Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Havevandsforvaltning | Udskiftning af sydlig eksponering

Vand kan virke som et af de nemmeste elementer i en have at styre. Det er utvivlsomt lettere at trække sprinkleren ud end at trække ukrudt! Desværre, som mange gartnere har opdaget, kan vand forårsage en række problemer i haven, hvis du har for meget eller for lidt. Her er et par måder, du kan forbedre din have til at klare vandmangel og overskud.

For meget vand

Erosionskontrol

Mange gartnere, der er heldige nok til at kalde appalacherne hjem, skal klare mindre end flade havegrunde. Selv med en lille hældning kan erosion være en væsentlig bekymring.

Erosion skader havejord ved at vaske organisk materiale og essentielle næringsstoffer væk. Det er også skadeligt for lokale vandområder. Når overskydende næringsstoffer i jorden ender i vandløb, søer og floder, kan de forårsage algeblomstring, som skader fisk og andet vandlevende liv.

 1. Hvaler og terrasser

  For svære skråninger eller områder, som du ved er udsat for erosion, kan det være værd at bruge tid og arbejde på at opføre konturhvaler eller rækkehuse.

  Du kan oprette rækkehuse med forskellige materialer, herunder brædder, træstammer eller sten. Du vil oprette en mur, der er parallel med skråningen. Derefter kan du flade jorden bagved ved at rive den mod væggen. Denne metode er en fantastisk måde at kunne dyrke årlige afgrøder på bjergskråninger.

  Hvaler er i det væsentlige høje senge med grøfter bag dem. Større hvaler er typisk bygget til at følge konturen af ​​en skråning. Hvaler hjælper med at forhindre erosion og tilbageholde vand. Vandet, der samler sig i grøften, siver langsomt ind i højen og giver planter fugt over en længere periode. Du kan lære mere om at opbygge en egen sval i vores indlæg, “Lad os story om svaler.”

 2. Afgrødeafgrøder

  En anden kritisk faktor til forebyggelse af erosion er aldrig at lade jorden være bar. Dækafgrøder hjælper med at forhindre erosion, fordi deres rødder hjælper med at holde jorden på plads og optager fugt. Så dækafgrøder i stier mellem senge, i områder, der ikke er i produktion i øjeblikket, og i løbet af efteråret for at holde din jord dækket om vinteren og foråret. Lær mere om hvilke dækafgrøder du skal plante i dette blogindlæg.

Vandregistreret jord / stående vand

Et andet disadvantage, der er fælles for det sydøstlige USA, er tunge lerjord. Disse typer jord er tilbøjelige til at blive vandlogget i løbet af foråret regntiden. Der er et par ting, så de kan gøre for at bekæmpe dette disadvantage.

 1. Tilføj organisk stof

  Organisk materiale forbedrer dramatisk, hvordan din jord håndterer vand. Det opsuger vand beneath regn og giver planter mulighed for langsomt at få adgang til det over tid. Den hurtigste måde at tilføje organisk materiel til din have på er at påklæde din have med flere tommer velaldet kompost.

  Du kan også tilføje organisk materiale ved hjælp af dækafgrøder og barkflis. Naturlige barkfliser som halm, blade, græsafskæringer og træflis nedbrydes langsomt og tilføjer organisk materiale og næringsstoffer til jorden.

 2. Gå uden tilladelse

  Ligesom at tilføje organisk materiale, reducerer du den mængde, du tillader, med at forbedre dræningen og giver planter adgang til fugt over længere tid. Ditching af styrestangen holder jordstrukturen intakt og reducerer komprimeringen, et stort disadvantage med lerjord.

 3. Hævede senge

  Hvis du kæmper med våde forårsjord, kan du overveje at bygge hævede senge. Du kan oprette hævede senge fra skrot, træstammer, sten og andre billige eller freed from cost materialer. De dræner godt og varmes hurtigt op om foråret og hjælper dig med at komme tidligt i gang. Husk, at de også tørrer hurtigere ud i de varme sommermåneder.

For lidt vand

Vand effektivt

Ikke alle vandingsplaner er skabt ens! Vanding i den køligere tidligt om morgenen eller aftenen hjælper med at mindske den mængde vand, du mister til fordampning. Du kan reducere fordampningen yderligere ved hjælp af drypvanding eller blødgøringsslanger. Hvis du ofte glemmer at slukke for dit vandingssystem, skal du overveje at købe en timer, der automatisk slukker for den. Alternativt kan du indstille en køkkenur eller timer på din telefon for at minde dig om det.

Barkflis

Barkflis hjælper med at holde jorden kølig og fugtig og reducerer fordampningen. Du kan bruge mange billige eller freed from cost materialer som barkflis, herunder rester af dækafgrøder, græsafskæringer, halm, blade og træflis.

Saml regnvand

 1. Regnfade

  Regntønder er et fremragende aktiv for enhver baghave. Du kan tilføje tagrender til dit hjem eller haven skur og samle vandet i en tønde til brug til vanding af planter. Regntønder behøver ikke være fancy; rensede skraldespande med huller boret de rette steder fungerer, hvis du ikke har noget imod et gør-det-selv-projekt.

 2. Hvaler

  Som vi nævnte ovenfor, kan du også bruge konturhvaler til at opsamle regnvand. Vandet fylder grøften bag højen og siver langsomt ind i den, så planter kan opsuge vandet over længere tid.

Vælg vandvise afgrøder

Hvis du har et område i din have, der er svært at vandre, vil du måske plante afgrøder og blomster, der ikke kræver meget. Disse inkluderer indfødte blomster som echinacea og madafgrøder som flint og buler.

Uanset om du kæmper med for meget vand eller for lidt, kan disse strategier hjælpe med at gøre din have mere produktiv. Korrekt vandforvaltning er nøglen til en sund have og et sundt lokalt økosystem.

.

Leave a Reply