Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvordan dyrker jeg jordbær | Plantningsguide

Hånd, der holder et jordbær inden høst

Jordbærplanter er kolde, hårde og lette at dyrke, og de trives i beholdere og hævede senge. Bedst af alt, hjemmelavede jordbær smager tusind gange bedre end nogen sort, der er købt i butikken. Hvis du vil dyrke jordbær i din have, her er hvad du har brug for at vide.

Du kan også downloade min Hvordan dyrker jeg jordbær? et ark og preserve den freed from cost ressource praktisk til din reference.

Høstede jordbær

Hjemmelavede jordbær er en af ​​de afgrøder, der smager tusind gange bedre end købt. (foto: Amy Prentice)

Hvor & hvordan man planter jordbær

Når du planter jordbær, skal du, som med de fleste planter i din spiselige have, vælge en solrig placering med jord, der dræner godt og er generøst ændret med kompost. Jordbær foretrækker jord med en lidt lavere pH end de fleste andre spiselige fødevarer, så de skal plantes enten alene eller med andre syre-elskende planter. Start med at få en jordtest og sigte mod en pH mellem 5,5 og 6,5 for optimale vækstbetingelser.

Den mest almindelige måde at plante jordbær på er at bruge sovende, bare rodplanter, der sælges i klaser i det tidlige forår. Adskil flokken i enkeltplanter, klip af døde eller ødelagte rødder, og placer planten i jorden, så rødderne spredes, og plantens krone er i niveau med jordoverfladen. Fyld jorden igen, vand den ind, og du er færdig. For en rigtig hurtig start kan du også finde individuelt dyrkede, ikke-sovende beholderplanter, som du simpelthen transplanterer til din have.

Når du vælger et plantningssted, skal du være opmærksom på, at nogle jordbærplanter sender mange løbere ud. Den type, du har, bestemmer hvilken af ​​tre almindeligt anvendte planteafstandsteknikker, der fungerer bedst.

Den første kaldes matteret række system. Her skal du sætte planter ud i rækker, 18 til 24 inches mellem planter og 4 fod mellem rækker. Dette fungerer godt for planter med løbere, da de til sidst udfylder det blotte rum.

Den anden måde er bakkesystem, hvor planter er fordelt i dobbelte rækker en fod fra hinanden i alle retninger. Hvis du har mere end en dobbelt række, skal du tillade afstand på 4 fod til det næste sæt af rækker. Denne teknik understreger kun moderplanten. Løbere fjernes for at forhindre overbelægning. Denne metode er ideel til sorter, der udsender få eller ingen løbere.

Og så er der den hybrid måde, der kaldes afstandssystem. Her skal du sætte planter 2 meter fra hinanden i rækker med three fod mellem rækker. Lad derefter fire løbere pr. Plante udfylde rummet, og fjern resten.

Uanset hvilken metode du vælger til plantning, skal du dække hele sengen. Et lag organisk barkflis vil hjælpe på en række måder, herunder at holde frugt i god type, når den modner.

Til containerdyrkning er det bedste valg en jordbærgryde. Jordbærpotter kommer i terrakotta eller plastik og har åbninger på flere niveauer. Placer en barrodsplante i hver åbning.

Klynge af jordbær på en plante

Jordbær vil drage fordel af et godt lag barkflis i hele sengen.

Jordbær Varianter

Der er to primære typer jordbærplanter: juni-bærende og altid bærende.

Junibærende jordbærplanter lægger en afgrøde om året i slutningen af ​​foråret eller forsommeren. Den første afgrøde sker året efter, at jordbærene er plantet. Standardpraksis er at plukke enhver frugt, der kommer frem det første år, at give mere energi til at bygge en stærkere plante og derefter høste det følgende år. Når planterne producerer frugt, vil mange jordbær være klar til plukning på kort tid.

Stadig bærende (også kaldet “dagneutrale”) jordbærplanter producerer en rigelig afgrøde den første sæson, de plantes, startende på forsommeren, og de producerer også en efterfølgende afgrøde, selvom de er lettere, i sensommeren til det tidlige efterår.

Som med alle afgrøder tilbyder jordbær mange sorter. For et dagneutralt valg, prøv Tristar. Jeg kan godt lide det på grund af dets retailer smag og sygdomsresistens, plus det vokser i det meste af landet. Og et af mine foretrukne valg i juni er Earliglo af alle de samme grunde som Tristar. Det behøver canine ikke være en eller anden beslutning. Plant nogle af begge typer for en enkel måde at udvide høsten på.

Skål jordbær

Der er to typer jordbær. Plantning af begge typer hjælper med at udvide høsten. (foto: Amy Prentice)

Gødning af jordbær

Jordbær bør ikke befrugtes om foråret. Hvis du påfører kvælstof på jordbærplanter på det tidspunkt, kan frugten blive blød. I stedet gødning efter høst for at give den næste afgrøde et improve.

I det første år skal du arbejde gødning i jorden mellem rækker eller i jordbærbeholderen.

Jordbærplanter vil have lavere udbytter, når de bliver ældre, og vil til sidst stoppe med at producere frugt. Så hvis dine planter ikke giver godt, har problemet muligvis intet at gøre med fertilitet og alt at gøre med planternes alder. Du kan trække disse planter ud, ændre jorden med kompost og plante jordbærløbere, der vokser ud af moderplanterne – eller købe nye planter.

Jordbær skadedyr og sygdomme

Jordbærplanter er et mål for sygdomme i bladpletter, hvoraf de fleste med succes kan styres ved at skære og fjerne inficeret løv om midsommer. At holde bladene og frugten tørre ved ikke at vande overhead hjælper også.

Hvad angår skadedyr: Fugle, snegle og snegle er dine største udfordringer. Fuglenet hjælper med fuglene, og fjernelse af de andre fyre er 100% effektiv. Males hvis du har svært ved at følge med snegle og snegle, kan du bruge det Sluggo eller lignende produkter, der bruger den aktive ingrediens i jernphosphat, en kæledyrsikker, organisk styring.

Høstning af jordbær

Når det kommer til høst, ser jordbær ofte modne ud, før de virkelig er modne. Hvis du er i tvivl, skal du skubbe frugten blidt. Hvis det ikke adskilles fra planten, skal du vente en dag eller to til.

For de jordbær, som du ikke spiser med det samme, skal du holde på med at vaske indtil lige før de bliver brugt. På den måde bliver de friske længere.

Hånd, der holder et jordbær inden høst

Jordbær ser undertiden modne ud, før de virkelig er. Giv altid frugten en blid slæbebåd, og hvis den ikke adskiller sig fra planten, skal du vente endnu en dag eller to.

Hvilke metoder bruger du til at dyrke jordbær? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks. Se fuld offentliggørelse nedenfor.

Afsnit 69: De fascinerende fakta bag planterne vi spiser med Jeff Gillman

joegardenerTV YouTube: Spiselig landskabspleje – Sådan oprettes et madlandskab

joegardener Hvordan dyrker jeg jordbær fri ressource for et ark

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Seed Start: Alt hvad du behøver at vide for at starte dine egne planter fra frø – indendørs og ude.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGWTV YouTube

GGW afsnit 216: Spiselig landskabspleje

GGW afsnit 1109: Udvid din madhave ved at dyrke frugt

Jordbærpotte

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Hen, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Exmark og Wild Alaskan Seafood Discipline. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply