Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvordan dyrker jeg kål? | Guide til kålplantning

Nærbillede af et kålhoved

Kål er en brassica-afgrøde – relateret til broccoli, blomkål, grønkål og rosenkål – der trives i kulde. På grund af sin frosttolerance er kål perfekt til at starte din havearbejde tidligt om foråret eller til at udvide den til efteråret. Hvis du vil dyrke kål i din have, her er hvad du har brug for at vide.

Du kan også downloade min Hvordan dyrker jeg kål? et ark og keep den freed from cost ressource praktisk til din reference.

Kål i en hævet seng

Kål er en cool sæson brassica afgrøde, der er perfekt til enten forår eller efterår.

Hvor, hvornår og hvordan man planter kål

Kål er ikke bare en kølig sæsonafgrøde – det er en koldsæsonafgrøde. Det tåler frost så koldt som 20 grader Fahrenheit. På den anden side vil kål “bolte” i varmt vejr, hvilket betyder, at det vil sende en blomsterstilk op, før planten er klar til høst. En boltet kål bliver bitter og danner ikke det hoved, som gartnere ønsker.

For at undgå boltning skal kålplantning være tidsindstillet til en forårsafgrøde eller en efterårsafgrøde. Bemærk, at efterårsvokset kål, der modnes i køligt vejr, vil være sødere end forårsvokset kål og langt mindre sandsynligt at bolt.

Kålfrø kan direkte sås eller startes indendørs. I regioner med en kort vækstsæson er det den foretrukne metode at få et forspring indendørs. Start frø omkring fireside til seks uger før du planlægger at transplantere kimplanterne i din have.

Nøglen til en vellykket høskålhøst er at plante frø eller kimplanter tidligt nok, så de modnes, inden sommervarmen begynder. Hvis du direkte såer frø, skal du gøre det omkring fireside uger før den sidste forventede frost. Hvis du starter frø indendørs, skal du gøre det ca. 6 uger inden transplantation udendørs. Transplantationer er sikre at plante udenfor efter den sidste hårde frost.

Til høsthøstet kål, direkte så frø 6 – eight uger før den første frost om efteråret. Hvis der startes frø indendørs, skal det tillades ca. 6 uger inden transplantation udendørs.

I et område, der får fuld sol, skal du plante kimplanter eller så kålfrø i frugtbar, veldrænet jord. En generøs tilsætning af kompost, der er bearbejdet i det øverste lag, vil gøre underværker for at forbedre jorden, males da kål er en tung føder, hjælper det også med at supplere med en afbalanceret organisk gødning inden plantning.

Kål er koldt hårdfør, males hvis du vil have ekstra beskyttelse for unge kimplanter udenfor, kan du dække dem med et frosttæppe, række dække eller mini ringtunnel.

Antallet af dage, det tager for transplantationer at nå modenhed, er forskellig fra den ene form til den næste. Nogle sorter er klar til plukning efter 50 dage, mens andre kræver 95-100 dage, og mange lander et sted imellem. Frøpakken fortæller dig dagene til modenhed, og det er vigtigt at notere det, før du kaster frøpakken væk.

Kålfrø skal sås en halv tomme dyb. Plant frø og kimplanter i henhold til den anbefalede afstand på pakken til de sorter, du dyrker. Kålplanter, der er pakket for tæt, kan muligvis ikke danne hoveder. Også overfyldte planter vil have utilstrækkelig luftcirkulation, hvilket vil gøre dem mere tilbøjelige til sygdom.

Når frøene er spiret, eller kimplanter er i jorden, skal du tilføje masser af mulch. Som altid gør mulch meget godt. Males for kål er en af ​​mulchs største fordele ukrudtsundertrykkelse. Kål har meget lave rødder og kan ikke lide at blive forstyrret. Så jo færre ukrudt du har omkring disse rødder, jo bedre.

Kål

Plantekålplantager i henhold til etiketten for den form, du dyrker. Tilføjelse af barkflis er vigtig for ukrudtsbekæmpelse. De lave kålrødder kan ikke lide at blive forstyrret af nærliggende ukrudt.

Kålvarianter

Hvis du planter alt det samme udvalg af kål på samme tid, vil det naturligvis hele modnes på samme tid. Så en god måde at omgå på er enten at forskyde dine plantetider, eller bedre endnu, dyrke flere sorter.

For at få en hurtigmodning, prøv “Fast Vantage”. Bolt-tolerant “Pacifica” er et perfekt valg til slaws og supper. For en lille farve i haven og på pladen, prøv splittresistent og senere modnet “Ruby Ball”, en pålidelig og konsekvent favorit i feltforsøg.

Kål skadedyr og sygdomme

For at kål skal yde sit bedste, har det brug for stabil, uafbrudt vækst – dybest set et ensartet, stressfrit liv. (Gør vi ikke alle!) For kål betyder et stressfrit liv endda fugt og minimal rodforstyrrelse.

Kål er så tiltalende for visse skadedyr, de er opkaldt efter det: Kålsløjfer og kålorm er de mest almindelige kålskadegørere, males snegle kommer tæt på. Bladlus og loppebiller kan også lide kål.

Vær på udkig efter små hvide sommerfugle, der dækker dine planter i midten af ​​foråret og det tidlige efterår. Disse er kålsommerfugle, og når de flagrer over din have, er det et tydeligt tegn, at de leder efter et sted at lægge deres æg, som bliver de orme, der spiser bladene.

Lad ikke skadedyrsbekymringer afholde dig fra at dyrke kål. Ingen af ​​de nævnte skadedyr er ødelæggende, og jeg finder let, kemikaliefri bekæmpelse ved at dække planter med en let, gennemsigtig flydende rækkeafdækning fra den dag jeg planter min kål i haven. Du behøver ikke at holde det hele tiden (du kan, da kål ikke er afhængig af, at bestøvere skal modnes), males lad det være i det mindste, indtil planten er godt på vej og hærdet op i haven.

Flydende rækkeafdækning

Flydende rækkeovertræk danner en barriere for at forhindre, at flyvende skadedyr kommer tæt nok på at plante løv til at lægge deres æg.

Til kålorme og kålsløjfer specifikt kan du bruge Bacillus thuringiensiseller Bt, en biologisk kontrol anvendt i organisk havearbejde. Bt er specifik for larver og ikke-giftig for andre insekter.

Sygdomme, der påvirker kål, inkluderer Alternaria form plet, form ben, ringplet, Botrytis stængelrødme, clubroot og dunet meldug.

For at mindske forekomsten af ​​kålsygdomme skal du afstå fra overhead vanding. Vådt løv giver et ideelt miljø for mange af disse patogener, så vanding omkring bunden af ​​planterne er den foretrukne metode.

Hvis du finder sygt kål i din have, er den bedste kontrolmetode at fjerne de berørte planter for at reducere spredningen. Det er vigtigt at øve sig sædeskifte så eventuelle resterende patogener vil ikke inficere planter i de næste par sæsoner. Disse brassica-specifikke sygdomme påvirker ikke andre afgrøder, så overalt hvor du dyrkede kål, plant en ikke-brassica afgrøde i stedet for.

Høstkål

Kålhoveder er klar til høst, når de er vokset til fuld størrelse og strammet op. I stedet for at trække kålplanten helt ud, skal du skære hovedet af ved bunden af ​​planten. Den resterende stilk kan endda vokse nye hoveder. Foretag to snit gennem toppen af ​​den resterende stilk, ca. about tomme dyb (som et plustegn). Disse nye hoveder bliver ikke så retailer, males hvis de har tid til at modnes, før varme eller ekstremt kolde temperaturer sættes ind, kan du få en anden høst fra den samme plante.

Nærbillede af et kålhoved

Kålhoveder er klar til høst, når de er vokset til fuld størrelse og strammet op.

Hvilke ideas bruger du til at dyrke kål med succes? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks. Se fuld offentliggørelse nedenfor.

Afsnit 37: Start frø indendørs: de ikke-forhandlingsmuligheder for succes, Pt. 1

Afsnit 69: De fascinerende fakta bag planterne vi spiser med Jeff Gillman

Episode 99: Understanding Crop Rotation: The Fundamentals and Previous, with Jack Algiere

Afsnit 122: Efterårssucces med grøntsagshave: Bedste planter og tip til kølesæsonavl

Afsnit 174: Sæsonudvidelsespraksis for at få mere ud af din have med Niki Jabbour

joegardenerTV YouTube: Sådan beskyttes afgrøder i kølige sæsoner i varmt vejr

joegardener Hvordan dyrker jeg kål? et ark freed from cost ressource

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Seed Start: Alt hvad du behøver at vide for at starte dine egne planter fra frø – indendørs og ude.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

gårdhaver Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGWTV YouTube

Washington State Faculty Extention – Kålsygdom fotos

Flydende rækkeafdækning

Frost tæppe

Bt

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Rooster, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Exmark og Wild Alaskan Seafood Area. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply