Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Konservesgrøntsager: Grundlæggende

forskellige fødevarer bejdsning

Det er konservesæson! Juli er, når haven opfylder sit løfte (lidt tidligere i syd og lidt senere i det fjerne nord). Måske er du en førstegangsgartner, der ikke vidste nøjagtigt, hvor mange grøntsagsfrø at plante eller en erfaren gartner, der har besluttet at udvide haven til at fodre din familie hele året. Du plantede mere bønnefrø end før og nu høster mere end du kan spise frisk. Eller måske udvidede du din have for at give plads til at plante majsfrø eller endda en flerårig seng af aspargesfrø. Så det er på tide at beslutte, hvordan du vil bevare dit overskud til brug hele vinteren.

forskellige fødevarer bejdsning

Lad os være ærlige, det er når haven tager mest arbejde. Udover høst af grøntsagerne skal de rengøres, klargøres og konserveres. Bliv ved! Du vil ikke fortryde arbejdet, når du laver en gryde chili med dine egne tomater. Du plantede tomatfrø og plukkede nu tomaterne på toppen af ​​modenhed og smag. Når du serverer de grønne bønner, gulerødder eller broccoli, er smagen så overlegen i forhold til de friske råvarer i butikken, at du ved, at det var værd at arbejde om sommeren. Få familie til at hjælpe. Selv små børn kan trække gulerødder eller foretage den første rengøring med en haveslange.

Der er to måder at dåse mad på: et varmt vandbad eller med en trykdåse. Varmtvandsbadet bruges kun til højt sukkerindhold og højt syreproduktion. Dette inkluderer frugt, syltetøj og gelé, tomater, syltede agurker og relisher. Trykbejdning er nødvendig for alle andre grøntsager med lav syre. Det er den eneste metode, der når den høje temperatur, der er nødvendig for sikkert at bevare de fleste grøntsager.

Hvad skal du kunne?

  • En moderne konserveringsbog. Disse udskrives normalt af de virksomheder, der fremstiller krukker og låg. De vil omfatte, hvordan man tilbereder grøntsagerne, og hvor længe de skal behandles. Timingen varierer afhængigt af grøntsagstypen og den måde, den tilberedes på. Disse er opdaterede til behandling af nutidens sorter. Brug ikke data fra bedstemor. Brug hendes opskrifter, males behandl efter nutidens viden.

kuglemærke murer krukker i butikken

  • Dåse krukker. Brug kun egentlige konservesdåser. Mange mennesker prøver at bruge gamle mayo-krukker osv. Disse kan knuses selv i et varmt vandbad og bestemt i en trykbeholder. På dåse krukker er firmanavnet præget på siden af ​​krukken. Ball og Kerr er almindelige krukkemærker. Krukker fås i kvartstørrelse, pintstørrelse og geléstørrelse.
  • Konservelåg. Konservelåg er todelt låg. Der er det flade låg, der dækker krukkeåbningen, og ringen, der holder låget på beneath behandlingen. Der er to størrelser: regelmæssig og bred mund. Krukker med brede mund har en større åbning på krukken. Dette gør dem lettere at bruge, når de pakker en krukke med syltede agurker eller retailer frugter. Det flade låg bruges kun én gang og smides derefter væk. Ringene kan bruges igen og igen, og de forarbejdede krukker skal altid opbevares uden ringene. At holde ringene på kan skjule en mislykket forsegling. Konservelåg kan købes i pakker, der inkluderer både ringene og det flade låg eller i kasser, der kun har de flade låg.
  • Kedel med varmt vand. Dette er en gryde, der er høj nok til at lade krukkerne nedsænkes i vand, når de behandles. Der skal altid være omkring en tomme vand, der dækker krukkerne beneath behandlingen. Den varme vandbadkedel indeholder normalt en wireholder, der holder dine krukker i berøring med hinanden beneath forarbejdning og giver dig også mulighed for at hæve og sænke krukkerne på én gang.

grønne og gule bønner bevarer krukker

  • Tryk på dåse. En trykdåse inkluderer alt, hvad du har brug for til sikkert at bruge trykdåsen, inklusive måleren, som du har brug for for at regulere trykket beneath behandlingen.

Valgfri emner:

  • Tragt med bred mund. Selvom det ikke er vigtigt, er dette værktøj guld værd, når man fylder krukker med tomater, æblemos eller enhver frugt eller grøntsag, der ikke er sturdy. Det holder også dine krukker rene, når du tilsætter saltlage eller væske til grøntsagerne.
  • Konservetang. Dette værktøj er lavet til opsamling af varme krukker. Det passer rundt om krukken og giver dig mulighed for at flytte varme, våde krukker fra dåsen til køleområdet. Det er meget lettere end at bruge en varmepude eller en kuffert, som det kogende vand kan trænge igennem.

Når du har alt udstyret, er du klar til at gå. Følg blot instruktionerne på dåsehæftet, når du har høstet og renset dine produkter. Det varer ikke længe, ​​før dine spisekammerhylder bliver fyldt med krukker mad, du dyrkede i din have.

Leave a Reply