Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Kreativ grøntsagsgartner: Hvad sker der, når en plante bolter?

koriander blomster bolter i haven

Boltning af grøntsager i det sene forår og den tidlige sommerhave kan være ret frustrerende og endda forvirrende. Du tænker måske over for dig selv, “Hvorfor sker dette ?!”

I de fleste havearbejdsklimaer er der en overgangsperiode, hvor de kølige temperaturer om foråret begynder at vige for de varmere sommerdage.

For dem af os, der elsker sommer (mig!), Er det tid til at glæde sig – vi svælger i varmen og solen!

Males for dem af os, der foretrækker køligere temperaturer, kan vi begynde at blive lidt skøre med ankomsten af ​​varmere dage.

Vidste du, at grøntsagerne i vores haver har vejrpræferencer ligesom os gartnere?

Nogle grøntsager vokser bedst i de milde temperaturer i den tidlige sæson – for eksempel salater, koriander, radiser og spinat.

Når vejret bliver varmere og dagene bliver længere, er det mere sandsynligt, at disse kølige sæsongrøntsager begynder at blomstre – eller boltning.

Grøntsagsboltning er en naturlig del af havearbejdssæsonen, så rolig, at du på en eller anden måde gør noget forkert.

I denne artikel vil jeg gå igennem, hvad der får grøntsager til at bolte, hvilke der er mest sandsynlige, og nogle tip til at forsøge at undgå det så længe som muligt.

spinat går til frø i haven

Dette indlæg indeholder tilknyttede hyperlinks.

Hvad sker der, når en plante bolter?

Som vi diskuterede ovenfor, har du sikkert bemærket, at lige omkring begyndelsen af ​​sommeren begynder dine forårsgrøntsager som spinat, salat og koriander at virke lidt underlige. De begynder at aflange i midten af ​​planten og skubber en stilk op, der til sidst vil producere blomster.

Dette kaldes boltning, eller går til frø. Det er en naturlig begivenhed, der signalerer en ændring i plantens livscyklus.

Boltning er almindeligvis forårsaget af stigende daglængde og opvarmning af jord- og lufttemperaturer, som tilskynder planten til at bevæge sig i sin reproduktive fase. Det opgiver bladproduktion og begynder at producere blomster og frø, så det kan sprede sig rundt og leve i en ny know-how.

Problemet med boltning er, at grøntsagerne hurtigt bliver uspiselige. Du bemærker måske, at grøntsagens smag ændres, bliver mere bitter eller helt mister sin smag.

vegetabilske planter, der bolter i haven

Hvilke grøntsager er der større sandsynlighed for at bolte?

Boltning sker med tidlige forårsgrøntsager som:

Arugula

Bok Choy

Broccoli

Koriander

Salat

Radiser

Salatblanding

Majroer

Derfor er det vigtigt at plante disse grøntsager så tidligt som muligt (inden for grund) om foråret. Det giver dem tid til at vokse i deres foretrukne temperaturer og dagslys og tilbyde dig flere høst inden sommerens havearbejde.

spinatboltning

Spinat begynder at blomstre.

Hvad skal du gøre ved at bolte grøntsager?

I slutningen af ​​foråret er det bedst at holde øje med høsten af ​​disse følsomme grøntsager, så du ikke bliver overrasket over en række bolte koriander, som du ikke engang kom til at høste endnu. Hvis du ser tidlige tegn på boltning, høst så meget som muligt, inden det virkelig går i gang.

Med grøntsager som koriander eller salatblanding kan du bruge en saks til at skære hele rækken ned til et par centimeter høj. Dette kan måske købe dig lidt ekstra tid, males boltning er uundgåelig i sidste ende.

Hvordan forhindrer du grøntsager i at bolte?

At bolte grøntsager kan være frustrerende. Det ser ud til, at så snart de virkelig kommer i gang, og du nyder høsten, sender de en blomst op.

Fordi boltning er et resultat af stigende daglængde og temperatur, er der ikke meget, du kan gøre for at forhindre boltning helt i din have. Males der er et par teknikker, du kan bruge i hele sæsonen!

boltning af arugula blomster

Arugula blomster – de er søde og krydrede!

Concepts til at undgå boltegrøntsager

Fordi boltning er en del af den naturlige livscyklus for mange af de grøntsager, vi dyrker, er der ikke rigtig en måde at forhindre det helt på. Males med disse tip kan du muligvis forlænge din høst og skubbe boltning så længe du overhovedet kan.

Arbejd med grøntsagernes naturlige præferencer.

Forårsgrøntsager vokser og trives i de kølige dage og kolde nætter tidligt og midt på foråret. De kan også lide de kortere dage.

Sørg for at plante alle dine forårsgrøntsager så tidligt som muligt i din have – 4-6 uger før din gennemsnitlige sidste frost. (I Madison planter jeg dem i midten af ​​marts i min kolde ramme og midten af ​​april i resten af ​​min have.)

Lær hvordan du opretter en tilpasset planlægningsplan for din have for at holde dig på sporet med forårplantager.

Vand konsekvent.

En af de faktorer, der fører til, at grøntsager bolter, er de tørrere forhold, som begynder at forekomme om sommeren, efter at foråret regner. Hvis jorden tillades at tørre ud omkring forårets grøntsager, får de hurtigere til at bolte.

Sørg for, at din have får mindst en tomme vand om ugen, mere hvis du har sandjord. Hvis vejret pludselig bliver meget varmt, skal du sørge for at gå ud og virkelig suge sengene, hvor foråret grøntsager vokser, så de ikke behøver at håndtere ekstra stress.

mulket spinat i haven for at forhindre blomstring

Mulch jorden.

Udsat jord er meget mere modtagelig for svingende temperaturer, for ikke at nævne ukrudt! Faktisk skal du ikke have nogen bar jord i din have, medmindre du venter på, at frø skal spire i en nyplantet seng.

Brydning omkring dine vegetabilske planter holder jorden fugtig og kølig, hvilket hjælper med at forsinke bolte grøntsager.

Giv dem lidt skygge.
Et år besøgte jeg nogle venner i slutningen af ​​august, og de serverede os frisk salat fra deres have til middag. Jeg var straks nødt til at vide, hvordan de stadig havde salat på en sådan varm tid på året i Wisconsin!

Jeg opdagede, at de havde en meget skyggefuld seng i deres have, der gjorde det muligt for dem at fortsætte med at dyrke salatgrønne hele sommeren.

Hvis du holder grøntsagerne og jorden køligere med skygge i sommerhøjden, kan du forhindre dem i at bolte. Du kan gøre dette ved at plante dem i alle havesenge, de er i delvis skygge eller draperende skyggeklud over plantager.

Planteboltbestandige sorter.
For de grøntsager, der ofte bolter i din have, skal du købe frø, der siger “varmetolerant” eller “boltresistent”, og prøv dem. Keep registre, så du ved, hvilke der klarer sig bedst i dit klima.

Et forår voksede jeg Yankee Hardy Salatblanding fra Extreme Mowing Seeds og var large imponeret over, hvor boltresistent den var. Det var min sidste plantning af salatblanding at gå i frø i begyndelsen af ​​sommeren.

Fordi jeg skrev sorten ned, og hvor jeg plantede den på mit havekort, kunne jeg evaluere den i forhold til de andre sorter. Jeg har dyrket det lige siden!

bolte koriander

En lady bug på blomstrende koriander.

Lad dem blomstre.
Har du nogensinde set en blomst af spinatplanter? Vidste du, at arugula blomster smager krydret? Det er ret interessant at lade grøntsager blomstre og lære, hvordan deres blomster ser ud.

De tiltrækker og fodrer også dine lokale bestøvere. Hvis jeg har plads, vil jeg ofte lade grøntsagsplanter blomstre et stykke tid, før jeg river dem ud og planter en ny afgrøde.

Genplant det rum med en anden grøntsag.
Lige omkring det tidspunkt, hvor ting, der begynder at bolte i min have, er når jeg begynder at føle, at jeg er løbet tør for plads. Jeg er normalt alt for glad for at rive den spinat, der kommer til frø, og erstatte den med min anden plantning af grønne bønner.

Se på den lyse side af boltning – du kan rydde plads til at plante noget andet!

Uncover tip til sommerplantning i juni og juli.

arugula plantet til efteråret

Plant igen til efterårshøst.
De grøntsager, der vokser godt om foråret, elsker også de kølige temperaturer i efterårsvejret. De fleste af de tidlige forårsgrøntsager, du dyrker i din have, kan plantes igen i sensommeren.

I stedet for stadig varmere og længere dage bliver det koldere og mørkere, hvilket gør disse grøntsager meget glade. Jeg finder det meget lettere at dyrke koriander, spinat og arugula om efteråret.

Disse vegetabilske afgrøder bolter aldrig despatched på sæsonen, og de er alle frostharde, så jeg er i stand til at høste dem i det sene efterår og den tidlige vinter. Dette resulterer i mange, mange flere uges høst i efteråret sammenlignet med forårplantager.

Opdag hvorfor efterårs spinat er den mest fantastiske grøntsag at dyrke.

Omfavn at spise med årstiderne.
En af glæderne ved havearbejde er at spise med årstiderne. Vores moderne madsystem har narret os til at tænke sit bedste for at spise de samme grøntsager hver uge hele året rundt

I stedet skal du være kreativ i køkkenet og fokusere på at spise, hvad der kommer ud af din have eller landmændsmarkedet den uge.

Jeg spiser en spinatsalat fra min have i mange måneder af året, og det er en af ​​mine yndlingsgrøntsager at dyrke. Males når sommeren kommer, og al min spinat går i frø, accepterer jeg det.

Jeg tager en pause fra spinat og udvider min definition af salat og skaber friske retter fra de kortvarige sommerafgrøder som sommer squash, tomater, agurker.

Se, grøntsager, der bolter i din have, er ikke så dårlige! Det er en naturlig proces, der ikke har noget at gøre med dine færdigheder som gartner. Det er noget der sker med os alle! At lære at forstå og arbejde med Moder Natur er vejen til mindre frustration og mere succes i din have.

DEL DET PÅ STYRESTE

Leave a Reply