Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvad skal man plante om efteråret | Topvalg af grøntsagshave

At vide, hvad man skal plante i en efterårsgrøntsagshave, åbner øjnene for en helt ny verden og forlænger din spiselige havearbejde i mange uger eller længere. Nogle sorter bliver endda bedre efter udsættelse for et par kølige nætter.

Planter med kølesæson er let tilgængelige på lokale planteskoler, når tiden er inde til at plante efterårsgrøntsager.

Jeg har haft stor succes med at købe og plante kølige sæsonplanter i begyndelsen af ​​september. Her i Atlanta-området har de masser af tid til at modnes til fuld produktivitet, selv for de mest følsomme afgrøder.

Du kan også starte planter fra frø. Det er canine vigtigt at give dem nok ekstra tid til at de kan spire og blive fuldt modne, før det bliver for koldt, eller hvis frost gør dem inde (hvis det er associated for det, du dyrker). I de fleste tilfælde bør frø til spiselige spisesteder sås i sensommeren for at give den nødvendige ekstra tid.

Mens sommeren typisk betragtes som sæsonen for den klassiske køkkenhave, finder de køligere temperaturer om efteråret langt færre skadedyrs- og sygdomspopulationer for at udfordre planter (og gartnere). Også mange spiselige sorter, der aldrig ville vokse lykkeligt i varmere tider, trives i køligere og endda koldt vejr i efterårets køkkenhave.

Hvis varme, fugtighed, myggler og bugs sammen med konstant vanding og ukrudt bare ikke er dine ting, så bør havearbejde være en ren fornøjelse for dem, der ikke er followers af de allestedsnærværende betingelser for havearbejde.

De fleste kølige sæsonafgrøder klarer sig fint selv gennem frost og nogle frysende temperaturer. Males afhængigt af hvad du vokser, og hvor du bor, kan det være nødvendigt med et beskyttelsesniveau, når temperaturen falder til beneath visse niveauer.

En af mine yndlingsgrøntsager af alt, broccoli, trives i køligere vejr. Denne dusør blev høstet på Halloween. Jeg foreslår, at du forskubber din plantning over flere uger for at nyde frisk broccoli langt ind i feriesæsonen.

Mens alle følgende planter også kan dyrkes i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår, blev nedenstående oplysninger skrevet for specifikt at behandle plantningsmuligheder for sensommeren til det tidlige efterår af de mest populære kølsæsonens spiselige fødevarer.

Bedste planter til en efterårsgrøntsagshave

Rucola: Dyrk arugula som salat. Frø spire på cirka 5-7 dage, selv i kold jord. Denne grønne grøntsag har et krydret spark, der fungerer godt blandet i salater. De mørkegrønne blade og interessante bladmarginer tilføjer også en dejlig ornamental appel til din have.

Roer: For en høst høst, plante rødbeder 10-12 uger før den første frost. Eller se efter kimplanter, der allerede er startet for hjælp til timing. Frøene spirer på ca. 5 dage. Roer smager bedst, hvis du høster dem, før de bliver for retailer (2 ″ -2,5 ″ er ideel).

Broccoli: Sensommer eller begyndelsen af ​​september er direkte såning bedst til timing. Såning tidligt giver broccoli masser af tid til at gå opad. Eller gå med transplantationer, når de er tilgængelige. Hvis du ikke vil have dem alle klar på én gang, skal du overveje at forskyde dine såtider over et par uger. Skær hovedhovedet fra planten, når kronen stadig er ret tæt. Lad den resterende plante være i jorden, og du får muligvis yderligere mindre sidehoveder senere. Den sødeste broccoli, du nogensinde vil spise, kommer fra din have, når den kysses af frost.

Rosenkål: Dette er sandsynligvis den hårdeste plante i din spiselige have. Frøene spirer bedst, når jordtemperaturen stadig er varm (75-80 grader), så direkte såfrø nu, da disse planter ikke er hurtige dyrkere. Du kan også købe kimplanter, hvis du får en senere start. Dens smag er desto bedre, når flere berøringer af frost har besøgt dine planter. En anden stor plante til at tilføje lodret interesse til en have (så sørg for at placere disse planter).

Kål: Direkte frø i sensommeren eller det tidlige efterår. Frø spirer om seks dage. Jo mindre kursstørrelsen er, desto hurtigere indtil høsten. En plante, der trives i kølige, males ikke kolde temperaturer, der er mange sorter tilgængelige. Vok din egen og oplev glæden ved, hvordan frisk sød kål smager. Du ved det ikke, før du oplever den dramatiske forskel for dig selv.

Gulerødder: Rodafgrøder er klassiske til kold sæsondyrkning. Gulerødderfrø spirer om syv dage, males vokser langsomt. Om efteråret så frø senest ti uger før den første frost til en høst. Frøene er små. Så så jævnt som muligt, males forvent at komme tilbage efter spiring for at tynde overfyldte spirer ud for korrekt afstand. Ferny toppe er et delikat udseende, der forbedrer designet af enhver vinterhave.

Blomkål: Svarende til broccoli og kål, males lidt mere udfordrende. Se efter unge kimplanter og sæt transplantationer i haven i sensommeren eller det tidlige efterår. Modne hoveder er følsomme over for frost, så efterårsafgrøder såning efter midten af ​​august giver muligvis ikke god tid til fuld modenhed afhængigt af hvor du bor. Det er værd at afsætte lidt plads til dette for chancen for at opleve, hvor godt det kan være fra din have. Selv ikke blomkålelskere nyder det frisk fra haven.

Kinakål: Asiatiske fætre af vores huskål dirigerer frø i haven omkring otte uger før den første frost. Du kan normalt også finde kimplanter i havecentret. Almindelige sorter fundet inkluderer åbne former Joi choi, Pak choi og Bok choi. Alle er nemme at dyrke og især velegnede til stegt retter.

Hvidløg: Super let at dyrke, så nelliker direkte i jorden ca. 2 inches dybt midt om efteråret og nyd høsten næste sommer. Hvis du kan lide hvidløg, er det altid et plus at dyrke de sorter, du elsker, og det kunne ikke være lettere.

Grønkål, collards og sennep: Superfoods, der er vinterharde. Et par planter vil hurtigt udfylde en haveseng. Så frø i sensommeren eller det tidlige efterår. Eller transplantationer, når de er tilgængelige. Også planter, disse planter er gode til at lave mad på en kold nat eller kaste i en smoothie, især grønkål.

Kålrabi: Måske den mærkeligste plante, du nogensinde vil vokse i din spiselige have. Kålrabi vokser hurtigt og er en fætter til kål og broccoli. Dette er en fantastisk plante til direkte såning om efteråret op til en måned før den første frost. Høst efter behov. Det er vinterhårdt og opbevares i jorden, indtil du er klar til at høste. For ekstra beskyttelse mod kolde snaps skal du dække med et lag halm.

Salat: Super let at dyrke, så frø direkte i senge eller beholdere, der starter cirka otte uger før den første gennemsnitlige frostdato. Dæk let med jord. Frø spirer om en uge. Brug transplantationer til en hurtigere start. Med så mange sorteringsmuligheder er prydkvaliteterne også fremragende. For at forlænge sæsonen så en ny afgrøde af salatfrø eller transplantationer ca. hver anden uge for at få en række frisk salat gennem hele sæsonen.

Løg: Løg vokser lykkeligt gennem vinteren og danner pærer næste forår til en sommerhøst. Selvom det ikke er svært at dyrke, er der mere at vide om at vælge den rigtige slags løg til dit voksende område (kort dag eller lang dag) såvel som frø eller sæt. Lav dit hjemmearbejde, før du foretager dit køb for at sikre, at du får de mest passende valg til dit område.

Ærter: Så frø i sensommeren til det tidlige efterår. Frø spirer omkring 10-14 dage (længere når jordtemperaturen er køligere). Ærter er gode til at tilføje lodret interesse. Giv dem bare noget at klatre på. Kortere sorter er også tilgængelige. Sukkersnaps og sneærter er kølige sæsonvarianter og som slik i haven. Hver kølig sæsonhave skal omfatte ærter.

Radiser: Den hurtigst voksende spiselige plante i din have, de kan være klar til høst på mindre end 30 dage fra frø. Radiser trives i efterårets kølige jord. Husk, at der er over 200 sorter. Så hvis alt hvad du ved er de små varme, skal du give radiser et nyt look efter en hurtigt voksende, velsmagende, opbevarbar afgrøde, der er great let at dyrke.

Spinat: Så frø i det tidlige efterår. Frøene spirer på Three-5 dage, og planter vokser godt gennem efteråret. Høst udefra for at lade planter fortsætte med at vokse fra midten. Selvom det er vinterhårdt, skal du dække med et let halmlag for ekstra vinterbeskyttelse og nyde høstningen i slutningen af ​​næste forår. Hvad kunne være bedre end at høste nogle friske søde blade af spinat til en salat eller sideskål?

Swiss Chard: Måske den smukkeste og hårdeste plante til interesse året rundt. Så frø ca. ti uger før den første forventede frost. Eller tilføj transplantationer, når de er tilgængelige om foråret eller efteråret. Temmelig koldt tolerant. Selvom løvet dør tilbage om vinteren, kommer der ofte nye blade ud om basen om foråret. Dette er en hård og smuk plante. Fungerer godt for et spiseligt ornamental facet i senge eller containere. Masser af sorter og også gode i omrørning.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 037: Start frø indendørs: de ikke-forhandlingsmuligheder for succes, Pt. 1

Afsnit 038: Sådan starter du frø indendørs: De ikke-forhandlingsbare succeser, Pt. 2

Afsnit 039: Sådan startes frø indendørs: Digging Deeper, Pt. Three

Episode 045: Successionsplantning: Praktiske tip til dyrkning af mere mad

Rising a Greener World® Episode 605: Starter frø; A til Z

Leave a Reply