Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvad skal man gøre med kirsebærtomater

Hvad i alverden skal vi gøre med alle disse cherrytomater ?! Jeg udtaler normalt denne erklæring til Mary hvert eneste år, da juli bliver til august.

En dag er vi simpelthen begejstrede for at have vores første lille cherrytomat modnet på planten. Og inden for en uge eller to, endnu mere glad for at plukke three eller 4 hver dag til frisk mad eller salater.

Og så sker det. Det overvældende angreb af cherrytomater begynder. Og før vi ved af det, er der ingen mulig måde at forbruge de hundredvis og hundreder, der kommer fra planten. Med, kan jeg tilføje, ingen ende i sikte!

plukke cherrytomater
Cherrytomat -høsten kan hurtigt komme ud af hånden! Ved midten af ​​sommeren kan en enkelt plante producere hundredvis af tomater hver uge.

Selvom de høje produktionsniveauer i vores zucchini-planter bestemt tester både vores opskriftskreativitet og vores overgivelse til venner og familiefærdigheder, ser det altid ud til at være vores cherrytomatplanter, der lader os undre sig over, hvad vi nogensinde vil gøre med en stadig voksende høst.

Uncover måder at bruge en massiv høst

Males cherrytomat -dilemmaet blev virkelig sat på prøve et par år tilbage. Det skæbnesvangre år plantede vi ved et uheld 4 big arvestykker cherrytomatplanter i vores have. Det var ud over de to sorte kirsebærplanter, vi normalt planter hver sæson.

Desværre ser det ud til, at en af ​​os det år ikke mærkede vores kimplanter godt. Jeg siger en af ​​os, fordi jeg ikke specifikt vil kalde mig selv ved navn. Males lad os bare sige, at vi var chokerede over at have vokset så mange cherrytomatplanter i vores have på én gang.

sorte cherrytomatplanter
Sorte cherrytomater er vores favorit! Denne arvestykke er svær at slå for dens dybe, rige flavor. Og selvfølgelig, som næsten alle cherrytomater, er det evnen til at producere en utrolig høst.

Når vi ser, hvordan bare to planter normalt kan få os til at kryptere, kan du forestille dig, hvor mange cherrytomater vi endte med. Og så var det, at vi begyndte at finde et par ekstra måder at behandle eller bruge dem alle på, før de gik dårligt.

Med det i tankerne – her er 6 af vores foretrukne måder at håndtere et overflod af cherrytomater på:

6 gode måder at bruge kirsebærtomater på

#1 Tomatjuice

Og endelig kan intet bruge en stor portion cherrytomater som at lave hjemmelavet tomatsaft! Juice er fantastisk at have ved hånden til at drikke, eller til alle slags retter. Endnu bedre, du kan det hele vinteren.

For at lave juice – vask blot dine tomater og kom dem i en stor gryde. Kog dem ned, til de er opvarmet. Ingen grund til at tilføje ekstra væske, da cherrytomaterne begynder at nedbryde og producere deres egen væske.

Juice
Cherrytomater er fulde af saft, og deres sødme gør dem perfekte til saftning.

Convey det i kog og lad det simre i 5 minutter. Kom gennem en tomatfilter og kom væsken tilbage i gryden. Convey det i kog og lad det simre i yderligere 5-10 minutter. Afkøl og frys eller bearbejd til dåse. Se Sådan kan du tomatjuice.

#2 Frys dem hele

En af de bedste måder at konservere cherrytomater på er at fryse dem hele.

En ting, vi altid har fundet med cherrytomater, er, at når sæsonen er slut, begynder vi hurtigt at savne dem. Især når det kommer til at have dem så praktisk til salater eller frisk mad. Males at fryse dem er hurtigt og let og holder dem klar.

Bare vask, træk stilken af ​​og frys dem med blitz på en bageplade. Når de er frosset, skal du lægge dem i en fryserpose, og sørg for at presse så meget luft ud af posen som muligt.

frysning af grøntsager
Hele cherrytomater er nemme at fryse og så nemme at bruge. Det er fantastisk at have dem ved hånden, når det er nødvendigt i vintermånederne.

Det er her vores madsparer og madsparerposer kom til nytte! De er ikke kun hurtige og lette at bruge, de gør et godt stykke arbejde med at forsegle luften i lang opbevaringstid.

Når du er klar til at bruge dem, skal du bare trække dem ud af fryseren. Cherrytomaterne bliver blødere, end hvis du brugte friske, males stadig har en intens smag. De er også gode til opskrifter, supper, saucer og gryderetter.

#three Steg dem

Tal om en lækker tilbehør, der er let at lave! Ristede cherrytomater er utroligt fulde af intens smag. Og de passer godt til så mange andre grøntsager og kød.

Selvom du ikke behøver at skære dem i to, finder vi ud af, at de steges hurtigere og smager endnu bedre, når du gør det. Ved at dele dem først, kommer stegeprocessen virkelig ind i frugtkødet.

stegning af grøntsager
Tal om seriøs smag! Det er svært at slå smagen af ​​ristede cherrytomater – og de passer godt til næsten alt.

Selvom du kan skære dem i halvdelen en efter en, kan du også bruge plademetoden til masseskæring. Læg blot flere på et skærebræt. Læg derefter bunden af ​​en tallerken ovenpå for at holde dem stabile. For at skære skal du bare køre en savtakket kniv lige igennem midten. Lige sådan har du perfekte tomathalvdele!

For at stege skal du lægge dine cherrytomater på en bageplade beklædt bageplade med den snittede facet opad. Dryp med ekstra jomfru olivenolie og tilsæt en knivspids salt og ønskede krydderier oven på dine tomater.

Steg afdækket ved 400 grader F i cirka 20-30 minutter. Server oven på din yndlingsret, eller afkøl og frys til senere brug.

#4 – 5 ingredienser hurtig og nem tomatsauce

Med deres sukkerholdige søde smag laver cherrytomater en utrolig tomatsauce. Og denne enkle sauce med 5 ingredienser er bare billetten til at bruge ganske få på én gang.

Opvarm 4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie i en stor gryde. Tilsæt 4 fed hvidløg i tynde skiver og varm det op til duftende og blødgjort (ca. 2 minutter).

Tjek denne uges nye have -podcast:

Tilsæt 4 kopper cherrytomater til panden og kog. Når de begynder at briste, skal du fortsætte med at smadre dem, mens du rører. Fortsæt med at koge og smadre, indtil den ønskede konsistens er nået.

Til sidst tilsættes 1 kop hakket basilikum og formalet sort peber efter smag. Denne sauce er perfekt til at servere over pasta med det samme, eller fryse den til brug hele vinteren.

#5 – “Soltørrede” tomater

Soltørrede tomater er en af ​​de bedste måder at konservere dine cherrytomater til senere brug. Hvis du bor i et tørt, solrigt område, kan du placere cherrytomathalvdele på bageplader i solen og blot lade dem tørre naturligt ud.

For dem, der ikke lever i denne type klima, kan du tørre dine tomater ved enten at bruge din ovn eller en dehydrator. Vi bruger en Cuisinart maddehydrator i vores køkken.

Vask dine tomater og skær dem i halve og læg dem i en skål. Dryp med ekstra jomfru olivenolie, salt og krydderier og rør forsigtigt. Læg tomater skåret med siden opad på en bageplade beklædt med bagepapir og kog ved 200 grader i 4-Eight timer.

hvordan man bruger cherrytomater
Soltørrede tomater er så fulde af smag og vidunderlige i så mange retter. Og med cherrytomater tørrer de hurtigt og let.

Hvis du bruger en dehydrator, skal du indstille temperaturen til 140 grader og behandle, indtil tomaterne er tørre (4-Eight timer). Opbevares i en lufttæt beholder i fryseren eller et køligt, tørt sted.

#6 – Tomatsalater

Intet siger sommer som friske salater. Og intet bruger hurtigt flere tomater end en tomatsalat! Vores foretrukne go-to’s er agurk, løg og tomatsalat og tomat & mozzarellasalat.

Ikke alene er de både hurtige og lette at lave, de er perfekte til at bruge retailer mængder extraordinarily søde cherrytomater. Den intense smag af cherrytomaten er faktisk det perfekte valg til begge opskrifter!

Så der har du det – 6 gode måder at bruge en stor tomat kirsebærhøst på. Her er en stor havesæson – God havearbejde! Jim og Mary

Som altid er du velkommen til at e -maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! For at modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det simple liv hver uge, skal du tilmelde dig vores freed from cost e -mail -liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde affiliate hyperlinks.

Leave a Reply