Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Hvordan dyrker jeg spinat? | Plantnings- og høstguide

Spinat er en kølig sæsonplante, der også er en af ​​de første afgrøder i foråret og en stor efterårsafgrøde. Du kan godt lide at dyrke denne krævende plante og nyde at spise den endnu mere. Høst spinat når som helst for at nyde rå i salater eller kog den op på få sekunder til en lækker sideskål, der er fyldt med vitaminer og mineraler. Hvis du vil dyrke spinat i din have, er her alt hvad du behøver at vide.

Du kan også downloade min Hvordan dyrker jeg spinat? et ark og preserve den freed from cost ressource praktisk til din reference.

En håndfuld spinat.

Spinat er en krævende plante, der er en glæde at vokse og endnu mere en glæde at spise.

Hvornår, hvor og hvordan plantes spinat

Spinat kan enten sås direkte i haven eller startes med frø indendørs. For det mindste arbejde og mest bekvemmelighed kan kimplanter også købes i en planteskole om foråret.

For at give spinat et forspring, plant frø i steril frø-startblanding indendørs cirka seks uger før den sidste forventede frostdato. Frøene spirer en til to uger senere i jord, der er mellem 60 og 68 grader. Hvis du vokser i et rum, der forbliver køligt, skal du overveje at bruge en frø-startmåtte, der hæver jordens temperatur.

Spinat er frosttolerant, så det kan gå i jorden længe før mange andre afgrøder. Når spinatplanter har to rigtige blade, og når der er hearth eller færre uger tilbage til din sidste frostdato, kan frøplanterne transplanteres udendørs.

Frø kan plantes udendørs, så snart jorden er brugbar om foråret – ca. seks uger før den sidste forventede frost – og de vil spire, når dagene bliver varme.

For at spire frø hurtigere og mere pålideligt er der en proces kaldet “priming”. En uge inden såning af spinatfrø indendørs eller ude, blød frøene i vand ved stuetemperatur natten over eller op til 24 timer. Placer derefter frøene på et papirhåndklæde for at lufttørre i en eller to dage. Når frøene ser ud til at være tørre, skal du placere dem i en lufttæt beholder og opbevare beholderen et køligt sted. Frøene vil være gennemblødt og tilbageholdt nok vand til at stimulere de første spiringstrin. Vent mindst fem dage, males ikke mere end syv, og så frøene.

Primet spinatfrø spirer både hurtigere og mere ensartet: Om cirka fem dage kommer de græslignende kimplanter frem.

Spinatfrø holder op til tre år ved opbevaring. Hvis du er i tvivl om alderen eller levedygtigheden af ​​spinatfrø, skal du prime og så et par frø tidligt for at teste batchen. Hvis testfrøene ikke spirer, er det tid til en ny pakke.

For en jævn høst over flere uger er en god strategi at plante en ny afgrøde hver 10. dag. Hver afgrøde kan sås direkte, eller du kan forskyve beplantninger af både frø og kimplanter. Fortsæt disse efterfølgende beplantninger, indtil det er tid til sommerafgrøder at gå ind. Når sensommeren kommer, skal du starte op igen til efterårsafgrøder.

Spinat vokser godt i en lang række jordarter, males som de fleste afgrøder klarer det sig bedst, når jorden er godt ændret med masser af organisk materiale, især kompost. Det ideelle pH-område for spinat er ligesom mange almindelige vegetabilske afgrøder 6,5 til 7,zero. En jordtest kan fortælle dig, om du er i nærheden af ​​målet, og hvis ikke, hvilke ændringer der kan føjes til jorden.

Spinat vokser bedst i fuld sol – seks til otte timers direkte sollys – eller delvis skygge.

Følg afstandsinstruktionerne, der kommer på frøpakkerne for den kind, du har, eller plant bare lidt tættere med en plan om senere at spise babyens spinat, som du vil fjerne, mens du tynder afgrøden.

Spinat dækket af frost

Spinat kan plantes udendørs, inden de fleste afgrøder kan, fordi det er frosttolerant.

Typer og sorter af Spinat

Der er to hovedtyper af spinat: Savoy og glatbladet.

Savoy spinat og semi-savoyeret spinat har mørkegrønne blade kendetegnet ved deres bølgede eller puckerede blade, og de inkluderer nogle af de bedste sorter til dyrkning i koldt vejr. Og alligevel er nogle savoy spinat sorter tilpasset til at modstå varme og tilbyder det bedste fra begge verdener.

Glatbladet spinat, også kaldet fladbladet spinat, er den slags, du ofte ser i salater. Det kan høstes som babygrøntsager til sødere, mere ømme blade eller få lov til at vokse.

Auroch er en hurtigtvoksende glatbladet spinat, der klarer sig bedst om efteråret, vinteren og det tidlige forår, med en høj modstandsdygtighed over for meldug. Den er klar til høst om 24 dage.

Bloomsdale er en klassisk kind af savoyspinat, der tåler varme bedre end andre, så den giver det bedste fra begge verdener, og den er kendt for sin havefriske smag. På 50 dage producerer det tykke, saftige, mørkegrønne blade, der er meget søde i salater. Når den plantes om efteråret, vil Bloomsdale overvintre og modnes i det tidlige forår, selvom det bedst sås tidligt om foråret til sene forår og forsommeren.

Gazelle er en glatbladet spinat med ensartede blade og klaser, der gør den perfekt til høst af babyblade. Det er også stærkt dunet meldugbestandigt og klar til høst på bare 26 dage.

Palco modnes på 38 dage og kan tilpasses som både en kølig sæson eller en varm sæsonafgrøde. Det er en fladbladet spinat, der kan høstes som babygrøntsager eller nydes efter at have nået sin fulde størrelse. Det er både modstandsdygtigt over for bolte og meldug.

Rød tabby er en rød-venet glatbladet spinat med kantede blade i en opretstående voksende vane. Den modnes om en måned og er modstandsdygtig over for meldug.

Renegade har kødfulde, runde, glatte, mørkegrønne blade og søde, ømme stængler. Det er en fladbladet spinat, der modnes på 42 dage.

Plads er en let savoyeret spinat med mellemstore grønne blade, der er meget modstandsdygtige over for dunskimmel og modnes på bare 25 dage. Det er alsidigt – dyrk det på alle årstider.

Forskellige spinat

Spinat kommer i en bred vifte af former, teksturer voksende vaner og endda farver.

Vanding spinat

Spinat er en tørstig afgrøde, der nyder op til 1,5 tommer vand om ugen. Hvis det ikke har regnet så meget på en uge, skal du gøre forskellen med supplerende vanding. Vand beneath løvet, lige på jorden, for at undgå at fugte bladene, hvilket inviterer plantesygdomme. Når du dyrker spinat, er det virkelig rart at have et drypvandingssystem til en langsom og konsekvent påføring af vand – males det er ikke nødvendigt, så længe du holder øje med at vande i haven, når Moder Natur undlader at gøre det.

Et 2-tommers lag af organisk barkflis som strimlede blade, fyrbark eller halm hjælper med at holde jorden kølig og fugtig mellem vandingerne.

Mulch omkring spinatplanter

Organisk barkflis omkring spinatplanter holder jorden fugtig mellem vandingerne.

Befrugtende spinat

Så længe du har god rig jord, er spinat ikke en krævende plante. Males det kan hjælpe med at tilføje noget organisk nitrogenbaseret gødning – som lucerne, sojabønnemel eller blodmel – ved plantetid. Tilføjelse af kompost før plantning hjælper også planterne med, og balancering af pH vil sikre, at næringsstofferne i jorden er let tilgængelige for planterne.

Spinat skadedyr og sygdomme

Når det kommer til skadedyr og sygdomme, er spinat en gartners drøm, da den sjældent bukker beneath for alvorlige problemer.

Sørg for tilstrækkelig afstand for at give god luftcirkulation for at undgå meldug. Hvis light meldug bliver et disadvantage, skal du øve afgrødedrejning eller vælge resistente sorter.

Kontroller proaktivt for snegle, som let kan kontrolleres med en række miljøvenlige muligheder, herunder håndplukning, anbringelse af skåle øl nær planterne på jordniveau eller brug af et kæledyrsikkert jernfosfat agn som Sluggo.

Fordelt spinatplanter.

Placering af spinat tilstrækkeligt ved plantningstid kan reducere forekomsten af ​​meldug senere.

Høstning af spinat

Og selvfølgelig er den bedste del af spinat at spise den. Du kan høste spinat, når du vil. Dette er en af ​​de klip-og-kom-igen planter, som jeg elsker så meget, da nye blade vil spire for at erstatte dem, du skærer. Skær blot enkelte blade væk, så snart de er retailer nok til at bruge. Eller du kan skære hele planten omkring en tomme over jordniveauet. Skæring tilskynder til ny vækst og en anden afgrøde af blade, og det gør mig til en meget glad og sund gartner!

Når spinatbolte – det betyder, at den har sendt en blomsterstængel op og ”gået i frø” – bliver den bitter. Dette sker, når vejret bliver varm om sommeren. På dette tidspunkt er planten færdig. Træk den ud og tilføj den til kompostbunken, og plant din næste afgrøde på plads.

For at høste spinat skal du klippe de enkelte blade væk, så snart de er retailer nok til at bruge, eller skære hele planten ca. en tomme over jordniveauet. Skæring tilskynder til ny vækst og en anden afgrøde af blade.

Hvad er dine hemmeligheder med succes at dyrke spinat? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks. Se fuld offentliggørelse nedenfor.

Episode 045: Successionsplantning: Praktiske tip til dyrkning af mere mad

Afsnit 094: Sådan starter og plejer du frøplanter indendørs: Mine skridt til succes

Afsnit 122: Efterårssucces med grøntsagshave: Bedste planter og tip til kølesæsonavl

Episode 179: Plant Companions: The Science-based Benefits of Companion Planting, with Jessica Walliser

joegardener weblog: Hvordan dyrker jeg urter?

joegardener weblog: Hvordan dyrker jeg jordbær?

joegardener weblog: Hvordan dyrker jeg kål?

joegardener weblog: Hvordan dyrker jeg løg?

joegardener weblog: Hvordan dyrker jeg artiskokker?

Joegardener-blog: Hvordan dyrker jeg rosenkål?

Joegardener-blog: Hvordan dyrker jeg peberfrugter?

Joegardener-blog: Hvordan dyrker jeg ærter?

Hvordan dyrker jeg spinat? et ark

joegardenerTV YouTube: Bedste barkflis til en grøntsagshave

joegardenerTV YouTube: Frøspiring – nemme ideas til mere succes

joegardener weblog: Powdery Mildew Prevention & Administration

joegardener On-line Gardening Academy: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og start af frø.

joegardener On-line Gardening Academy Beginning Gardener Fundamentals: Væsentlige principper at vide for at skabe en blomstrende have.

joegardener On-line Gardening Academy Rising Epic Tomatoes: Tomatekspert Craig LeHoullier slutter mig til at føre dette kursus om, hvordan man dyrker sundere, produktive tomatplanter og hvordan man kan løse tomatdyrkningsproblemer. Du kan tilmeld dig for at blive underrettet når tilmeldingen åbner.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGWTV YouTube

Sluggo

Offentliggørelse: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for skrivningen har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Hen, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Exmark, Greenhouse Megastore, Extreme Mowing Pure Seeds, Territorial Seed Agency, Wild Alaskan Seafood Area og TerraThrive. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply