Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Oprettelse af et tørke tolerant landskab Hvordan

Barkflis

Hvis du bor i et område, der har perioder med tørke, er du sandsynligvis underlagt vandbegrænsninger. Heldigvis kan dit landskab være overraskende modstandsdygtigt og tørke tolerant ved hjælp af de foranstaltninger, jeg dækkede i del 2 i denne serie, som sikrer, at dine planter etablerer sig godt og synker deres rødder dybere ned i jorden.

Beneath ekstreme forhold kan en drypvandingspose – som jeg dækkede i del three af denne serie – hjælpe med at bære følsomme plantager gennem de værste tider.

Alligevel er det ofte vores urbane græsplæner, der lider mest, når vandet løber tørt og temperaturen stiger. Selvom jeg havner i varmen i Atlanta, Georgia, leverer jeg sjældent ekstra vand til min græsplæne. Jeg følger nogle enkle trin for at styrke min græsplæne til de uundgåelige hårde tider, og du kan også gøre det samme for din græsplæne.

Urban landskabs senge

Der er nemme, proaktive skridt, du kan tage for at holde dit landskab og haven sund i perioder med tørke.

Opsætning af plænen til tørke tolerance

Ved vanding af din modne græsplæne sjældent (som beskrevet i del 2), males alligevel dybt, vil du øge dens modstandsdygtighed over for overlevende tørke, fordi græsrødderne er vokset ned til, hvor jorden er køligere og bevarer fugt længere end nær overfladen.

Der er yderligere trin, du kan tage for at videreudvikle din tørke-modstandsdygtighed i dit græs:

Forbedre jorden
Jeg tilføjer et halvt tomme lag kompost som en topdressing til min græsplæne tidligt hvert forår. En af de allerbedste egenskaber ved kompost er dens evne til at holde fugt. Kompost er en blanding af organisk materiale, der består af milliarder mikroorganismer pr. Spiseskefuld. Disse mikroorganismer producerer biprodukter, der er gavnlige for andre jordlevende væsner, mens de forbedrer jordens struktur og struktur. Komposten hjælper med at binde jordpartikler sammen og bevare fugt for at være tilgængelig for græsplænerødder.

Klippehøjde
Når den tørre eller tørkeperiode i din vækstsæson nærmer sig, skal du begynde at klippe dit græs til det øverste område af dets foretrukne væksthøjde. Højere skud betyder dybere rødder. De højere græsblade skygger også jordoverfladen og reducerer fordampningen af ​​jordfugtigheden.

Mulch udklip
Når du klipper, skal du lade græsset forblive på plænen. Klippene returnerer værdifulde næringsstoffer og fugt til plænen. Dette vil forbedre din plænesundhed gennem hele vækstsæsonen – males især i perioder med tørke-stress.

Luftning
Alle græsplæner kan drage fordel af kerneluftning, når de gøres i sæsoner med aktiv vækst. Luftning hjælper med at forbedre jordpakning og levere ilt til rødderne på dit græs. Det åbne rum forbedrer også rodudvidelsen og giver hulrum, som gødning og frø kan gå til uden at vaske væk. Jordpropperne (eller kernerne) forsvinder i løbet af få uger tilbage i jorden, når de går i stykker.

slår græs

Højere græsblade skygger jordoverfladen og reducerer fordampningen af ​​jordfugtigheden – så når tørre- eller tørkeperioden i din vækstsæson nærmer sig, begynder du at klippe dit græs til det øverste område af dets foretrukne væksthøjde.

Gød ikke beneath selve tørkeperioden.
Der er tid og sted for alle ting, og befrugtning er ingen undtagelse. Tilvejebringelse af gødning – hvad enten det er kompost, granulat (som ikke-syntetisk, nitrogenbaseret Milorganite®) eller væske – er et vigtigt skridt for græsplænes sundhed. Alligevel kan det faktisk skade dit græs, hvis det anvendes beneath tørke. Som naturens bedste defensive overlevelsesmekanisme sænker eller stopper græsset, når det udsættes for ekstreme forhold. Supplerende næringsstoffer vil få din græsplæne til at vokse. Hvis din græsplæne er stresset på grund af mangel på vand, vil du ikke øge stresset ved at udløse ny vækst. Din græsplæne vil bedre overleve tørke, hvis den får lov til at forblive i en ikke-væksttilstand.

I tider med hårdeste tørke, ved hvordan du prioriterer dit vandforbrug. Brug den dyrebare ressource på dine mere sarte og dyre planter og træer. Det kan være smertefuldt for dig at ofre din græsplæne, males græs er hurtig at komme sig og er nemmest at udskifte.

Yderligere tørke-elastisk pleje af træer og buske

Anvendelse af kompost eller andre supplerende næringsstoffer på de rigtige tidspunkter i hele træernes og buskernes livscyklus mindsker deres afhængighed af supplerende vanding, når de udvikler sig. Det vil også bedre forberede dem på perioder med tørkestress. De organiske næringsstoffer, du tilføjer til din jord i løbet af foråret og efteråret, vil fodre jordens madvæv og forbedre jordens evne til at holde vand om sommervarmen.

Som med din græsplæne skal du tilbageholde supplerende næringsstoffer beneath ekstreme forhold.

Glem ikke at beskære for sundhed og struktur. Beskær korrekt og på det rigtige tidspunkt af året for at forhindre at tilføje denne stressor til dine træer og buske. Jeg har mange beskæringstip her, på dette websted (søg efter “beskæring”) og på min YouTube-kanal, der kan besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om emnet.

Græsplæne med ændring

Jeg tilføjer et halvt tomme lag kompost til min græsplæne tidligt hvert forår, så jorden bedre holder på fugtigheden for at være tilgængelig for græsplænerødderne.

Ferieforberedelse

Planlægger du at komme væk fra det hele på et eller andet tidspunkt i denne vækstsæson? Du vil ikke have, at din havearbejde går til spilde ved at lade dit landskabs sundhed lide.

Måske har du en havekyndig ven eller nabo, der kan hjælpe, mens du er væk? Det er fantastisk! Jo længere du er væk, jo vigtigere bliver dette. Faktisk, hvis du er væk i mere end en uge, skal du finde nogen, der i det mindste kan inspicere din have og rapportere tilbage til dig, bare i tilfælde!

Males i alle disse tidspunkter, hvor vi ikke har den explicit individual, er vi nødt til at tænke på vores haves grundlæggende krav og potentielle problemer og planlægge i overensstemmelse hermed. Jeg gav nogle concepts til ferieforberedelse i en nylig podcast om emnet.

Gemme det bedste til sidst – Mulch

Det bedste, du kan gøre for at forbedre din vandingseffektivitet, er at tilføje barkflis til dine havebede. Jeg kan ikke understrege nok vigtigheden af ​​barkflis i havvandshave i hele vækstsæsonen.

Barkflis isolerer din havejord, holder rødderne på dine planter køligere og holder jorden fugtig. En haveseng dækket med et lag barkflis kræver mindre supplerende vanding. Når du bruger en dryp- eller soaker-metode begravet beneath barkflis, forhindrer barkfladen fordampning, så alt vandet kan optages af rødderne uden spild.

Der er yderligere fordele ved mulch. Hvis dine senge ikke er plantet tæt nok til at forhindre solen i at nå jorden, eller hvis du har åbne områder, vil dette lag af mulch blokere solen for at spire ukrudtsfrø, der lever i jorden. Hvis dit område oplever kraftig regn, beskytter et lag barkflis dine havebede mod jorderosion.

Barkflis

Blandt mange fordele, det giver i haven og landskabet, isolerer barkflis din havejord, holder rødderne på dine planter køligere og holder jorden fugtig.

Mulch er virkelig en vinder hele vejen rundt. Bare husk et par nøgle ting:

  1. Dybde er vigtig. Hvis du holder dit lag med barkflis mindst 2 ”dybt (mere hvis det er muligt) giver det maksimale slag for alle fordelene” bukke “, der er anført her.
  2. Jeg anbefaler at sprede barkflis op til ca. 2 ”fra bunden af ​​dine planter. Det er bedst ikke at dække lige op til bagagerummet, da det kan skabe en lettere vej for skadedyr og sygdomme.
  3. Det bedste tidspunkt at anvende barkflis er sidst på vinteren / det tidlige forår, før dine planter har haft en chance for at løbe ud. Det er lettere at sprede og tager sig af mulch, før du bliver optaget af din plantesæson.

Nå, det er det – min 5-delte serie om havudsigt i havearbejde. Jeg håber, du har fundet oplysningerne i disse indlæg til at være nyttige i din have og dit landskab. I så fald vil jeg meget gerne høre om det. Del dine tanker i Kommentarer nedenfor.

Hvilke skridt tager du for at være effektiv med dit vand? Brug et øjeblik til at dele – vi bliver alle bedre gartnere, når vi lærer af hinanden.

Hyperlinks og ressourcer

Episode 016: Komposteringsvejledning A til Å: Den hurtige og beskidte på alt Kompost

Afsnit 048: Den enkle videnskab bag stor havearbejde med Lee Reich

Afsnit 055: Forberedelse af ferien til planter: Hvad skal jeg gøre, inden du rejser?

Afsnit 058: Biochar Fundamentals and Further: Digging Dieeper Into the Science of Soil

joegardener Weblog: Sådan vandes din have og landskab: Skilled-tip – Del 1 af 5

joegardener Weblog: Sådan vandes dine nye og etablerede planter: Skilled-tip – Del 2 af 5

joegardener Weblog: Sådan vandes og hvad man skal bruge: Skilled-tip – Del three af 5

joegardener Weblog: Vanding af din have: Hvor meget er nok og Kilder: Skilled Concepts – Pt. 4 af 5

joegardener Weblog: Tallene på gødningsetiketter, hvad de betyder

joegardener TV

Dyrkning af en grønnere verden®: Fem trin til en smuk organisk græsplæne

Dyrkning af en grønnere verden ®: Mulch er et ought to!

Milorganite®

Rain Fowl®

Leave a Reply