Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Nyd hjemmelavede grøntsager indendørs – Officiel blog om parkfrø

Det kan være lidt af en bummer, når din sommerhave begynder at falme, og du får den sidste af dine sommerhøster i. Så hvad kan du gøre for at fortsætte med at få de lækre sommergrøntsager hele året rundt? Ship din sommergrøntsagshave ind og nyd den friske hjemmelavede grøntsager indendørs i efteråret.

Intet smager så godt som en hjemmelavet tomat. Selv de bedste arvestomater i din lokale købmand kan ikke konkurrere med smag og tekstur af en hjemmelavet tomat. Tomater, der er i købmanden, er mindst et par dage ud fra at blive høstet, så de er ikke så friske som dem, du selv dyrker. Plus, noget ved at lægge hårdt arbejde og kærlighed i at dyrke mad derhjemme får det til at smage bedre.

Flytning af din sommerhave indendørs

Mens du ikke kan flytte hele sommerens køkkenhave indendørs, kan du dyrke sommer grøntsager indendørs med minimal indsats og en lille smule planlægning. De fleste sommergrøntsager vil vokse, når temperaturen er over 70 grader, hvilket er stuetemperatur indendørs. Hvis dit hjem er lidt køligere end det, kan du altid tilføje vækstlys eller varmepuder for at hjælpe med at skabe det ideelle vækstmiljø.

Den bedste måde at fortsætte med at høste sommergrøntsager på er at starte en anden, mindre ‘have’ indendørs omkring en måned, før temperaturen begynder at falde i dit område. Dette giver dine nye planter tid til at begynde at producere afgrøder, før dine planter udendørs holder op med at producere.

Plantning indendørs, mens du stadig har afgrøder, der vokser udendørs, virker som for meget overlapning, males det forhindrer dig i at have et vindue uden afgrøder at høste.

Da du ikke fysisk kan flytte hele din have indendørs, skal du skalere din have ned. Vælg et par af dine yndlingsafgrøder til at dyrke indendørs. Bare rolig, hvis dine yndlings sommerafgrøder er retailer planter; der er en lille, containervenlig mannequin af næsten alle sommergrøntsagsplanter. Hvis du er en tomatfan, kan du stadig dyrke tomater indendørs. Indendørs tomater passer perfekt sammen med salat, som du nemt kan dyrke udendørs i de køligere måneder.

Valg af containere

Det beholder at du vokser ind er en af ​​de vigtigste beslutninger, du skal tage, når du planlægger at vokse sommer grøntsager indendørs. Sommergrøntsager har tendens til at udvikle dybe rodsystemer, der kræver masser af jordplads at sprede sig ud i. I de fleste tilfælde, jo større beholderen du kan finde, jo bedre har dine planter det. Større containere hjælper også med at holde de tunge planter ikke vælter og skabe et stort rod i dit hus. Begræns dig ikke til blomsterpotter, hvis du ikke har nogen; en fem gallons spand kan vokse planter lige så godt som en fancy blomsterpotte i en knivspids.

Så smuk som terrakottapotter er, er de ikke den bedste mulighed for at bruge som containere. Materialet i terrakotta-potten er åndbart. Dette gør det muligt for fugt at forlade jorden hurtigt og kan få din jord til at blive for tør for hurtigt. I stedet skal du kigge efter containere, der enten er glaseret terrakotta eller plast. Disse materialer hjælper med at fastholde jordens fugtighed.

Ligesom du ikke vil have jorden til at blive for tør, vil du ikke have, at jorden bliver for våd. Tåget jord kan forårsage rodrot og vil dræbe din plante. Enhver beholder, som du vokser i, skal have flere afløbshuller, der er ¼- ½ ”i diameter. Afløbshuller tillader overskydende vand at sive ud fra jorden. Uden drænhuller samles overskydende vand i bunden af ​​beholderen. Du kan Kontroller det øverste jordlag, og det kan se tørt ud, selvom jorden i bunden af ​​beholderen er mættet.

Dette kan hurtigt føre til overvanding uden at du selv ved det. At lade din jord dræne gennem huller i bunden af ​​beholderen er den bedste måde at forhindre rodrot på. Da dine containere er indendørs, vil du gerne lægge bakker beneath dem for at fange det overskydende vand, der løber ud. Du kan finde bakker til at gå beneath blomsterpotter i dit lokale havecenter.

Et andet aspekt af din container, som du vil overveje, er farven. Mørke farvede beholdere kan hjælpe med at absorbere og fange varme og dermed opvarme jorden omkring planten. Hvis dit hjem er på den køligere facet, kan en mørk beholder på en solrig placering være det, dine planter har brug for for at blive narret til at tro, at det er sommer.

Valg af en placering

Det sted, du lægger dine planter på for at vokse grøntsager indendørs er næsten lige så vigtig som containeren, du lægger dem i. En sydvendt solterrasse er ideel, males det er ikke en mulighed for os alle. Sommerplanter har brug for alt fra 6-Eight timers sollys. Direkte sollys er bedst. Du får mest sollys fra sydvendte vinduer.

Hvis du ikke har sydvendte vinduer, hvor du kan placere planter, er et vindue med god morgen sollys den næstbedste mulighed. Males lad ikke mangel på sollys forhindre dig i at dyrke sommerafgrøder indendørs. Hvis du ikke har en passende, solrig placering, kan du dyrke planter lige så godt beneath et vækstlys.

En anden mindre almindeligt betragtet problemet, når du vælger en placering til dine planter, er trafik. Mange sommergrøntsager kræver større beholdere og kan være tungt. Du vil gerne tro, at du og din familie vil gå rundt i disse containere, males ikke stole på det.

Prøv at placere dine containere på steder, hvor de er gemt ude af vejen eller er lease ud af stien af tung fodtrafik. Ingen ønsker at rydde op i en container, der er væltet, især indeni. Ikke kun er det hovedpine at rydde rodet, males du kan få din plante til at gå i chok, hvis den vælter og jorden og rødderne forstyrres for meget. At slå en plante for mange gange kan dræbe den, så preserve den ude af vejen for at forhindre ulykker.

Selvom du vil have dine planter væk, må du ikke lægge dem så meget ude af vejen, at du glemmer dem. Hvis planter er små nok, skal du overveje at placere dem i områder, hvor du ofte ser dem. Jo oftere du ser dem, jo ​​mere husker du at fodre dem og vande dem ordentligt. Det er også mere sandsynligt, at du bruger grøntsagerne og vegetationen fra dem, hvis du kan se dem. Urter og små sommerafgrøder, som peberplanter, kan dyrkes på din køkkenbord, hvor du har hurtig og nem adgang til dem.

Hvad man skal plante

Nøglen til voksende sommer grøntsager indendørs er at vælge den bedste sort. For eksempel kan nogle tomatplanter udvikle stilke eller vinstokke, der er over 30 fod lange! Dette er åbenbart ikke særlig velegnet til at dyrke indendørs. Mange populære sorter af agurker, tomater og sommer squash kan købes i dværgvarianter.

Disse er specielt opdrættede sorter, der har ben udviklet til dyrkning i containere. Du kan også synes dem kaldes ‘gårdhave-venly ‘eller’ patio-sorts ‘. På trods af at du er en mindre plante, kan du stadig forvente retailer udbytter af dem.

Mindre sommerafgrøder kan være planted let i containere og bringes indendørs. Peber pl-ennts, ægplanter, urter, Chard, løg og hvidløg kan plantes i mindre beholdere indendørs uden at søge efter en særlig sort.

Nogle planter er ikke egnede til dyrkning indendørs og bør undgås. Forsøg ikke at dyrke meloner, majs eller okra indendørs. Disse afgrøder kommer ikke ind gårdhave venlige sorter og vil tage for meget plads. Gem disse afgrøder til din udendørs sommerhave.

Nu hvor du ved, at du kan bringe sommerafgrøder indendørs, hvad skal du plante indendørs denne vinter?

Dagens indlæg om at bringe din sommerhave indendørs kommer fra Shelby DeVore, grundlægger af Farminence.com [https://farminence.com/]. Shelby er en tidligere landbrugslærer og en multi-generation husgartner. Hun bor i øjeblikket på en lille gård med sin mand og tre børn, hvor de opdrætter alt for mange dyr og dyrker en stor køkkenhave hvert år.

Leave a Reply