Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Let kompost i baghaven | DIY-guide

Kompost ingredienser

Hvis du er her, fordi du gerne vil lære mere om kompostering i baghaven, er du kommet til det rigtige sted. Jeg tror, ​​at den største enkeltårsag til, at flere ikke komposterer eller stopper for tidligt, er fordi de synes, det er for kompliceret. Jeg er her for at fortælle dig, det er simpelthen ikke sandt. Faktisk kommer det ned på kun tre enkle, males vigtige trin for at skabe god kompost.

Af alle de ting, du kan lægge i din jord for at hjælpe dine planter med at vokse, er kompost det bedste enkelt ændringsforslag, du kan tilføje. Kompost gør enhver jord bedre. Det giver organiske næringsstoffer til at fodre dine planter naturligt. Kompost ødelægger eller undertrykker sygdomme, der lever i din jord, der kan påvirke dine planter. Og ud over din have holder kompost affald væk fra vores lossepladser og reducerer drivhusgasser.

bedste kompostopskrift

Opskrift på at lave god kompost

Mens følgende opskrift kan virke overraskende enkel, er det essensen af ​​klassisk kompostering i baghaven. Når du kender processen, vil tilføjelse af dit personlige contact hjælpe dig med at tilberede den perfekte kompost hver gang.

Ingredienser:Luft, vand, kulstof (brunt affald) og kvælstof (grønt affald)

At forberede:

  1. Kombiner generøse portioner af alle ingredienser, og lad det koge udendørs i flere måneder. Bare begyndt at lægge ingredienserne sammen på et praktisk sted Et hjørne af din have er en almindelig mulighed.
  2. Fortsæt med at tilføje brune og grønne ingredienser, indtil bunken er ca. 4 ‘x 4’ x 4 ‘.
  3. Bland ofte (hver uge er god) og tilsæt vand for at fugte (omtrent som en fugtig svamp).

Kompost er klar til servering, når ingredienserne ikke kan genkendes, den indre temperatur er omgivende, og indholdet lugter rigt og jordnært. Føj til den eksisterende havejord med ca. 30 volumenprocent og bland ind i de øverste fire inches af enhver havebede.

færdig kompost

Færdig kompost

Den tid det tager at lave kompost fra start til slut i et hjemmemiljø typisk er flere måneder. Der er mange variabler, der bestemmer, hvor hurtigt kompost nedbrydes, der ligger uden for denne artikels anvendelsesområde. Jeg har canine skrevet alt om det i min komplette data til hjemmekompostering for disse detaljer og meget mere.

Mere om ingredienserne

Når du forstår, at kompost består af milliarder af gavnlige mikroskopiske levende organismer, er det let at se, hvorfor luft og vand ville være nøgleingredienser til at opretholde livet, selv for de mindste former.

Det er dette ilt og fugt, der gør det muligt for dem og andre organismer i processen at udnytte de to andre ingredienser kulstof og kvælstof (de grønne og brune) at nedbryde råmaterialet til færdig kompost.

Luft (ilt,virkelig):Mikroorganismer kan ikke leve uden det.Det er så simpelt. Bland dine ingredienser ofte (mindst en gang om ugen) for at holde det luftet.

Vand:Når det kommer til at huske, hvor våd din kompost skal være, så tænk med hensyn til at fremstille og holde den på fugtighedsniveauet i en fugtig svamp.

At holde dit komposteringsmateriale luftet og konstant fugtigt er en vigtig faktor for at gøre kompost hurtigere.

Råmaterialet: Heldigvis behøver du ikke vide noget om videnskab for at finde ud af, hvordan du får en rimelig stability mellem kulstoffet (brune ) og nitrogen ( greener) i blandingen. Jeg tror, ​​at alt hvad der oprindeligt kom fra jorden i en eller anden levende planteform (uanset hvad det er i dag) er biologisk nedbrydeligt og kan tilføjes til dit komposteringssystem. Og det er stort set min data til at overveje, hvad jeg lægger i min kompost.

Kompost ingredienser

Kompost ingredienser

Almindelige eksempler på brune ingredienserinkluderer tørrede blade, små kviste, gårdsaffald, kaffegrums, strimlet papir og aviser, papirhåndklædruller og brune papirposer.

Almindelige eksempler pågrønne ingredienserinkluderer friske græsafskæringer, planteafsnit og madrester som grøntsager og salatgrøntsager.

Tvivlsomme tegn

Et par almindelige ting, du måske er fristet til at tilføje til din kompost, bør undgås. Hvis du vil spille det sikkert, skal du holde disse ude af din kompost:

Hvad ikke Til Tilføj – FraUden for

  • Ukrudt går til frø (du vil ikke have, at ukrudtsfrø kun overlever for at spire i din havekompost næste forår).
  • Syge Selvom det er muligt, vil sygdommene ikke overvintre, er det sikre at lade dem være ude af dine kompostingredienser.
  • Animalsk affald (fra kødædere)
  • Kemiskbehandlede planter og græs. Mens de fleste forbrugerkemikalier til græsplæne og haven nedbrydes ret hurtigt, når de udsættes for elementerne, gør nogle det ikke. Faktisk er de meget vedholdende.

Hvad ikke Til Tilføj fra indersiden

  • Animalske produkter. Dette inkluderer kød, knogler, fedt og mejeriprodukter. Årsager til at holde disse væk fra din kompost inkluderer risikoen for potentielle sygdomspatogener, kortvarig lugt og critter tiltrækkende. Mens alt kan være komposteret, det betyder ikke, at du skal. I hjemmesystemer har du en tendens mod den konservative aspect, især når du starter.

Den komplette guide til hjemmekompostering af e-bogSelvom disse oplysninger virkelig får dig i gang med kompostering i baghaven, er det toppen af ​​isbjerget, hvis du vil lære mere. Jeg har skrevet en e-bog til netop det formål. Hvis du vil lære meget mere, mens du stadig holder det ukompliceret, skal du downloade min freed from cost omfattende ressource: Den komplette data til hjemmekompostering. Det er alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om kompostering og mere.

Hyperlinks og ressourcer

Episode 075: Topspørgsmål til kompostering derhjemme: Du stillede, Joe Lamp’l svar

joegardener Video Weblog: Sådan laver du en havekompostsifter (og hvorfor du skal)

joegardener Video Weblog: Sådan oprettes en kompostbeholder ved hjælp af freed from cost paller

Den komplette data til hjemmekompostering

Leave a Reply