Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hjemmekompostering | Den nemme måde

komposteringssystem

Kompostering – Det er uheldigt, hvor ofte denne sætning skræmmer gartnere. Faktum er, at alle kan kompostere, og der er så mange fordele at nyde som et resultat. Selv hvis du kun har en lille have eller altan, kan du gøre en bunke af dine rå husholdningsmaterialer til det smukkeste, rigeste, mørkeste, jordiske materiale, der er naturens superfood til planter.

Det kan tage noget tid for denne transformation, males heldigvis er der et par enkle trin, du kan tage for at fremskynde processen. Vær sikker på, at kompostering ikke behøver at involvere komplekse forhold eller dyre systemer. Det kan være let og freed from cost.

Så godt for miljøet

Ikke kun er færdig kompost næsten det bedste, du kan levere dine planter, det er også godt for miljøet. Når alt kommer til alt, hvilken bedre måde at reducere vores offentlige lossepladser end at omdanne meget af det affald til haveguld? En reduktion af lossepladsaffald svarer også til færre drivhusgasser, males hear over miljøfordele ved kompost strækker sig langt ud over lossepladsen.

Kompost arbejder så kraftigt for at forbedre tilden på din jord, at den har en direkte indvirkning på reduceret erosion og afstrømning. De rige organiske næringsstoffer fra kompost i jord vil også dramatisk forbedre dine plantes sundhed; så de vil kræve færre, hvis nogen, supplerende gødning.

Sundere planter er bedre i stand til at afværge skadedyrsproblemer og sygdomsproblemer alene, så kompost reducerer i sidste ende pesticidbrug – hvilket er godt for gavnlige havedyr.

Vidste du, at fremstillingsprocessen for pesticider og gødning også har en pris på miljøet? Så reduceringen af ​​vores individuelle brug af disse syntetiske produkter krøller langt ud over vores egne hjørner af verden.

strimlet papir

Så meget papir hober sig op i vores hverdag. Makuler det! Det er en ideel kulstofkilde til din have. Bare rolig for blækket – de fleste blæk er vegetabilske-baserede. Undgå canine blanke trykte materialer. Det er bedst at udelade dem.

Fantastisk til haven

Så hvad med kompost gør det til det eneste bedste jordændring, du kan tilføje til din have? Nå konverterer det alle de råvarer, du tilføjer, til alle de materialer, der er nødvendige for plantevækst – herunder sporstoffer og huminsyre (en vigtig ingrediens, der hjælper med at gøre plante næringsstoffer tilgængelige).

Alle råvarer i dit hjem, der kan nedbrydes biologisk, indeholder næringsstoffer. Disse næringsstoffer bliver en del af det endelige kompostprodukt under nedbrydning. Faktisk er de indeholdt og opbevaret i kroppen af ​​alle organismer, der var på arbejde under nedbrydning.

Lad os story om disse organismer i et øjeblik. Der er meget mere på arbejde end regnorme og rolige polyinsekter, du måske ser kravle rundt derinde.

En kompostbunke består af en utrolig mangfoldighed af organismer, der udgør rollebesætningen, der nedbryder alle råvarer. De varierer i størrelse fra de mindste encellede bakterier, alger, svampe og protozoer; til de mere komplekse nematoder og regnorme.

Der foregår en hel verden af ​​aktivitet derinde, som i sidste ende overføres til din jord. Når disse organismer reproducerer og dør i denne miniaturecirkel af liv, frigiver de de næringsstoffer, der er blevet opbevaret i deres kroppe, så disse næringsstoffer bliver tilgængelige for dine planter. Organismerne sammen med gavnlige fungicider, der udvikler sig i kompost, hjælper også med at undertrykke sygdomsfremkaldende organismer ved enten at dræbe eller hæmme dem.

Plantenæringsstoffer, sygdomsundertrykkelse, forbedret jordstruktur – alle disse ønskelige resultater starter med dine rå husholdningsmaterialer.

have seng

Der er bare intet som kompost for at skabe den næringsrige jord, der vil fremme sunde og robuste planter.

Det er lettere end du tror

Ofte får instruktioner til fremstilling af kompost processen til at virke kompleks. Brunt og grønt, kulstof og kvælstof, 4-til-1, 2: three – det er ikke underligt, at så mange fremtidige komposter bare aldrig kommer i gang. Så lad os koge dette ned til det grundlæggende.

De fleste biologisk nedbrydelige materialer kan tilføjes til dit komposteringssystem.

Det er forbruget af råmaterialerne af alle mikroorganismer (sammen med de større væsner, som regnorme og rolige polybugs), der forårsager nedbrydning. Den fodrende vanvid – på sit mest basale – er fokuseret på kulstof (aka brun) og nitrogen (aka grøn). Sultne mikroorganismer har brug for noget af begge dele.

Hvor meget brunt (kulstof) og grønt (kvælstof) materiale skal du fodre dine små mikrobielle venner? Nå skal du ikke bekymre dig om alle de forhold, du kan se derude. I sidste ende skal du bare skabe stability, males mere om det på et minut.

Så du har brug for brune og grønne materialer. Hvad er det præcist? Nå, brune materialer er kilden til kulstof, og grønne materialer er kilden til kvælstof. Lad heller ikke den fysiske farve på materialet narre dig. Her er nogle almindelige eksempler på hver kind:

Brune (kulstof) materialer

Indendørs: kaffegrums, strimlet papir og aviser, pap, uaktuelt brød

Udefra: tørrede blade, små kviste, savsmuld, hø

Grønne (kvælstof) materialer

Fra indendørs: æggeskaller, grøntsagsrester, frugtrester, teposer

Udefra: frisk græsafskæring, planteafsnit, kyllingegødning

Disse er alle gode enter til din kompost. Males hvis du er ivrig efter at tage din kompost til et højere næringsniveau, skal du også overveje kvaliteten af ​​dine enter. Da det er næringsstofferne i råmaterialerne, der bliver de næringsstoffer, der er tilgængelige for dine planter gennem kompost, er det ikke overraskende, at kvaliteten af ​​dine enter vil have en indflydelse på værdien af ​​din kompost.

æggeskaller

Knuste æggeskaller er fyldt med næringsstoffer – især calcium og en god ingrediens til din kompost. Det er ikke nødvendigt for mig at male dem i sådanne små stykker, males når jeg gør det, nedbrydes de meget hurtigere for at blive tilgængelige og tilgængelige i en kind, planter kan bruge.

Indgange af højere kvalitet gør en forskel. For eksempel vil skrot fra grøntsagerne i din egen have sandsynligvis indeholde mere næringsstoffer end kommercielt dyrkede købte produkter.

Æggeskaller er et andet godt eksempel. Vidste du, at æggeskaller er ca. 40% calcium? De er et fantastisk materiale at tilføje til din kompostbunke. Det er et vigtigt mineral, som alle planter har brug for for at vokse og trives. Hvad er endnu bedre? Æggeskaller indeholder også kalium, magnesium og svovl – vigtige næringsstoffer, som planter har brug for for at yde deres bedste.

Æggeskaller fra dine egne kyllinger i baghaven eller, hvis du ikke har kyllinger, køber æg, der kommer fra fritgående, økologiske høner – som Pete og Gerrys Pure Eggs, hvis høner er opdrættet Certificeret Humane® Free Range – som foder i græsset til frø og grubs (som kyllinger skulle!) vil til gengæld tilbyde flere næringsstoffer gennem komposten til dine planter.

På den anden aspect kan tilføjelse af tvivlsomt råmateriale gennemføres for at skabe utilsigtede konsekvenser i din have. Føj aldrig fx sygt plantemateriale eller ukrudtsfrø til din kompostbunke. De vil sandsynligvis overleve nedbrydningsprocessen, og når du tilføjer det færdige produkt til din have, vil de bare sprede problemet.

Nogle andre materialer, der skal undgås, inkluderer kødprodukt og gødning fra kødædende dyr (som medfører risiko for farlige patogener). Kemisk behandlede plantematerialer eller græsafskæringer er også en dårlig idé. Kemikalierne kan fortsætte gennem den færdige kompost og påvirke planterne i din have negativt.

komposteringsbeholder

Alt, hvad der kommer fra Jorden i en eller anden planteform, kan komposteres. Jo mindre stykkerne er, jo hurtigere nedbrydes. Så – bryd op, skær eller makuler større materialer.

Sådan fungerer det hele

Du kan smide en blanding af råvarer i en bunke og gå væk. Selvom du ikke gjorde noget andet, ville de eksisterende mikroorganismer i råmaterialet og det omgivende miljø langsomt fordøje og nedbryde bunken til kompost. Det ville være fint, males det ville tage mange måneder at få færdig kompost.

Hvorfor? Ligesom os kan mikrober kun spise så meget advert gangen. Flere mikrober betyder mere nedbrydning, så hvis du vil fremskynde processen, skal du fremme et miljø, der vil skabe en befolkningseksplosion. Til det har du bare brug for vand, luft og stability.

Vand: Mikroorganismer har brug for vand for at trives, så preserve kompostbunken fugtig. En god tommelfingerregel er at våde bunken ca. en gang om ugen (i fravær af regn) for at holde materialet konsistent af en fugtig svamp.

Luft: Som alle skabninger kræver mikroorganismer luft at trække vejret. Drejning af materialerne i bunken – grundlæggende blanding af alle materialer – en gang om ugen tilfører bunken vital ilt. Bland materialerne med en skovl eller en gaffel – eller ethvert værktøj, der giver dig mulighed for at røre og samle hele bunken igen.

Stability: Lad være med at tænke for meget på ingrediensforhold. Stræb efter en jævn stability mellem brune og grønne materialer. Ideelt set er mere brun end grøn optimum – males det er ikke nødvendigt for en sund kompostbunke.

Når du giver fugt, luft og en stability af ingredienser; mikroorganismerne i dyngen er sundere og formerer sig hurtigt. Jo flere mikroorganismer du har, jo mere fordøjelse af råvarer foregår, og al den aktivitet genererer varme.

komposteringssystem

Her er kompost i fireside nedbrydningsfaser. Nye materialer tilføjes stadig til bunken yderst til højre. Bunnsekundet fra højre modtager ikke længere nye enter og begynder at bryde sammen. Den anden bunke fra venstre er næsten færdig. Bunken længst til venstre er klar til haven.

Den optimale temperatur for en hjemmekompostbunke til hurtig nedbrydning er omkring 150 grader F. Ved den temperatur vil du sandsynligvis se damp stige fra bunken, når du blander bunken og udsætter kernen.

Et komposttermometer er et billigt værktøj til nem temperaturaflæsning. At kende den specifikke temperatur kan virkelig hjælpe dig, for hvis det falder, er det din første indikation på, at du ikke har en god stability mellem materialer.

Når din kompost nærmer sig slutningen af ​​den endelige nedbrydning – lige før den er færdig og klar til at tilføjes til din jord – vil den naturligvis køle ned til omgivelsestemperatur. Males hvis temperaturen i en ung bunke falder, skal du gå tilbage til det grundlæggende.

Når du har holdt bunken fugtig og blandet, vil faldende temperaturer skyldes en ubalance i ingredienserne. Hvis du har tilføjet en masse grønne materialer, skal du kigge efter flere brune materialer at tilføje – eller omvendt. Når du justerer balancen mellem materialer i bunken, ser du bunkenes temperatur afspejler ændringen.

Hvad hvis din bunke aldrig bliver op til 150 grader F eller endda 100 grader F? Bare rolig. Dette er ikke et tegn på fiasko, og det betyder ikke, at dine materialer ikke bliver til kompost. Processen vil bare tage lidt længere tid. I stedet for at være færdig med kompost om to måneder, kan du f.eks. Skulle vente fireside måneder. Vær tålmodig – med din kompost og med dig selv. Belønningen er ventetiden værd.

Et andet punkt med hensyn til temperatur, placering af kompostbunken i solen vil ikke påvirke bunkenes varme væsentligt. Faktisk holder jeg min kompost i skyggen. Varm kompost handler om en blomstrende fest med mikrobiel aktivitet.

Forhåbentlig hjælper disse grundlæggende trin med at nedbryde noget af mysteriet ved kompostering. Der er ingen tid som nutiden til at starte, og når du fortsætter processen, bliver den anden natur. Det tager ikke lang tid at begynde at genkende, hvor meget af dit husholdningsaffald der kan kastes i en kompostbunke for at omdanne til gartnerens guld.

Leave a Reply