Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvad skal man gøre med hortensiaer, når de blomstrer

Så hvad skal du helt præcist gøre med dine hortensiaer, når de blomstrer? Er det i orden at beskære dem? Skulle du være deadheading de brugte blomster?

Disse spørgsmål er to af de mest populære om hortensiaer, der kommer til os hver sommer. Og med meget god grund.

Den enkle sandhed er, hvordan du plejer dine hortensiaer om sommeren, kan gøre en stor forskel i både din plantes generelle sundhed, og hvordan de også blomstrer og klarer sig næste år.

mophead hortensiaer
En af de mest populære sorter af alle er mophead hortensia. Med sine enorme blomstrende pom-pom-stil er det simpelthen et smukt syn at se. Males god sommerpleje er afgørende for at sikre, at mopheadhortensiaer blomstrer den følgende sommer,

For at hjælpe med at besvare alle disse spørgsmål og mere, handler dagens artikel om sommerhortensia pleje. Både mens de blomstrer, og efter at de også er færdige med deres blomstringscyklus.

Hortensiaer blomstrer i popularitet

Hortensiaer er mere populære end nogensinde nu. Især med alle de fantastiske nye sorter og hybrider, der udvikles hvert år. Faktisk er udvalget næsten overvældende!

Fra retailer bladbuske, der producerer enorme blomstrende globus (ofte kaldet mopheads), til mere subtile blomstrende sorter som Oakleaf med deres stablede stilkblomster, der er en stil, der passer til ethvert landskab og behov.

Males de kræver alle lidt pleje nu og da for at holde dem blomstrende stærke. Især mens de blomstrer – og endnu mere, lige efter at de har afsluttet deres blomstringscyklus.

Hvad skal man gøre med hortensiaer – før og efter blomstringen

Hydrangea Care – Betydningen af ​​Deadheading

Når hortensiaer begynder at blomstre, kan deadheading brugt eller falmende blomster have flere fordele for dine planter. Deadheading er praksis med at klippe eller afskære gamle blomster, når de begynder at dø af.

Først og fremmest holder udøvelsen af ​​deadheading dine planter sikkert friske og levende. Males fordelene rækker langt ud over bare æstetik.

hortensia blomst tørring på stammen
Efterhånden som hortensiablomstringen begynder at falme, tager de fortsat energi fra planten. Energi, som planten kunne og burde bruge til at udfylde kommende blomster, samt fodring og lagring af strøm i dens rødder.

Fjernelse af falmende blomster gør det også muligt for planten at bevare sine ressourcer, så de resterende blomster kan komme. Desværre, så længe en blomst forbliver i takt med hovedplanten, bruger den fortsat energi.

Det gør dette i et forsøg på at helbrede og holde det frisk og levende. Males da blomsten fortsætter med at dø, bruger planten også en hel del energi til at hjælpe blomsten med at danne sine frø.

Energi til næste års blomstring – Hvad skal man gøre med hortensiaer, når de blomstrer

Den gode nyhed er, at så snart en gammel blomst er fjernet, omdirigeres energien andre steder. Som nævnt ovenfor er noget af den energi rettet mod at udfylde de resterende blomster.

Tjek denne uges nye have -podcast:

Males endnu vigtigere, planten begynder også at omdirigere energien til rodvækst og opbevaring af næringsstoffer. Og ved at gøre det begynder processen med at drive den følgende sommers blomstring til et endnu større og lysere present.

Deadheading er vigtigst beneath plantens første skylning af blomster. Når blomster falmer, skal du fjerne så mange som muligt for at holde energien flydende, hvor den er mest nødvendig.

Og når du skærer blomster fra en plante, skal du altid sørge for at bruge skarpe, rene beskærere. Kedelige knive kan let skade stænglerne og tage endnu mere tid og energi for planten at helbrede end den gamle blomst, der er tilbage.

Et godt par beskærere vil gå langt for at gøre arbejdet hurtigt og let. Fordi mange hortensiaer kan være ret retailer, kan et par håndteringspar med lang håndtering være et af de bedste valg af alle.

Hortensia -pleje – hvad man skal gøre med hortensiaer, mens de blomstrer

Hvad du skal gøre med din hortensia, når den blomstrer, afhænger alt af, hvilken form du dyrker. Og du kan normalt fortælle sorten, når den blomstrer.

Generelt skal sommerblomstrende hortensiaer beskæres umiddelbart efter at de er færdige med at blomstre. Dette inkluderer Oakleaf, Bigleaf, Climbing og Mountain sorter.

hvad skal man gøre med hortensiaer, når de blomstrer
For de fleste hortensia sorter skal beskæring finde sted lige efter at de er færdige med at blomstre. Dette giver masser af tid til ny vækst inden vinteren, hvor næste års blomstring vil danne sig. Beskæring for despatched på sæsonen kan fjerne disse blomster.

Alle disse sorter producerer deres næste års blomster på årets sensommervækst eller det, der kaldes “gammelt træ”. Og hvis du venter til efteråret for at beskære disse sorter tilbage, beskærer du også det træ, der holder den efterfølgende sæsonblomstring.

Desværre, når de fleste gartnere har problemer med at få deres hortensiaer til at blomstre hvert år, skyldes det ganske ofte at beskære deres buske for despatched det foregående år – og ikke på grund af dårlig plante- eller jordsundhed.

befrugtende stauder
Gode ​​beskærings- og deadheading -vaner nu kan gøre en stor forskel i næste sæsons blomster.

At beskære gamle træblomstrende hortensiaer, mindre er mere. Hortensiaer behøver ikke at have større beskæring for at fortsætte med at blomstre. Beskær ganske enkelt for at holde formen eller styre vilde grene.

Sensommer / efterår blomstrende hortensiaer – Hvad skal man gøre med hortensiaer, når de blomstrer

For Clear og Panicle -sorter skal beskæring foretages sidst på vinteren eller meget tidligt på foråret. Disse sorter producerer deres blomster på nyt træ og blomstrer i sensommeren til at falde.

Ved at beskære planten, inden der opstår ny vækst, risikerer du ikke at fjerne fremtidige blomster. Beskæring af disse sorter i vækstsæsonen eliminerer imidlertid blomstring samme år.

Igen, ligesom med sommerblomstrende sorter, behøver sensommeren og efterårshortensiaer ikke at blive beskåret kraftigt. Beskær ganske enkelt for form og kontrol.

Gødning

Endelig er der befrugtning af dine hortensiaer. Lidt strøm hvert år er bestemt nyttigt til at producere retailer blomstringscyklusser. Males når du anvender denne gødning er ekstremt vigtig.

Heldigvis, for både sommer og sensommer/efterårssorter, udføres gødning bedst i det tidlige forår, da planten begynder at komme til reside. For at befrugte er der ikke behov for fancy, formulerede blandinger til hortensiaer.

En simpel, velafbalanceret gødning som Jobes All Aim Plant Meals er mere end nok til at klare jobbet. Dette vil hjælpe med at give planten før blomstringen og holde den stærk og sund hele sæsonen!

Her er at passe på dine hortensiaer, mens de blomstrer – og efter. Og til at have smukke blomster i mange år fremover! God havearbejde – Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e -maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! For at modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det straightforward liv hver uge, skal du tilmelde dig vores freed from cost e -mail -liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde affiliate hyperlinks.

Leave a Reply