Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Havearbejde med kyllinger: Skadedyrsbekæmpelse

Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

Kyllinger, der hakker på jorden i haven

[Photo courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

[Editor’s be aware: That is the second in a collection of three weblog posts that includes excerpts from Lisa Steele’s e book, Gardening with Chickens: Plans and Crops for You and Your Hens. Learn the primary publish on Getting Began and the third publish on Making Compost.]

Som du forventer, er min første anbefaling til bekæmpelse af insekt skadedyr i din have at bruge din flok kyllinger. Nu er det vigtigt at indse, at kyllinger ikke skelner mellem de gode og dårlige bugs. De spiser heltene og skurkerne. Males i det lange løb har kyllinger tendens til at være en effektiv, sikker og billig måde at holde din havers bugpopulation i skak. Her er en sæson for sæson oversigt over, hvordan din flok kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr i haven.

Forår

Når du slipper dine kyllinger ind i haven om foråret, vil du opdage, at de naturligt arbejder jorden, vender den, lufter den og forbereder jorden til plantning, når de ridser og hakker på udkig efter ukrudt, bugs og andre godbidder i snavs. Kyllinger har skarpt syn, hvilket giver dem mulighed for let at få øje på orme og bugs.

Forhåbentlig vil du opdage, at dine kyllinger har spist mange af de jordboende have skadedyr, buglarver og ukrudtsfrø, før de har chancen for at skabe problemer i din have.

Kyllinger, der hakker i jorden i sommerhaven.

Nogle af de “dårlige” bugs – dem der skader planter – som mine kyllinger hjælper med at kontrollere, er kålorm, græshopper, japanske biller og junibugs. [Photo courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Sommer
Cover of Gardening with Chickens bog af Lisa Steele

Lisa Steels bathroom hedder Havearbejde med kyllinger: Planer og planter til dig og dine høner [Picture courtesy of Gardening with Chickens/Voyageur Press]

Når dine planter er etableret og vokser godt, males inden grøntsagerne er modne, kan du lade dine kyllinger komme ud i haven i korte perioder. De vil elske at trække ukrudt, der er vokset, og søge efter bugs. Hvis du har en kofangerafgrøde undervejs, vil du overvåge kyllingerne ret tæt, så de ikke spiser din høst sammen med insekterne.

Kyllinger er lidt kræsen med hensyn til, hvilke bugs de spiser, males desværre stemmer deres præferencer sandsynligvis ikke overens med dine. De skelner ikke mellem “gode” bugs (såsom orme, bønner og myrer) og “dårlige” bugs (såsom japanske biller og stinkbugs), så du vil måske sikkert flytte nogen af ​​de gode bugs, du opdager før kyllingerne kan sluge dem. Kyllinger spiser også padder, som er yderst gavnlige for haverne, så keep øje med dem også, så du kan flytte alt, hvad du finder i sikkerhed.

Selvom du ikke slipper dine kyllinger ind i din have i hele vækstsæsonen, skal du sørge for at dele eventuelle bugspisede produkter med dine kyllinger. Ikke kun har de ikke noget imod, hvis en tomat er halvspist, de betragter den fornærmende bug også som en velsmagende godbid! Det samme gælder alle grøntsager, der nippes af kaniner eller hjorte – dine kyllinger vil elske at spise dem.

Efterår

Efterår er det perfekte tidspunkt til at lade dine kyllinger vandre frit i din have. Når du har høstet dine afgrøder, kan du lade dine kyllinger komme ind for at rense de resterende stilke, vinstokke og stilke. Kyllingerne samler ikke kun deres retfærdige andel af insekter, de vil også arbejde hurtigt med eventuelle bugspiste blade eller produkter, der ikke var egnede til høst. Er der en bug eller orm inde i en tomat? Du synes måske det er groft, males for en kylling er det bare freed from cost protein!

En advarsel: Nogle haveplanter er giftige for kyllinger, især hvis de spises i retailer mængder; disse inkluderer asparges, rabarber og medlemmer af nattskygge-familien, såsom hvide kartofler, tomater og aubergine. Lisa’s Havearbejde med kyllinger bogen indeholder en mere omfattende liste.

Om Lisa Steele: Lisa er en livslang gartner og kyllingevogter. På hendes populære Friske æg dagligt Hjemmeside og Fb-side deler hun tip til opbevaring af kyllinger samt rådgivning om havearbejde, DIY-projekter og opskrifter.

Leave a Reply