Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvordan dyrker jeg løg? | Plantnings- og høstguide

Løg

Hvis du aldrig har dyrket løg, bliver du behageligt overrasket, fordi de er great lette at dyrke, hårdføre gennem vinteren og klar til at høste når som helst du er. Unge planter høstes som grønne løg eller forårsløg. Males jo længere du venter, jo større er pæren – i det mindste indtil de når fuld størrelse ved modenhed.

Her fortæller jeg dig alt hvad du behøver at vide for at få succes med at dyrke løg. Du kan også downloade min Hvordan dyrker jeg løg? et ark og keep den freed from cost ressource praktisk til din reference.

Frø, transplantationer eller sæt

For at dyrke løg kan gartnere begynde med frø, transplantationer eller sæt.

Løgfrø kan sås direkte, eller du kan rejse dine egne transplantationer ved at starte frøene indendørs beneath vækstlys. Transplantationer kan også købes, males den mest populære måde at dyrke løg på i hjemmets have er fra løgsæt, der er flok umodne løg, der blev startet i det foregående år.

Årsagen til, at plantesæt er en så populær plantningsmulighed, er at sæt er de nemmeste at plante, tidligst at høste og mindst tilbøjelige til sygdomsproblemer. Ulempen er, at denne mulighed tilbyder de mest begrænsede sortvalg. Alligevel finder du næsten altid valg til rød, gul eller hvid løg.

Vælg de rigtige løg til din space

Hvor du bor, bestemmer hvilken kind løg du skal købe. I syd er kortdagsløg det, du har brug for, og i nord passer langdagsvarianter bedst til din space. Så er der dagneutrale løg, også kendt som mellemdags løg, som har en bred vifte.

Kort- og langdags løgplanter danner pærer som svar på antallet af dagslys, så det er vigtigt at plukke løg, der passer til dit sted.

Kortdags løg kræver 10 timers dagslys at pære. En kortdags løgplante danner en pære i en space med lange dage, males pæren vil være lille, fordi planten ikke havde tilstrækkelig tid til topvækst, før bulbingen begyndte. Blandt de mange sorter af kortdagsløg er Vidalia, Texas Sweet, Purple Grano, Purple Rock og White Fort.

Langdags løg har brug for 14 til 15 timers dagslys, før de begynder at danne en pære. Sådanne lange dage begynder i Norden omkring sommersolhverv, der falder den 20., 21. eller 22. juni i et givet år. I syd bliver dagene simpelthen aldrig så lange, og langdags løgplanter vil aldrig pære. Walla Walla, Rossa di Milano, Sweet Spanish, Blush og New York Early er et par eksempler.

Dagneutrale løg vil pære uanset dagslængde og er usædvanligt sød. De er et godt valg for regioner, der falder tæt på midten, i zone 5 og 6. Dagsneutrale løgvarianter inkluderer Sierra Blanca, Cabernet, Expression, Scout og Candy

Hvis du henter sæt på dit lokale havecenter, behøver du ikke tænke over det, fordi de allerede har taget det i betragtning. Males hvis du bestiller frø eller sæt on-line, er det det værd at dobbelttjekke.

For at huske, hvilken kind løg jeg skal købe, bruger jeg en mnemonic-enhed: “S” er til kortdag og syd. For langdags løg tænker jeg på Prolonged Island. Det er bestemt ikke i syd.

Hvornår og hvor man skal plante løg

Løg udvikler hovedsagelig topvækst i de køligere måneder og skifter derefter deres energi til pæredannelse, når vejret bliver varmere. I køligere klimaer plant løg om foråret. I varmere klimaer, plant om efteråret eller vinteren.

Hævede eller hævede senge fungerer bedst til løg, males sørg for, at din jord er løs og godt drænet med masser af organisk materiale. Udtrykket “sandlær” beskriver bedst denne ideelle jord til dyrkning af glade løg.

Placering og afstand

Hvis du planter sæt, skal du bare stikke et hul i jorden og placere den lille pære i hullet, så de små rødder er godt dækket. En tomme dyb er omtrent ret, males ikke så dybt, at den grønne bladdel er begravet.

Du kan plante sæt tæt sammen med ideen om at komme tilbage i de efterfølgende uger for at høste nogle på det grønne løg eller forårsløg. Tynd de grønne løg, så afstanden mellem de resterende planter vil være ca. 4-6 inches. Forestil dig, at fuldt modne løg vokser næsten skulder til skulder i dine rækker.

Hvis du såer frø eller planter transplantationer, skal du følge de samme anbefalinger for udtynding og endelig afstand.

Løg mulket med halm

Når du dyrker pærer, skal tynde grønne løg være ca. 4-6 inches fra hinanden. Forestil dig, at fuldt modne løg vokser næsten skulder til skulder i dine rækker.

Vanding løg

Når de er plantet, er løg ikke kræsen. Faktisk skal du bare holde deres senge ukrudt, og de trives ved forsømmelse. Bare sørg for, at jorden forbliver fugtig. Jord, der er for tør, får dine pærer til at splitte. En tomme vand hver uge, fra regn, supplerende vanding eller en kombination af de to, vil være tilstrækkelig.

Befrugtende løg

Løg kræver ikke meget, når det kommer til supplerende næringsstoffer. Faktisk vil enhver supplerende gødning med høj kvælstof resultere i mere bladvækst på bekostning af mindre pærer. Males på grund af deres korte, kompakte rødder er det endnu vigtigere, at jorden er frugtbar. Kompostrig jord vil tjene dine løg godt gennem deres vækst.

Løg skadedyr og sygdomme

Løg er ret skadedyr og sygdomsfri. Imidlertid finder løgmads undertiden vej ind i jorden, hvor de bar op gennem pæren og føder på stilkene. Thrips er et andet skadedyr, der angriber løvet om sommeren. Sølvfarvede pletter på løvet er et godt tegn på, at de er omkring, males thrips er så små, at du sandsynligvis ikke kan se dem. Et godt forsvar er at holde din have velholdt, da journeys overvintrer i ukrudt og planterester.

Høstning af løg

Når løgene bliver større, springer toppe ud over jorden – og det er OK. Toppe skal forblive udsatte; ikke begrave dem i jord eller dække dem i barkflis.

Om sommeren, når løvet falder over, skal du bøje løvet tilbage til jordoverfladen for at aflede plantens energi til pæren. Når toppen bliver brun, skal du trække pærerne op – males lad toppen være fastgjort.

Keep løgene tørre og lad dem bage i solen i cirka en uge. Når huden er tør eller hærdet, skal du fjerne toppe og opbevare pærerne et køligt tørt sted, hvor de holder i flere måneder.

Løg

Høst løg, når løvet bliver brunt. (foto: Amy Prentice)

Dyrker du løg? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks. Se fuld offentliggørelse nedenfor.

Afsnit 37: Start frø indendørs: de ikke-forhandlingsmuligheder for succes, Pt. 1

Afsnit 69: De fascinerende fakta bag planterne vi spiser med Jeff Gillman

Afsnit 122: Efterårssucces med grøntsagshave: Bedste planter og tip til kølesæsonavl

joegardenerTV YouTube: Spiselig landskabspleje – Sådan oprettes et madlandskab

joegardener Hvordan dyrker jeg løg? et ark freed from cost ressource

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Seed Start: Alt hvad du behøver at vide for at starte dine egne planter fra frø – indendørs og ude.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGWTV YouTube

GGW afsnit 216: Spiselig landskabspleje

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Rooster, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Exmark og Wild Alaskan Seafood Subject. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply