Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Kreativ grøntsagsgartner: Spis hvidløg hele året rundt! Høst og tørring af hvidløg til opbevaring

Høstning af hvidløg

Hvidløg er en af ​​de nemmeste grøntsager at dyrke i din have, især hvis du bor i et koldere klima. Og tørring af hvidløg på den rigtige måde betyder, at du kan gemme den i mange måneders brug i lækre opskrifter i løbet af efteråret og vinteren.

Faktisk, hvis du gemmer nok af det, kan du nemt spise din egen hvidløg hele året rundt og aldrig behøver at købe noget fra købmanden igen!

De sidste to uger i juli er en spændende tid i min have, fordi det er hvidløgshøstetid! Afhængigt af hvor du bor, kan din høsttid være lidt tidligere eller senere i sæsonen.

Du vil ikke høste din hvidløg for tidligt – det kan resultere i umodne løg. Males du vil heller ikke vente for længe, ​​ellers kan du kompromittere pærens opbevaringstid.

I denne artikel lærer du, hvordan du ved det bedste tidspunkt at høste din hvidløg, teknikker til at beskytte pærerne beneath høsten, og hvordan du kurerer din hvidløg i længere opbevaringstid.

høst og tørring af hvidløg

Hvornår skal man høste hvidløg

Før vi taler om høst af dine hvidløgsplanter, vil jeg være sikker på, at du ved, at du også kan høste hvidløgsbillederne omkring en måned før, normalt tidligt til midten af ​​juni i de fleste nordlige amerikanske klimaer.

Landskaber er blomsterstængler, planten producerer for at reproducere. Jeg opfordrer dig til at fjerne hvidløgscapes af to grunde.

# 1: Du kan bruge dem til at lave en lækker hvidløgscape pesto. Vi har altid en krukke af den, der sidder i vores køleskab til brug i indpakning, på æg og med pasta.

# 2: Mange mennesker tror, ​​at fjernelse af hvidløgscape tilskynder planten til at lægge mere energi på at dyrke en større pære i stedet for at blomstre og sprede frø.

Der er virkelig ingen ulemper ved at høste hvidløgscapes, så sørg for at sætte det på din opgaveliste om den tidlige sommerhave. Du kan læse mere om høstscapes og få fat i min foretrukne hvidløgscape pesto-opskrift.

Lad os nu gå over til at høste de faktiske hvidløgsløg.

hvidløg klar til høst

Afhængigt af hvor du har haven, vil du i slutningen af ​​juni og begyndelsen af ​​juli bemærke, at plantens blade begynder at blive gule og brune og dø tilbage. Dette er dit signal om, at hvidløg snart er klar til høst.

På dette tidspunkt skal du fortsætte med at kontrollere planten hver uge, indtil du ser, at flere af de nederste blade (tre-ish) nærmest jorden er blevet brune. Det betyder, at det er tid til hvidløgshøsten!

Nedenfor går jeg gennem trinene til høst, og du lærer alt om tørring af hvidløg til længere opbevaring. Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at det hærder godt til langvarig opbevaring.

Dette er især vigtigt, hvis du vokser meget som jeg gør! Vi planter omkring 220 hvert efterår, og vores mål er altid at spise vores egen hvidløg i så mange måneder af året som muligt. Jeg køber sjældent hvidløg fra købmanden.

Denne artikel ledsages også af en video, der viser mig høst og tørring af hvidløg i min hjemhave.

hvidløg høst i haven

10 trin til høst og tørring af hvidløg

Trin 1

I afsnittet ovenfor lærte du at vide, hvornår det er tid til at høste din hvidløg. I de fleste haver anbefales det ikke at forsøge at trække hvidløgsplanterne fra jorden med dine hænder. Dette resulterer ofte i, at planten bryder af, hvor den møder jorden, hvilket betyder, at du har efterladt pæren i haven.

Hvidløg tørres bedst med bladene på, så du ikke ved et uheld ønsker at snappe planten af ​​pæren. I stedet for use en havegaffel for at løsne løgene inden høst og træk dem derefter forsigtigt op fra jorden.

Værktøj til hvidløgshøst

Dette indlæg indeholder tilknyttede hyperlinks.

Trin 2

Hvis du dyrker flere sorter hvidløg i din have, kan du holde dem adskilt, så du kan evaluere dem for ting som smag, opbevaringstid og krydderi. Høst en kind advert gangen og lav en separat bunke til hver sort.

Trin three

Vidste du, at du kan gemme dit eget frø til plantning om efteråret? Efter høst af hvidløg og inden hængning til helbredelse, kan jeg godt lide at afsætte de største løg af hver sort, mærke dem og tørre dem separat.

Hvis du lægger hvidløg til facet, kan du bruge den til frø i år.

Hvidløgs høstvejledning

Trin 4

Hvis du bryder ind i en pære lige efter høsten, bemærker du, at “papiret” omkring hver fed er stadig ret fugtigt. Tørring af hvidløg hjælper med at tørre papiret ud, hvilket giver en længere opbevaringstid og meget lettere skrælning.

Det bedste sted at helbrede din hvidløg er et sted mørkt og tørt med luftcirkulation. En overdækket veranda, storage eller skur er et ideelt sted.

Trin 5

De fleste mennesker, inklusive mig, hænger deres hvidløg til tørre. En anden mulighed er at sprede den ud på et rist, skærm eller anden ikke-solid overflade, der tillader luftcirkulation.

Jeg binder min hvidløg i bundter af 10 planter med havegarn. Jeg forlader den ene ende længe, ​​så jeg kan hænge bundtet i mine garagestænger.

Sådan høstes hvidløg

Trin 6

Hvis du holder styr på hver kind, kan du mærke hvert bundt (jeg bruger flagbånd.) De bundter, jeg vil gemme til frø, markerer jeg også med ordet “frø”, så jeg husker at lægge dem til facet til plantning.

Hvidløgshøst Sådan

Trin 7

Tag bundterne til dit tørreområde og hæng dem op. Jeg bruger min storage, så jeg løfter den længere ende af garn over bjælken og binder en knude. Jeg hænger normalt de hvidløgsbundter, jeg gemmer til frø, i et separat område, så jeg nemt kan holde øje med dem.

Hærdende hvidløg

Trin Eight

Lad hvidløgene tørre i ca. 6-Eight uger. Du kan teste tørhedsniveauet ved at skære en pære ned og prøve at skrælle papiret. Det skal føles som hvidløg, du køber fra købmanden med meget lidt fugt i papiret.

Når de er helt tørre, skal du skære dem ned og fjerne stilke og rødder (jeg bruger mine Felco håndbeskærere til dette trin). Du bliver nødt til at finde noget, der holder pærerne til vinteren. Jeg bruger æsker til voksproduktion, males en kasse, papkasse eller noget andet, der tillader en vis luftcirkulation, fungerer også.

Opbevaring af hvidløg

Trin 9

Hvis du forsøger at holde din hvidløg til efterår og vinter, skal du transportere æskerne til det sejeste sted, der ikke fryser. Hvidløg opbevares bedst i 33-38 grader F, hvilket er ret fedt koldt!

Jeg opbevarer min i et mørkt skab i min kælder. Jeg har fundet ud af, at jo køligere jeg kan holde dem, jo ​​længere de holder på lager. Min hvidløg begynder normalt at spire lidt den følgende marts eller april.

Trin 10

Nyd at bruge din hvidløg i enhver opskrift! Hos os starter stort set hvert måltid, vi laver, med løg og hvidløg i en gryde med olivenolie. Vi har en vittighed hjemme hos os med en opskrift, der kræver en hvidløg kryddernellike oversættes til en hvidløg pære.

høst af hvidløg til helbredelse

Kan du spise friskhøstet hvidløg?

Du er velkommen til at spise din hvidløg lige efter høst. Du vil bemærke, når du bryder ind i pæren, at papiret, der omgiver pæren og hvert fed er stadig ret fugtigt. Dette skyldes, at du ikke har givet det en chance for at tørre endnu.

Det er okay! Der er ikke noget galt med at spise hvidløg, der ikke er helbredt. Det smager stadig vidunderligt frisk og er sjovt at lave mad med.

Hvis du kun har dyrket et par løg i din have, kan du stadig hænge nogle til tørring, hvis du vil. Eller hvis du tror, ​​du vil bruge dem ret hurtigt, kan du bare skære pærerne af planten og opbevare dem i en skål i dit køkken.

hvidløg klar til tørring

De bedste sorter til høst og opbevaring af hvidløg

Jeg har med succes opbevaret hvidløg i næsten et helt år i min kælder. Tricket med at holde hvidløg i lang tid er at dyrke en kind, der siger, at den er god til opbevaring.

Jeg har en data, der hjælper dig med at finde ud af, hvilke hvidløgssorter, der passer bedst til din situation. Softneck-typer har tendens til at opbevares bedre end hardneck-typer, males federne er normalt ret små, hvilket jeg ikke kan lide.

Så jeg dyrker for det meste hårdnakkesorter på grund af fedstørrelsen, og de opbevarer fint for mig. Hvis du bor i et koldt klima som min, anbefaler jeg at dyrke en kind af porcelæn. Det er størstedelen af ​​det, jeg dyrker og opbevarer i mit hus.

Du kan læse mere om valg af hvidløgssorter, og hvor du kan købe frø.

At dyrke, høste og tørre hvidløg til at spise året rundt er en af ​​de mest givende aktiviteter, jeg foretager i min egen have hver sæson. Det er en sjov udfordring at prøve at dyrke alt hvad du behøver af så mange grøntsager som muligt. Og det er en god praksis inden for selvforsyning.

Du vil føle en vidunderlig følelse af tilfredshed, når du spiser din egen økologisk dyrkede hvidløg hele vinteren og aldrig behøver at købe hvidløg fra købmanden!.

Leave a Reply