Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Havecheckliste: August | Udskiftning af sydlig eksponering

Det bliver august om få dage! Sensommeren er sådan en spændende tid i haven. Høst strømmer ind, blomster blomstrer, og efterårsplantning er begyndt. Her er en tjekliste, der hjælper dig med at holde dig på sporet i denne travle tid på året.

Køb flerårige løg, hvidløg, skalotteløg og løg.

Flerårige løg, hvidløg, skalotteløg og mange blomsterløg er alle plantet om efteråret. Præcise plantedatoer kan variere afhængigt af din hårdhedszone, males her i Virginia er det bedst at plante dem mellem 15. september og 15. november.

Hvis du håber at vælge sorter fra et bredt udvalg, er det bedst at få din ordre tidligt.

Keep dig informeret om høst.

Det kan være svært at holde trit med høsten, især hvis du er ny gartner, males det er vigtigt, hvis du vil have frisk mad så længe som muligt. Mange planter som bønner, agurker og sommer squash holder op med at producere, når du holder op med at høste.

Hvis du kan, er det bedst at høste om morgenen, mens det stadig er køligt. Du bliver mere behagelig, og dine produkter bliver skarpere og forbliver friske længere. Grønne skal straks dunkes i isvand, når de høstes i varmt vejr.

Hvis du kæmper for at følge med, skal du tilbyde at dele nogle grøntsager med venner eller naboer. Vær en pluk- og konserveringspart for at få mest muligt ud af overskudsproduktionen. Uncover flere tip til brug af produkter:

Plant efterårsafgrøder.

Præcis når du planter, afhænger af din hårdhedszone, males august er afgørende for plantning af efterårsafgrøder her i Virginia og meget af det sydøstlige. Afslut transplantation af kål, broccoli, blomkål og collards kimplanter til efteråret. Så radiser, kålrabi, majroe, gulerødder, rødbeder, urter, grønkål, collards og schweizisk chard. Pam Dawlings gæstepost fra sidste år er en fremragende ressource for dem, der ønsker at dyrke efterårsafgrøder.

Vand konsekvent.

August i det sydøstlige er varmt! Det er ikke tid til at slække på vandingen. Dette gælder især for unge efterårsafgrøder som gulerødder, rødbeder og kål, som du lige er startet i haven. Afgrøder som søde kartofler, vandmeloner, tomater og vinter squash vil producere bedst, når de vandes grundigt.

Det er også vigtigt at huske at vande stauder som frugttræer og blomstrende buske, hvilket giver dem lejlighedsvis sund gennemblødning, især hvis du bare plantede dem i foråret.

Keep øje med skadedyr og sygdomme.

Keep øje med tomater, ægplanter og squash, og pas på hornorme, loppebiller og squashbugs. Behandl med håndplukker og diatoméjord.

Svampesygdomme trives i varmen og fugtigheden i sensommeren og syd. Keep øje med planter for sygdomme som Downey Mildew, rust og Fusarium wilt. Fjern og brænd eventuelle syge planter.

Ukrudt og påfør mere barkflis.

August er en vigtig måned at holde trit med ukrudt. Du vil se bedre produktion fra planter, hvis de ikke konkurrerer med ukrudt om fugt og næringsstoffer i denne periode.

Hvis barkflis omkring dine planter begynder at gå i stykker, er det en god ide at tilføje endnu et lag. Det hjælper med at bevare fugt og blokere ukrudt.

Tag noter.

August er en fremragende tid på året til at tage nogle noter i din havejournal. Skriv ned, hvilke sorter der fungerede godt, og hvad der ikke gjorde. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du tegne dit havelayout, så du kan planlægge afgrøder og dække afgrøder.

Sæt oplagringsafgrøder.

Mange mennesker begynder at høste lagerafgrøder i august. Det er vigtigt at høste, kurere og opbevare dem ordentligt, så de holder sig godt. Tjek:

Plante faldafgrøder.

Når sommerafgrøder er færdige, er det vigtigt at beskytte og forbedre din havejord til næste sæson. Såning af rødkløver, havre, østrigske vinterærter og rug som høstafgrøder kan hjælpe med at beskytte din jord mod erosion, skabe habitat for gavnlige insekter og svampe og tilføje organisk stof og næringsstoffer til jorden. Læs mere om, hvorfor du bør overveje faldafgrøder her.

.

Leave a Reply