Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Kreativ grøntsagsgartner: Lav denne lyse og friske hvidløg Scape Pesto opskrift

Simpel hvidløg Scape Pesto

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre med alle landskaber fra din hvidløgsafgrøde, vil dette indlæg lære dig, hvordan man laver min yndlingspesto af hvidløg til brug i lækre måltider i de kolde vintermåneder.

En af de sjove ting, der naturligt sker, når du begynder at bevare mad fra din have, er at du har en vane med at dagdrømme om alle de lækre måder, du skal spise varen i løbet af året.

Denne uge, da jeg lavede min årlige batch hvidløg scape pesto, blinkede jeg til vores årlige vinterskitur til Increased Peninsula of Michigan. Vi lejer en hytte, der ikke har strøm eller rindende vand, og vi er nødt til at indlæse alle vores forsyninger på slæder og stå på ski ind i kabinen.

Weekend er en af ​​mine favoritter i vintersæsonen. Vi tilbringer et par dage langrend på smukke stier, skiftes til at lave mad til hinanden på brændeovnen og spise god mad og drikke god øl ved stearinlys.

Customized opfordrer alle til at medbringe mad til frokost for at dele med hinanden.

Der er normalt et stort spredning på bordet i et par timer om eftermiddagen, så skiløbere kan ankomme på deres egne tidsplaner og grave ind.

Vi spiser min mands berømte hjemmelavede hummus, saltede lokale kød og oste, gærede varer, skivede grøntsager, friske greens, salt chips og forskellige opslag og pestoer.

Det er en sandwich-fest for berømte skiløbere!

Hvidløg Scape Pesto

Vi bringer altid en krukke eller to af vores hvidløgscape-pesto til at sidde blandt de andre hjemmelavede saucer og smør (det er en slags gruppe, der bevarer mad).

Og mens jeg holder mig ind i en lækker sandwich i en snekabine mange miles og måneder væk fra min havers hvidløgssæson, ser jeg ud af vinduet og tænker på den solrige og varme dag i juni, da jeg lavede den pesto i mit køkken .

Madopbevaring handler om mere end bare at bruge din overskydende høst op. Det handler om at skabe dine egne årlige traditioner for at bevare det, du dyrker, så du kan bruge disse ingredienser i lækre måltider hele vinteren.

Hvis du er en hvidløgsproducent som mig (220 hoveder hvert år!), Svømmer du måske i hvidløgsbilleder hver sæson omkring forsommeren. At lave hvidløg scape pesto er min favorit måde at bruge bunker af scapes fra min have på.

Her er den enkle opskrift, jeg bruger hvert år.

Hvidløgsformer

Dette indlæg indeholder tilknyttede hyperlinks.

Hvad er en hvidløgscape?

Der er to typer hvidløg – hardneck og softneck. Cirka 4-6 uger før hårdnakk hvidløg er klar til høst, begynder det at skubbe en øm, krøllet stilk op fra toppen af ​​plantens stilk. Dette er hvidløgscape.

I slutningen af ​​scape er, hvad der til sidst bliver en blomst. Det er den hvidlige del på billedet ovenfor. Hvis du efterlod scape på planten, ville blomsten til sidst åbne og udvikle “pærer”, som kan plantes og bruges til at formere hvidløg i flere år.

Den konventionelle visdom er, at hvidløgsformerne sap noget af den energi, der går til pæreproduktion, hvilket resulterer i mindre pærer ved høst.

Dette er grunden til, at de fleste gartnere og landmænd fjerner landskabet – i håb om at producere større løg og fedter.

høstning af hvidløgscapes

Sådan høstes dine hvidløgsformer

Afhængigt af hvor du bor, og hvilken form hvidløg du har plantet, begynder du at se landskabet opstå engang omkring slutningen af ​​maj til midten af ​​juni.

Personligt kan jeg godt lide at lade dem vokse, indtil de krøller i en u-form, inden jeg begynder at skære dem af. Du kan bruge en kniv eller klipper og klippe, hvor den stammer fra stammen for at få den mest mulige længde af scape. Se medfølgende video.

Alle planter producerer muligvis ikke landskaber på samme tid afhængigt af hvor mange forskellige sorter du har plantet. Jeg høster normalt flere gange i løbet af to uger eller deromkring, når landskaber dukker op og vokser.

Det er canine en fin steadiness! Jo længere du venter på at fjerne landskaber, jo hårdere, spicier og mindre spiselige bliver de. Giv dem lidt tid til at vokse, males ikke for længe.

hvidløg scape klar til høst til pesto

Sådan laver du pesto fra dine hvidløgsformer

Dette er en meget simpel pesto opskrift, der er let og hurtig at lave. Her er et par af mine præferencer:

  • Jeg spiser ikke mejeriprodukter mere, så jeg udelader osten. Det er stadig lækkert!
  • Jeg foretrækker at bruge valnødder i denne opskrift.
  • Brug kun hvidløgscapes kan resultere i pesto, der pakker en hel del! Jeg prøver normalt at blødgøre pestoen ved at blande koriander, persille, basilikum eller grønkål for at skære krydderiet. Spil rundt og se, hvilke kombinationer du kan lide.
  • Jeg måler ikke de urter og kale, jeg tilføjer. Jeg måler hvidløgscapes. Jeg fortsætter bare med at tilføje de andre greener, indtil jeg kan lide smagen.
  • Vi elsker hvidløg, så vi har ikke noget imod den stærke smag, males her er din advarsel om, at du vil få hvidløgspust efter at have spist!

Hvidløg Scape Pesto Opskrift

Opskrift af Bjorn Bergman (en af ​​medlemmerne af skituren!)
Lav 1 ½ kopper eller ikke helt to halvliter krukker

Ingredienser:

2 kopper hvidløgscapes, groft hakket
Andre urter eller grønkål for at skære krydderiet (ingen grund til at måle, bare tilføj efter eget valg)
½ – ¾ kop olivenolie eller solsikkeolie
½ kop revet parmesanost (undlad at udelade, hvis du ikke spiser mejeri)
½ kop valnødder eller solsikkefrø eller pepitas
Knivspids salt
Knivspids peber

Hvidløg Scape Pesto ingredienser

.WStepStepp

Instruktioner:

Trin 1: Tilsæt hvidløgsformer, andre urter eller kale, parmesan (hvis du bruger), valnødder, salt og form peber til din fødevareprocessor og puls indtil den er godt blandet. (Vi investerede i denne 11-kop madprocessor for mange år siden og har brugt den flere gange om ugen siden da.)

Trin 2: Tænd for processoren og tilsæt langsomt ½ kop olie. Når du er tilføjet, skal du stoppe og skrabe siderne for at sikre, at alle ingredienser er inkorporeret.

Trin three: Smag og juster krydderierne med salt og peber. Hvis pesto er for tyk, skal du tilføje mere olie, mens processoren kører.

Valgfri: Hvis du ikke kan lide smagen, eller hvis den er for stærk, skal du blande andre urter og / eller grønkål fra din have for at tone den ned.

Trin 4: Forarbejd pesto igen, indtil det er cremet, ca. 1 minut.

Trin 5: Læg pestoen i dine foretrukne beholdere, og opbevar den i fryseren på brystet i op til et år. Jeg bruger disse halvliter krukker. Du kan også fryse det i skiver eller isterninger og derefter opbevare i en frysepose. Glem ikke at mærke krukken eller posen med varen og datoen. Frossen mad er bedst, hvis den spises inden for et år.

.

Let hvidløg Scape Pesto

Sådan bruges hvidløg Scape Pesto

Du kan bruge hvidløg scape pesto på samme måde som enhver anden slags pesto. Bare pas på, den pakker en hel hvidløgsslag!

Dette er de tre mest almindelige måder, vi bruger vores pesto på:

Frokostpakker

En af vores mest almindelige frokostvarer er hjemmelavet hummus. Det er billigt at fremstille og giver masser af protein. Hummus wrap er også praktisk til rejser og kan pakkes som frokost på lange vandreture eller cykelture. Intet frokostpakning er komplet uden en smet af pesto.

Vil du tro, at vi spiste hummusemballager til frokost næsten hver dag i vores år lange sabbatsperiode i 2019? Jeg lyver ikke.

Pizza

Fredag ​​aften er der ofte pizzaaften i vores hus med de havegrøntsager, vi har ved hånden. Alle vores pizzaer spredes med et lag pesto, derefter grøntsager og derefter ost (eller mejerifri ost) ovenpå. Yum!

Morgenmad mad

Æggesandwich er en hæfteklammer til morgenmad i weekenden. Når vi går på tenting om sommeren, smider vi altid en krukke pesto i vores køler og lægger den i vores sandwich med tomater, peberfrugter, greener og gærede varer.

Vi bruger også hvidløg scape pesto i andre ægretter som omeletter og frittatas.

pizza fra haven med hvidløg scape pesto

Elsker du ikke, hvordan madopbevaring bringer dig fuld cirkel hvert år?

Hvidløgssæsonen starter med plantning om efteråret, fortsætter med høst og konservering om sommeren og kulminerer med spredning af pesto på en sandwich om vinteren.

Wow! Hvilken rejse fuld af liv og kærlighed og skønhed.

Og det er præcis sådan, jeg vil have, at min mad skal føles og smage.

Så til ære for dovne sommerdage og som forberedelse til de lange vinternætter der kommer, høst dine landskaber denne sæson og lav lidt hvidløg scape pesto.

Du ved aldrig, hvilke lejligheder der vil præsentere sig for at bryde en frisk krukke ud i vinter!

Yderligere ressourcer til konservering af fødevarer

Tjek mit freed from cost minikursus: Kom godt i gang med at opbevare dit spisekammer til vinteren. Jeg viser dig, hvor enkelt det kan være at fylde dit spisekammer med masser af sund mad, der sparer dig for ture til købmanden i vinter! Begynd at se videoerne her.

super let madbevarende bog

Bevarelse af overskydende produkter er den bedste måde at få din havehøst til at vare hele året. Og at bevare behøver ikke at være svært eller tage meget tid.

Faktisk, da jeg ikke er en stor fan af konserves, er jeg konstant på jagt efter den hurtigste måde at bevare hver grøntsag på. Jeg samlet mine foretrukne teknikker, opskrifter og tip i min toilet, Large let madopbevaring. Du kan købe e-bogen, udskriv bogen eller pakken her.

Andre artikler om konservering af mad:

.

.

.

Leave a Reply