Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Kreativ grøntsagsgartner: Så mange valg! Hvordan man beslutter, hvad man skal dyrke i en have

kvinde i haven hvad man skal dyrke

Hvad der nøjagtigt skal dyrkes i en have er en af ​​de største beslutninger, du tager som gartner. Og det kan være en skræmmende.

Der er SÅ mange muligheder, og de ser alle fristende ud.

Males de fleste af os har ikke haven, tiden eller energien til at dyrke alt, der er anført i frøkataloget.

Så hvordan beslutter du hvad du skal dyrke i en have?

I mine havearbejde klasser jeg prøv at overbevise opfordre mine elever til at tænke strategisk over deres haver Før placere deres frøordrer. I stedet for at løbe ud til planteskolen på den første dejlige dag i foråret og smide planter og frø i din vogn med glæde (jeg har været der!), Opfordrer jeg dig til at være mere bevidst om dine valg i år.

Dette vil helt sikkert føre dig til at få bedre resultater i din have. Hvilket gør havearbejde til at føle sig mere værd og meget sjovere!

I denne artikel deler jeg to forskellige regneark indefra Good Start Haveplanlægger at lede dig gennem processen med at oprette en personlig og strategisk liste over grøntsager, der skal dyrkes i år.

kvinde med gulerødder til at vokse i en have

Dette indlæg indeholder tilknyttede hyperlinks.

To trin til at finde ud af, hvad man skal dyrke i en have

Trin 1: Se nærmere på dit liv

I dette trin bruger du nedenstående regneark til at reflektere over din madlavning, købmand og spisevaner ved at stille dig selv ni forskellige spørgsmål.

Klik her for at udskrive regnearket.

hvad vil jeg dyrke regneark

Jeg deler den strategiske tænkning bag nogle af spørgsmålene ved at forklare mere nedenfor.

Hvad spiser og køber min familie regelmæssigt i købmanden?
Tænk over, hvad du køber ugentligt fra købmanden. Fokuser på grøntsager, frugter og urter, du kan dyrke i dit område.

Er der noget på den liste, du nemt kan dyrke i din egen have i år? Hvis du f.eks. Køber masser af bær om vinteren til dine morgen smoothies, skal du tilføje en hindbærplaster til din haveplan.

Eller hvis dine børn elsker pasta og tomatsauce til middag hver uge, dyrk et par flere tomatplanter og frys den ekstra høst til vintermiddage.

Hvilke måltider vises på din households menu hver måned?
Dekonstruer nogle af dine yndlingsmåltider for at se, om du kan dyrke nogle af ingredienserne. I vores hus bruger vi ofte burritos som et hurtigt måltid om natten. Vi elsker at dyrke og bevare vores yndlingsburritoingredienser: hvidløg, løg, rød peber, majs og salsa.

skåle med greens fra haven høst

Hvilke fødevarer giver den højeste værdi? Hvilke grøntsager er dyre at købe eller vanskelige at finde om vinteren?
Tænk på de dyreste varer, du køber fra købmanden eller landmændsmarkedet hver sæson. Hvilke af disse ting kan du planlægge at dyrke i din have i år?

Jeg elsker at have en spinatsalat med min middag de fleste nætter. Undertiden koster økologisk spinat op til $ 9 / lb. på mine lokale landmændsmarkeder. Så jeg sørger for at plante flere senge med spinat om foråret og efteråret for at give mine egne salater så mange nætter som muligt.

Hvad vil gøre dig glad for at vokse i din have?
Jeg er alt for at være strategisk, når jeg beslutter, hvad du vil dyrke i din have. Males vi må også erkende, at havearbejde også er en kilde til dyb glæde for mange af os. Du kan ikke sætte en pris på det!

Ved at slutte med dette spørgsmål beder du dit hoved om at tage et skridt til side og lytte til dit hjerte. Nogle af de ting, vi vælger at dyrke, giver måske ikke økonomisk eller strategisk mening, males de gør os bare glade.

Jeg vokser op til 500 løg i min have hvert år, fordi jeg kan lide at opbevare dem i min kælder og bruge dem hele vinteren til madlavning. Hvis du ser på prisen på løg i købmanden, tror du måske ”det er ikke det værd” for mig at dyrke løg.

Males jeg kan godt lide at løbe nedenunder, når jeg er ved at lave mad og vælge et rødt eller gult løg fra kasser, der ligger i kælderskabet. Det får mig til at føle mig godt, og jeg finder løg meget lette at dyrke, så det er derfor, jeg fortsætter med at gøre det!

kvinde med skål basilikum i haven

# 2: Vælg hvilke grøntsager der skal dyrkes i din have

Her er den del, som vi alle har ventet på! Det er tid til at begynde at vælge, hvilke grøntsager der skal dyrkes i din have denne sæson. Yahoo!

Udskriv dette for dette trin Min vegetabilske liste regneark nedenfor. Brug dine svar på spørgsmålene fra regnearket fra trin 1 til at hjælpe dig strategisk vælge hvilke grøntsager du vil dyrke i din have.

Klik her for at downloade regnearket.

vælg hvilke grøntsager der skal dyrkes regneark

For at få mest muligt ud af pengene, skal du overveje at prioritere de grøntsager, der dukkede op i dine svar på det første regneark. For eksempel er mit svar på spørgsmål tre –Hvad er det vigtigste for mig at have frisk fra min have?—Er spinat, urter, rød peber og grønkål.

Hvorfor? Fordi jeg elsker at spise en spinatsalat de fleste nætter med middag, og jeg bruger også spinat som hovedingrediens i min morgen smoothie.

Urter er dyre i købmanden, og de forkæler hurtigt, så det at sparke mig så mange penge gennem hele sæsonen at kunne løbe ud i min have og skære et par stykker efter en opskrift. Og friske urter hæver virkelig smagen af ​​de retter, jeg serverer til middag.

Friske røde peberfrugter er som guld for mig! Jeg elsker at have mere end vi kan spise om sommeren, så jeg kan dele dem med venner og naboer. De har altid lyst til sådan en værdifuld gave at give!

Og om sommeren, når det er for varmt til at dyrke spinat i min have, bruger jeg masserede grønkålsalater til at erstatte min natlige spinatsalat.

Så det at vælge at dyrke alle disse grøntsager i min have denne sæson er bestemt et strategisk skridt. De vil støtte mine præferencer for mad og madlavning og spare mig penge i købmanden.

Tænk over, hvad du kan lide at spise og den livsstil, du prøver at skabe, når du udfylder regnearket.

Brug afkrydsningsfelterne til at vælge, hvad du gerne vil dyrke denne sæson. Der er nogle ekstra kolonner, hvis du vil markere, hvor meget du spiser om ugen, eller hvis du allerede ved, hvor mange planter eller fødder af grøntsagen, du vil have i din have. Hvis ikke, skal du ikke bekymre dig om det lige nu.

Dette er bare dit første udkast.

vegetabilsk høst vælger hvad man skal dyrke

Når du kommer længere ind i denne proces, kan du dykke ned i det andet afsnit af min Good Start Haveplanlægger, med titlen Veggie Requirements, hvor jeg hjælper dig med at lære bedre at kende hver grøntsag på din liste – hvor lang tid det tager at få en høst, hvor meget du kan forvente at høste fra hver plante, hvor stor planten vokser, og i hvilken sæson du kan forvente at starte høst.

Målet med dette afsnit er at hjælpe dig med at beslutte, om alle grøntsagerne på din liste føles “det værd” at vokse til dig.

Der er ingen tvivl om det, når det er tid til at træffe beslutninger og bestille frø, er vores øjne normalt større end vores haver. Der er ingen måde, vi får plads til at dyrke alt på vores liste, medmindre vi har en mini-farm!

Males sæt et par minutter til side for at træde tilbage og undersøge dine spisevaner, madlavning og dagligvarer Før du begynder at vælge, hvad du vil dyrke, betaler stort udbytte i det lange løb. Især hvis du bruger de oplysninger, du får, til at være strategisk til at foretage dine valg.

Det hjælper også med at gøre dine frøbestillingsbeslutninger meget lettere og sætte dig på vejen for at få bedre resultater fra al din indsats i denne sæson.

Hvad mere kan du bede om?

Se flere ressourcer nedenfor, hvis du er klar til at have det sjovt med at planlægge din have, blive begejstret for den kommende sæson og forberede dig på et vellykket år med havearbejde!

radise høst fra haven

Næste trin til planlægning af din have

Dine havedrømme kan virkelig gå i opfyldelse. . . du skal bare planlægge for dem! Hvis du vil have vejledning i oprettelse af en smart og enkel plan for en vellykket sæson i din have, her er hvordan jeg gerne vil hjælpe.

havearbejde planlægning bog

BOG: Good Start Yard Planner: Din trinvise info til en vellykket sæson. Denne projektmappe bliver ved med at planlægge praktisk, jordnær og sjov! Du arbejder igennem din plan trin for trin, og i slutningen har du en personlig plan for, hvordan en vellykket sæson i din have ser ud.

Tjek det her.

MASTERCLASS: Good haveplanlægning til foråret. Dyrk flere grøntsager end nogensinde i din have denne sæson!

De mest succesrige gartnere tager noget tid, før havesæsonen begynder at udarbejde en enkel og smart plan for året. En smart haveplan lægger grunden til en smuk have, der giver masser af mad til mindst mulig tid og penge investeret.

Good haveplanlægning til foråret er en frisk og enkel tilgang til planlægning af din have. Denne videoserie bliver ved med at planlægge praktisk, jordnær og sjov!

Deltag i Masterclass nu.

BLOGARTIKLER: Her er nogle af de artikler, der blev nævnt i dette indlæg.

Leave a Reply