Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvad man skal dyrke i din sommergrøntsagshave

forskellige arvestomater

Den bedste tid på året er når havenes højdepunkt er sommerafgrøderne. Dagene bliver varmere, og det køler ikke ned om natten. Salat, spinat og ærter, der var gode til forårets kølige vejr, passerer deres højdepunkt. Nogle vil bolt og gå i frøproduktion, hvilket er okay, hvis du vil gemme frø til næste år, males de er ikke længere spiselige. De fleste stopper bare med at producere, og smagen er ikke længere acceptabel. Det er på tide at fjerne resterne af disse afgrøder og gøre plads til de varmekærende sommerafgrøder.

Sommerafgrøder trives i varmen. De vokser i størrelse meget hurtigere end når det er køligt, og de begynder at sætte frugt. De fleste af de ting, du dyrker om sommeren, kan også opbevares om vinteren ved frysning, konserves eller tørring. Selvfølgelig er det bedste at spise friske grøntsager lige ud af haven. Her er nogle grøntsager, som du kan nyde om sommeren.

forskellige arvestomater

  1. Tomater. Tomater er nummer et på så mange måder. For gartnere er den første modne tomat et bevis på, at du er en god gartner, og hvis du er foran dine andre gartnere, har du fået skryterettigheder til sæsonen! Solmodnet tomater retfærdiggør arbejdet i haven helt sikkert. Forhåbentlig dyrker du et par forskellige sorter af tomater og nyder de subtile forskelle i smag for at bestemme din særlige favorit. Hvis du har nogle arvestomater i din have, er du i en stor godbid. Størrelser, former og farver er så varierede, og smagene er lige så unikke.
  2. Peberfrugter. Peberfrugterne er i deres herlighed, når den bliver varm. Disse planter hader kulden – endnu mere end tomaterne gør. Hvis du havde en kold kilde, din peberplanter så sandsynligvis ud til at de måske ikke klarede det, males så snart det bliver varmt, får peberfrugter en fuldstændig bedring og trives. Peberfrugter er ikke kun meget produktive, males de er en af ​​de smukkeste planter i haven. Der er så mange peberfrugter at vælge imellem, så dette er en god at plante i mange sorter. Medtag nogle søde paprika og derefter gå på varmen !! Vælg peberfrugter i dit komfortområde af varme. Salsa, her kommer vi!
  3. Agurker. Forhåbentlig plantede du nogle agurkefrø i din have. De elsker sommervarmen, så længe du giver nok vand, når der ikke er regn. Agurker kan lade sig bare vandre på jorden, males de gør det bedst, hvis de dyrkes lodret på en trellis eller linjer. Det holder agurkerne rene, og det gør dem lettere at plukke. Trellising tager også mindre plads og giver plads til andre afgrøder. Spis dine agurker almindeligt, friske fra haven, eller lav en agurksalat. Hvis du har mere, end du kan spise, så lav pickles!

    squash vokser med blomster

  4. Squash. Der er to hovedkategorier af squash: vinter squash og sommer squash. Vinter squash er den kind squash, du kan gemme til brug i vintermånederne, som acorn squash, crookneck og delicata. Disse squash forbliver på vinstokken indtil efteråret høst. Sommer squash er squash af courgette, som ikke holder godt. Alle squashplanter har brug for de varme sommermåneder for at dyrke og producere frugt. Sommer squash producerer tidligt og fortsætter gennem hele vækstsæsonen. Vi har alle set den zucchini, som nogen bringer på arbejde for at give væk. Nogle er på størrelse med logfiler, males det er okay. De kan stadig strimles og bruges til ting som courgettebrød. Ideelt set er sommer squash plukkes regelmæssigt og bruges i omrørning eller tilsættes de grillede grøntsager, når de koges udendørs.
  5. Søde kartofler. Søde kartofler plejede kun at være en sydlig afgrøde. De har brug for en lang vækstsæson, som ikke er mulig i nord. Det hele har ændret sig med udviklingen af ​​søde kartoffelsorter med en kortere vækstsæson. Nu kan alle gartnere dyrke søde kartofler. Søde kartofler dyrkes af søde kartoffel glider, der ligner et stykke stilk. De har brug for plads til at sprede sig og kan med succes dyrkes i en stor gryde.

    gule bønner hængende under blade

  6. Bønner. Der er så mange sorter af bønner at vælge imellem. Udover de sædvanlige grønne og gule bønner er der lyserøde bønner og lilla bønner såvel som andre. Nogle sorter er buskbønner og nogle er polebønner. Bønner er lækre lige fra haven, males de bevares også let til vinterbrug. Bønner har retailer frø, så de er meget nemme at plante. De tager meget lidt opmærksomhed, mens de vokser, og hver plante producerer en utrolig mængde bønner at nyde.

Alle sommerafgrøder er i deres herlighed lige nu. Tjek dem ofte, og vælg dine grøntsager, når de er på sit højdepunkt. God fornøjelse!

Leave a Reply