg det derefter i en stor plastspand, tønde eller skraldespand, der efterlader plads til vand. Tilsæt vand – cirka dobbelt så meget volumen som pudebetrækets indhold – sørg for at dække pudebetræk og dens indhold helt. Lad enderne af garnet eller tøjlinjen hænge over siden af ​​spanden. Sæt det derefter afdækket på en solrig placering. Dunk pudebetræk op og ned et par gange om dagen for at røre vandet og introducere ilt til opløsningen. Efter ca. 2 uger skal du fjerne pudebetræk og kassere det faste indhold i din kompostbunke. For at bruge teen skal du fortynde den (1 del te til 4 dele vand), og den er klar til at give planterne et improve.

En advarsel: Frisk kyllingegødning er ekstremt høj i kvælstof, som kan brænde unge kimplanter eller planterødder, så du vil helt sikkert lade gødningen blive ældre i mindst three måneder og helst 6 måneder eller endda et år, før du bruger den i din have. Brug af frisk kyllingegødning i haven øger også chancen for at sprede sygdomme som salmonella og E. coli, så sørg for at lade den ældes, før du bruger den på spiselige fødevarer.

Om Lisa Steele: Lisa er en livslang gartner og kyllingevogter. På hendes populære Friske æg dagligt Hjemmeside og Fb-side deler hun tip til opbevaring af kyllinger samt rådgivning om havearbejde, DIY-projekter og opskrifter.

Leave a Reply